pitanje nista licno

...genetski usadjeno sredstvo odbrane... :)

Kada su ljudi u afektu, ali pravom afektu...njima u potpunosti ovlada jedna emocija i nisu svesni sta cine i do kakvih posledica to moze dovesti...recju, neuracunljivi su...kada bih od nekoga ko je u takvom stanju iz dobrih razloga popila samar...to bih razumela...
Ali to se desava vrlo, vrlo retko...u uobicajenim situacijama ljudi su svesni onoga sto cine...
I u uobicajenim situacijama ne treba da se rukovode instinktima, nagonima, genetski usadjenim sredstvima odbrane nego razumom...i po njihovoj kontroli se i razlikuju od zivotinja...

BTW po meni...bas je verbalni rat mnogo dostojniji coveka...fizicka borba dostojna je zivotinje...valjda ne treba da objasnjavam zasto... ;)

Al' dobro..nije strasno...svi smo mi pomalo zivotinje. :)

Aj pa tako i nadam se da necu popiti samar zato sto se mnogo kurcim. :)

S_K_V_O:
BTW po meni...bas je verbalni rat mnogo dostojniji coveka...fizicka borba dostojna je zivotinje...valjda ne treba da objasnjavam zasto... ;)
Ma, da... Ovo je kljucno. Ono cime ti baratas, je "dostojnije" coveka.
Rat nije dostojan uopste... Zato, nemoj da svoja sredstva predstavljas "dostojnijim". Veruj mi, vise bih voleo da popijem jedan dobar samar, umesto da slusam ono sto sam cesto imao priliku da cujem. A btw. nisam siguran da samo nejakost, ne sprecava mnoge od onih koje se navodno uzdaju u ljudskost verbalnog, da se i fizicki razracunaju. Zato, nemojmo da kenjamo... Ako ne zelimo frku - izbegavajmo je.

smoki 2004:
pa recimo da si ga oshamarila jer te je doveo do toga da to uradish
a on umesto da ti zadrzi ruku ,,,,da to vishe ne cinish on ti uzvraca udarac ?

sta mislish o tome ?
ako nisi procitala sve sto je do sad pisano na ovoj temi
Nisam čitala, ima osam strana :roll:
To je već druga priča, sama sam počela...
Ali, ne verujem da bih ga prva udarila.

Julian_Duranona:
Ma, da... Ovo je kljucno. Ono cime ti baratas, je "dostojnije" coveka.
Ne ja licno...nego covek...kao inteligentno i razumno bice koje je za razliku od zivotinja savladalo govor. Baratas i ti jos bolje...samo smo sto se tice fizicke snage neravnopravni...nije moralno to zloupotrebljavati. :)
Rat nije dostojan uopste...
Ma, rat je upotrebljen metaforicno...
Ali kad vec insistiras da ni jedno ni drugo nije dostojno coveka...ajde da nije...ali ne mora da znaci da su nedostojne stvari podjednako nedostojne... Da ponavljam sto puta ispricanu frazu da nije sve crno ni belo...i da se svaka osobina moze stepenovati...?

Zato, nemoj da svoja sredstva predstavljas "dostojnijim".
Koja moja sredstva? :lol:Ja pricam onako...generalno...ta ne mislis valjda da sam ja konfliktna licnost...? :lol: Pa ja izbegavam frku vise od duvana, alhohola, slanog i masnog zajedno. ;)
Veruj mi, vise bih voleo da popijem jedan dobar samar, umesto da slusam ono sto sam cesto imao priliku da cujem.
A meni bi bilo sto puta draze da slusam bilo sta nego da dobijem samar...kad bi mi neko lupio samar plakala bih tri dana minimum...
A btw. nisam siguran da samo nejakost, ne sprecava mnoge od onih koje se navodno uzdaju u ljudskost verbalnog, da se i fizicki razracunaju. Zato, nemojmo da kenjamo... Amin. zayebavam se nemoj da se ljutis.
Ako ne zelimo frku - izbegavajmo je.

Divna parola primerena ljubavnoj vezi...o tome valjda pricamo... :)
Slikovita varijacija na temu bi bila...cuti ako ne zelis da te oplavim...

smoki 2004:
pa recimo da si ga oshamarila jer te je doveo do toga da to uradish
a on umesto da ti zadrzi ruku ,,,,da to vishe ne cinish on ti uzvraca udarac ?

sta mislish o tome ?
ako nisi procitala sve sto je do sad pisano na ovoj temi

Tu bi te mozda cak i ja oplavila. Da sam musko ko sto nisam. :lol:
Zezam se...ne bi me vise videla (moram da ostanem konzistentna)...

Da sam zensko ko sto jesam, i da uradim rako nesto ko sto ne bih, ne bih ga ostavila...to je vec ravnopravna borba...sama si birala oruzje...to je vec nuzna odbrana.. :lol:

Julijan bi te vec, u toj situaciji razbio k'o dete zvecku... :lol: ;)

Ja sam samo mirno pitao "Zasto? Cemu impulsivnost?"

Mrzim sve one odvratne idiote koji odmah reaguju i vracaju udarac devojci, da pokazu ko je musko, ko je autoritet. Mrzim taj odvratni primitivizam i takav odvratni, zivotinjski temperament koji uopste i dovodi do toga da se upotrebi fizicka sila uopste. Mrzim i vikanje, svaki oblik agresije.
Jer ubedjen sam da se moze svadjati i mirnim tonom, da to lici zaista na ljudskost a ne na ljubavnu izlozbu zverstva.
Zato volim recitost, argumente, saseci razmirice u samom korenu, a ne davati prava na nasilje.

Back