Pitanje za devojke ?

• Začetnik teme Začetnik teme 7550
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nasmejana pahulica:
kao prvo i ja sam zivela u srbiji, i zivecu verovatno opet, i to veoma brzo nameravam da se vratim. i znam da jeste tesko, radila sam i ja 10 sati dnevno, ali sam uvek uspevala da se izborim za sebe, za svoju platu, i pristojne uslove za zivot.
ja mislim da dete ne moze i ne sme biti prepreka , jer ako volis nekog, naravno da ces ( ako si ljudsko bice) voleti i njegovo dete, i raditi i brinuti se za to dete.
sve ostalo su samo izgovori sebicnih ljudi, i ljudi koji su kukavice i nisu hrabri da se bore za bolje, i vise.
ako se dvoumis oko toga moguce je samo da nisi dovoljno zreo ili hrabar za tako nesto. ja jesam. i tome me naucio bas zivot u srbiji.
ama nije tacno...
prvo, to pitanje se ne postavlja kad vec volis nekoga, nego kada razmatras mogucnost da se sa nekom osobom upustis u vezu...
i yebiga ali je tako - po pravilu je teze realizovati vezu sa osobom koja ima dete nego sa osobom koja nema decu. mnogo veci zahtevi se postavljaju pred tebe-covek treba da se prilagodi takvoj situaciji, da se prilagodi detetu i realizuje dobar odnos sa njim, da prihvati mogucnost da partner mozda ne zeli vise dece...uostalom i postovanje na ovom forumu je pokazalo koliko su recimo zene koje imaju decu zatvorenije i koliko ogranicavaju svoje veze... onda se tu nazalost postavlja i pitanje problema sa konzervativnom okolinom...i verujem jos sto sta...
iz moje perspektive su sve to komplikacije, a ja ih izbegavam. tako zivim i ne mislim da sam zbog toga sebicna kukavica i ostalo sto si nabrojala...

nasmejana pahulica:
kao prvo i ja sam zivela u srbiji, i zivecu verovatno opet, i to veoma brzo nameravam da se vratim. i znam da jeste tesko, radila sam i ja 10 sati dnevno, ali sam uvek uspevala da se izborim za sebe, za svoju platu, i pristojne uslove za zivot.
ja mislim da dete ne moze i ne sme biti prepreka , jer ako volis nekog, naravno da ces ( ako si ljudsko bice) voleti i njegovo dete, i raditi i brinuti se za to dete.
sve ostalo su samo izgovori sebicnih ljudi, i ljudi koji su kukavice i nisu hrabri da se bore za bolje, i vise.
ako se dvoumis oko toga moguce je samo da nisi dovoljno zreo ili hrabar za tako nesto. ja jesam. i tome me naucio bas zivot u srbiji.
Na sve ovo što si našvraljala ovde reću samo jedno: "Sit gladnom ne veruje" i ponavljam NEMOJ DA PRIČAŠ O SRBIJI KAD NE ŽIVIŠ U NJOJ :evil: , imam ja takvih dosta i ne treba mi još jedna pametna koja priča da ovde teče med i mleko, znači mi smo kukavice što nismo uspeli da odemo odavde na vreme i sada bi se busali u grudi i pričali kako smo mi ovde svi lenštine i neradnici a samo vi što zarađujete napolju ste pametni i sposobni,a što se tiče "tuđe dece" to je lični stav svakog od nas i nemoj da generalizuješ stvari :evil: pare su ipak bitne :wink:

sinmbad:
Na sve ovo što si našvraljala ovde reću samo jedno: "Sit gladnom ne veruje" i ponavljam NEMOJ DA PRIČAŠ O SRBIJI KAD NE ŽIVIŠ U NJOJ :evil: , imam ja takvih dosta i ne treba mi još jedna pametna koja priča da ovde teče med i mleko, znači mi smo kukavice što nismo uspeli da odemo odavde na vreme i sada bi se busali u grudi i pričali kako smo mi ovde svi lenštine i neradnici a samo vi što zarađujete napolju ste pametni i sposobni,a što se tiče "tuđe dece" to je lični stav svakog od nas i nemoj da generalizuješ stvari :evil: pare su ipak bitne :wink:

hahaha
na tvoj komentar mogu samo da se nasmejem, jer je stvarno ne mislim tako. kao prvo ja nisam materijalista hahaha i ne mislim da su pare bitne - bar ne kao ti.
mislim da su srbijanci prilicno vredni i sposobni , samo sto su retko hrabi da se izbore za sebe.a to je vec potpuno druga tema.
i osim toga kome jedno dete predstavlja problem?
meni ne.meni se dopada decko koji ima kcerku, mislim da je vrlo pazljiv i pozrtvovan tata, i dopada mi se sto kcerka zivi sa njim, i mislim da on samim tim ima neki poen vise u mojim ocima.ako ta veza preraste u nesto ozbiljno, nadam se da hoce, znam da mi dete nece smetati

7550:
Pitanje za devojke glasi: Upoznate decka ,zgodnog inteligentnog itd... Znaci svidja vam maximalno,ali saznajete da ima dete s nekom devojkom s kojom je nakada davno bio uvezi(ne bracnoj).Da li ce i dalje da vas interesuje posle toga.?
kad cemo bre da se oslobodimo tih predrasuda da su ljudi i zene koji su iz prethodnih veza imali decu nesto falicni? Kod mene je misljenje da je to bilo jedno vreme i da se desilo u tom vremenu nesto sto ce naravno da nas prati kroz ceo zivot sto uopste nije tako lose kako se cini...Deca su pravo bogatstvo i nikako ih ne treba u zivotu odbaciti ako se s tom osobom niste ozenili....Elem ovde gde sam ja na zapadu je sasvim normalno imati copor dece iz 3 prethodna braka i sa svima njima otici u opstinu i vencati se sa takodje osobom koja ih ima troje ili cetvoro...samo kod nas jos uvek od toga prave dramu....Meni stvarno ne smeta...nemam dece na zalost a tudju cu prihvatiti sasvim sigurno ukoliko volim coveka sa kojim sam...a to mi se upravo mozda i dogadja...

Ma nije stvar samo u predrasudama, nego u sebičnosti i potrebi da se ima nepodeljena partnerova pažnja.
Mene je npr pre par meseci saletao dečko za koga znam da je kao jako mlad dobio dete koje sada ne živi sa njim. I ni malo mi se nije dopadao (iz drugih razloga), niti sam odgovarala na njegova udvaranja, al jbg, prija pažnja. I vidim ja jednom njega, majku njegovog deteta i njegovo dete kako šetaju gradom. I tu ja osetim neviđenu ljubomoru. Zašto-ne znam.
Malo sam se zapitala kakav sam ja to čovek. Kad razmišljam o tome, mislim da mi ne bi smetala činjenica da moj partner ima dete. Al sve imam utisak da u praksi to ne bi funkcionisalo.

nasmejana pahulica:
hahaha
na tvoj komentar mogu samo da se nasmejem, jer je stvarno ne mislim tako. kao prvo ja nisam materijalista hahaha i ne mislim da su pare bitne - bar ne kao ti.
mislim da su srbijanci prilicno vredni i sposobni , samo sto su retko hrabi da se izbore za sebe.a to je vec potpuno druga tema.
i osim toga kome jedno dete predstavlja problem?
meni ne.meni se dopada decko koji ima kcerku, mislim da je vrlo pazljiv i pozrtvovan tata, i dopada mi se sto kcerka zivi sa njim, i mislim da on samim tim ima neki poen vise u mojim ocima.ako ta veza preraste u nesto ozbiljno, nadam se da hoce, znam da mi dete nece smetati
Pa znao sam da ćeš se smejati :wink: jer lako je pričati kad si sit i kad imaš para :roll:

ovde nas ima i gladnih... :?

a kakve veze ima tudje dete sa tvojim parama?
ima oca, majku koji ga valjda prevashodno izdrzavaju...ako je strasno to sto bi tvoj partner bio materijalno ogranicenijji zbog toga sto ima dete ili to sto ces bi i ti po prirodi stvari ucestvovao u nekim troskovima vezanim za dete...onda, molim te, pokrij se po usima i stidi se...

i pominjes "to" dete kao argument u svadji? o cemu ti to?

S_K_V_O:
ovde nas ima i gladnih... :?

a kakve veze ima tudje dete sa tvojim parama?
ima oca, majku koji ga valjda prevashodno izdrzavaju...ako je strasno to sto bi tvoj partner bio materijalno ogranicenijji zbog toga sto ima dete ili to sto ces bi i ti po prirodi stvari ucestvovao u nekim troskovima vezanim za dete...onda, molim te, pokrij se po usima i stidi se...

i pominjes "to" dete kao argument u svadji? o cemu ti to?
Zašto se čudiš toj rečenici :shock: ima dosta gladnih i jadnih i siromašnih u Srbiji a tek će da bude :? Jedno je humanost i moralnost ali sasvim druga stvar je u našoj svakodnevici :? Ja ne pišem kako bi trebalo biti nego kako je u većini slučajeva :? pogledaj samo koliki je broj ostavljene dece u domovima za nezbrinutu decu :? pare su ipak bitne :roll: Ovo sam sve rekao ako je pitanje bilo upućeno meni :shock:

Back