Pitanje za Boga

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
394.800
Rekala sam sebi,da kada sretnem Boga,prvo što ću da ga pitam je:

-Zašto je napravio svet čuda a onda ga napunio čudovištima?
-Zašto je napravio cveće a onda i zmije da se sakriju ispod njih?

Dok ne sretnem Boga da mi odgovori, pitaću vas:
Da li znate... zašto je napravio svet čuda a onda ga napunio čudovištima ?

čudovišta= ljudi

Poslednja izmena:

Bog je stvorio samo dobro. Onda su kroz godinama ljudi birali zlo. Bog nam je dao slobodu da biramo da li ćemo biti sa njim, ili sa palim anđelom (sotonom) Tako je dao i slobodu anđelima da odaberu njihov put. Ali samo 1 put je istina, a to je Bog. Zmija je sama odlučila da bude zlobna, kao i sotona. Pre greha kao što i piše u bibliji zveri su se hranile zelenim biljem, nije bilo smrti, a posle greha stigao je zakon, smrt i ostalo. Tako da, na nama je kako ćemo i koji put ćemo da odaberemo. Kada Bog ponovo obnovi zemlju, biće kao na početku "I vuk će boraviti s jagnjetom, i ris će ležati s jaretom, tele i lavić i ugojeno živinče biće zajedno, i malo dete vodiće ih.
I krava i medvedica zajedno će pasti, mlad njihova ležaće zajedno, i lav će jesti slamu kao vo"

na kakva cudovista mislis?

Bog je stvorio samo dobro. Onda su kroz godinama ljudi birali zlo. Bog nam je dao slobodu da biramo da li ćemo biti sa njim, ili sa palim anđelom (sotonom) Tako je dao i slobodu anđelima da odaberu njihov put. Ali samo 1 put je istina, a to je Bog. Zmija je sama odlučila da bude zlobna, kao i sotona. Pre greha kao što i piše u bibliji zveri su se hranile zelenim biljem, nije bilo smrti, a posle greha stigao je zakon, smrt i ostalo. Tako da, na nama je kako ćemo i koji put ćemo da odaberemo. Kada Bog ponovo obnovi zemlju, biće kao na početku "I vuk će boraviti s jagnjetom, i ris će ležati s jaretom, tele i lavić i ugojeno živinče biće zajedno, i malo dete vodiće ih.
I krava i medvedica zajedno će pasti, mlad njihova ležaće zajedno, i lav će jesti slamu kao vo"
Sumnjam da zmija (i životinje uopšte) ima nivo svesti da bira između "dobra" i "zla". I ne mislim da je zmija zla.

Životinje, kao što si i rekao ne mogu da budu zle. Ljudi mogu, i to veoma zli. Kada uđu u kontakt sa sotonom, nema više razlike između njega i đavola. Ali, ako se pokaje Bog ga može spasiti i oprostiti mu jer ništa nije ne moguće za Njega.
Dobro. Jasno. Ovde, naravno možemo ući u beskonačnu diskusiju zašto Bog uopšte dozvoljava zlo(sotonu) ako je svemoćan, zašto iskušava ljude ako već zna budućnost, itd. Ali da ne gnjavimo jer toga već ima i previše forumu.

Dobro. Jasno. Ovde, naravno možemo ući u beskonačnu diskusiju zašto Bog uopšte dozvoljava zlo(sotonu) ako je svemoćan, zašto iskušava ljude ako već zna budućnost, itd. Ali da ne gnjavimo jer toga već ima i previše forumu.
Dozvoljava zlo sve do trenutka Njegovog drugog dolaska, kada se bude začulo 7 truba, čuče ga svako uvo, i videće ga svako oko. Onda će svako dobiti po delima njihovim, pa i sotona.

Ja verujem iskreno da kada budeš došla k Bogu to nećeš pitati jer ćeš znati. I sad znamo da je padom u greh došlo do svega ovoga a toga ne bi bilo da čovek nije pao u greh.

Ja verujem da će nam Gospod kao film puštati sekvence života naših dragih prijtelja, pozninika, rođaka(zapravo ceo život kao na traci) koji neće biti sa nama da bi smo se uverili zašto nisu sa nama. Naravno, ako mi budemo sa Njim a to bi bilo zaista divno, najdivnije.

Кад сретнеш Бога?
Да би га "срела", морала би ићи његовим путем а ти си далеко од њега.

drugim rijecima hoces da pitas zasto postoji zajedno dobro i zlo

evo Bog licno odgovara iz Kurana na to pitanje:

21:35 Svako živo biće smrt će okusiti! Mi vas stavljamo na kušnju i u zlu i u dobru i Nama ćete se vratiti.

Ništa mi nije jasno, ali ok. :D
Pokušaću da ti pojednostavnim.
Znači, Bog je svemoguć, zna i prošlost i budućnost. Ali, On će doći kada bude vreme za to. A na nama je da se pokajemo (ako želimo). Ako si zainteresovan, pročitaj bibliju tu ti je sve detaljno opisano. Ako ti je teško da shvatiš i bibliju, probaj bibliju za decu. Naravno, ako hočeš.

Mutacije, izazovi?

Back