Питања за радознале

Lele.........Choveche nisam imao pojma.A evo josh jedno interesantno pitanjce.......Ovo mi je rekao proshle godine na forumu jedan od nashih poznanika, ako me secanje ne vara Gladiator.Pitanje .......koja je najvishi po rangu iz Reicha ikad posetio Srbiju za vreme 2.Sv. rata, naravno posle Aprilskog rata i nije bio diplomata.Aj sad to je bilo 1942-1943 zaboravio sam.Znachi najvisha lichnost iz Reicha?

Pozzz

Pa mislio sam da je Pjer online.....OK .......dobro......Heinrich Himmler..........:).U poseti specijalnoj padobranskoj skoli u Kraljevu.........:).E sad kako mi je on (Gladiator) objasnio valda u muzeju u Kraljevu ima ta slika Himmlera u poseti.Yebiga nikad nisam otishao tamo a bio sam sto puta u Kraljevu.Bash sam seronja.......:)

Pozz.............

E jel moze josh jedno pitanjce.............:)

E yebiga........
Evo za tebe................Jedno interesantno pitanje.Slučajno sam naišao na taj podatak u jednoj kjnizi.Reč je o jednom od neverovatnih događaja.Gde je u 2.Sv. ratu izvršen poslednji i jedini noćni juriš Nemačke konjice?

Veoma interesantno zar ne................:)

friedrich:
E yebiga........
Evo za tebe................Jedno interesantno pitanje.Slučajno sam naišao na taj podatak u jednoj kjnizi.Reč je o jednom od neverovatnih događaja.Gde je u 2.Sv. ratu izvršen poslednji i jedini noćni juriš Nemačke konjice?

Veoma interesantno zar ne................:)

Uf, ne znam, logicno bi bilo da se to desilo negde pocetkom rata. Necu da licitiram.

Eh Pjer....nije...to sam i ja mislio.....ali evo.....to je jurish 1.SS i 2.SS Kozachke konjichke divizije......i to ni manje ni vishe nego na Viriovitichkom mostobranu,Hrvatska 1944 ili pochetak 1945.Neznam kad se to desilo.Tad su razbucali partizanske jedinice koje su gonile Nemce posle proboja Sremskog fronta, bash na Virovitichkom mostobranu.To nisam ni ja znao od skora................:).

A jel koji Rade????????????

Aj Pjer sad ti pitanjce..........:)....mogu i drugi

Pozzzzzzzzzzzz

Evo i od mene jedno.Prepoznajte ovaj avion Japanske carske mornarice(nije zero :lol: )

Prilozi

• 0236996.jpg
    0236996.jpg
    87 KB · Pregleda: 29
Evo Pjeru ostavljam da odgovori na ovaj japanski avion, a za SS kozačka konjička.....:) pa jeste imali su dve samo te dve divizije konjičke.Pripadale su 15. SS korpusu, komadant general Helmuth Pannawitz.Bash je cool, a.....:).

Evo josh jedno interesantno.U bitci za Beograd, poginula su dva nemačka generala na komandnom mestu na Avali, i to u razmaku od 2 dana.Da li znate koji su to bili?

Obersturmfuehrer:
a posto nema pjera, narodu cu se obratiti ja
U pitanju je Kawanishi N1K2 Shiden Kai (Ljubicasta munja), Ameri su ga zvali George :):):), a trenutno ih je preostalo 3 u svetu...
Tacno :-D
U serijsku proizvodnju je usao 1943 i izradjeno je 1435 komada do kraja rata.Inace pokazao se kao najbolji japanski lovac u dog fight-u sa americkim lovcima,ali stigao je prekasno i bilo ih je premalo da bi nesto promenili.Takodje bio je dosta komplikovan za letenje,pa ima indicija da je bio podjednako smrtonosan za japanske pilote koji su leteli na njemu kao i za americke pilote 8-)

Back