Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To si mogao skontati jos od prvog posta- lepo sam napisala da sam posle odnosa dobila tri puta, ali da sada menstruacija izostaje, a pre ytoga nisam imala nikakve simptome.

Početkom trećeg meseca, stabilizuje se priliv hormona. Mučnina i povraćanje bi trebalo da budu samo ružna uspomena, a vaš stomak je najzad počeo da raste. Grudi su vam i dalje osetljive i uvećane, pa bi trebalo stalno da nosite brushalter. Ako ste se plašili spontanog pobačaja, možete da odahnete, jer je rizik u trećem mesecu znatno smanjen. Polako ulazite u bezbedan period, pa ga iskoristite da maksimalno uživate u svojoj trudnoći. Počnite da razmišljate i o trudničkoj garderobi, jer će vam odeća uskoro postati tesna. Ako još uvek niste bili na ultrazvučnom pregledu, vreme je da ga zakažete.

Beba

U trećem mesecu, beba dostiže dužinu od 12 centimetara. Oblikuju se fine crte lica, tako da se prepoznaju nos, obrazi, oči. Beba sada može da pomera ručice, pa čak i da stavi palac u usta. Celo telo joj je prekriveno finim dlačicama, čija je uloga da zadrže na koži sirasti namaz koji bebu štiti od delovanja plodove vode. Krajem trećeg meseca, završava se organogeneza, što znači da su formirani svi organi budućeg deteta.

Obrati pažnju na podebljane delove citata.

E pa ja nisam imala nikakve mucnine i povracanja, a i da sam ih imala, ne bih obratila paznju na njih jer vec godinama imam problem sa zelucem, koji se ne leci, nego se stabilizuje s vremenom. Sto se stomaka tice, otkud znam- dodala sam malo, ali to malo nije ni jedno kilo, a i ja stalno tako dodam malo, pa posle smrsam. Grudi niti su mi osetljive, niti su mi nesto posebno uvecane. Uvecaju se uvek kad treba da dobijem. Jedino sto me malo brine (mada, pre nisam zagledala, pa ne znam kako je bilo)- malo se vide vene na grudima. Ovo o duzini bebe ne mora nista da znaci, ima slucajeva kada se do treceg meseca ne primeti da je zena trudna. Uostalom, ja ako sam trudna, uopste ne znam da li je to dete zdravo, jer sam u medjuvremenu pila alkohol, i to ne bas u malim kolicinama, a i kafu, a neko vreme i lekove.

E pa ja nisam imala nikakve mucnine i povracanja, a i da sam ih imala, ne bih obratila paznju na njih jer vec godinama imam problem sa zelucem, koji se ne leci, nego se stabilizuje s vremenom. Sto se stomaka tice, otkud znam- dodala sam malo, ali to malo nije ni jedno kilo, a i ja stalno tako dodam malo, pa posle smrsam. Grudi niti su mi osetljive, niti su mi nesto posebno uvecane. Uvecaju se uvek kad treba da dobijem. Jedino sto me malo brine (mada, pre nisam zagledala, pa ne znam kako je bilo)- malo se vide vene na grudima. Ovo o duzini bebe ne mora nista da znaci, ima slucajeva kada se do treceg meseca ne primeti da je zena trudna. Uostalom, ja ako sam trudna, uopste ne znam da li je to dete zdravo, jer sam u medjuvremenu pila alkohol, i to ne bas u malim kolicinama, a i kafu, a neko vreme i lekove.

i ja to radim :rumenko:

Od jutros me grudi bole, rasturaju, a i dobila sam bubuljicu tamo gde je obichno dobijem pre menstruacije. Bole me kolena i mishice. Joj, ja se najiskrenije nadam da su to samo znaci pms-a... Ovih dana dobijam test, pa cemo da vidimo...

Nisam rekla da necu kod ginekologa, ali bih prvo da uradim test, koji nema sanse da kupim ovde bas zato sto zivim u malom mestu gde se sve odmah cuje i nafiluje se prica. Cekam da mi posalju test, da ga uradim, da vidim da li sam trudna, ili nisam, pa da onda mirne duse odem kod ginekologa. Za dan- dva ce sve da se zna. Kada budem uradila test bolece me uvo da li ce narod da prica, ali sada ne zelim da se cuje prica po selu bez potrebe.

Imam problem koji mi se prvi put desava i ne znam sta je u pitanju a plasi me...
Ovako.. od sinoc mi se javlja pri mokrenju slabo krvarenje, jako peckanje i bol u donjem stomaku.. i jako cesto idem u vc.. menstruacija nije sigurno.. a imam redovne odnose sa deckom ali koristimo zastitu stalno... pa me zanima da li neko mozda zna sta moze da bude u pitanju?
Hvala puno unapred

Imam problem koji mi se prvi put desava i ne znam sta je u pitanju a plasi me...
Ovako.. od sinoc mi se javlja pri mokrenju slabo krvarenje, jako peckanje i bol u donjem stomaku.. i jako cesto idem u vc.. menstruacija nije sigurno.. a imam redovne odnose sa deckom ali koristimo zastitu stalno... pa me zanima da li neko mozda zna sta moze da bude u pitanju?
Hvala puno unapred

Mozda je urinarna infekcija,uradi urinokulturu a izmedju ostalog poseti lekara opste prakse,on ce te usmeriti gde treba.

mene zanima sad nesto...

posto je poznato da pojava menstruacije moze da se desi i ako ste u drugom stanju,...

onda kako se razlikuje krvarenje ako dobijete menstruaciju od tog drugog krvarenja kada nastaje pricrvscivanje ploda za matericu?

to i mene interesuje:think:
tachnije kako to da neke zene imaju krvarenje u trudnoci, kakvo je to onda krvarenje i kako nastaje?
a za ovo krvarenje koje moze nastati kada se plod prichvrshcuje za matericu...je l uobichajeno da dodje do krvarenja ili ne?
pretpostavljam da je to samo malo, neobilno krvarenje

to i mene interesuje:think:
tachnije kako to da neke zene imaju krvarenje u trudnoci, kakvo je to onda krvarenje i kako nastaje?
a za ovo krvarenje koje moze nastati kada se plod prichvrshcuje za matericu...je l uobichajeno da dodje do krvarenja ili ne?
pretpostavljam da je to samo malo, neobilno krvarenje

Ja kada sam imala to iskustvo,...imala sam ali onako braonkasto krvarenje i to po par kapi a ne kao sad redovnu menstruaciju
koja mi je trajala 4 dana i bilo je obilna...
Ali meni je tada izostala menstruaciju radila sam test bio je pozitivan i onda se pojavilo to krvarenje...ali nije bilo obilno niti nista sl redovnoj menstruaciji...

Ako može jedno pitanje za Dr.:
već godinama imam svakodnevni sekret,radila sam briseve i sve je u redu,ali već me sve to jako nervira. Pre nekoliko dana na UZ pregledu je ustanovljeno da mi je levi jajnik uvećan 6x4cm,dok je desni 3x2cm,materica u redu.Pretpostavka je da je jajnik policističan,i dat mi je uput za specijalistu u Narodnom Frontu.Pretraživala sam net,ali mi nije baš sve jasno.Inače već 7 godina radim tumor markere i uvek je rezultat 29.9 ili 28.9.počela sam da ih radim jer su mi se pojavile vodene ciste u grudima (15).
Koja je dalja procedura ako je jajnik policističan ili ima još nešto??!!
Hvala unapred na odgovoru

Back