Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

Ja sam kupio Hama komplet u koji ulazi boca sa nekom tecnoscu za ciscenje i 30 listica za ciscenje. Postoje i samo ti papirici. Mislio sam da su ti papirici cista glupost, ali to je sa ovom tecnoscu nesto najbolje sto moze da se nadje za ciscenje. Bocica ima sprej rasprsivac i bolje je da ne prskate direktno na objektiv vec malo strcnete na taj papir i lepo ocistite, tecnost ispari... Cak i na suncu nema nikakvih tragova.
Pre toga sam par puta dahom maglio objektiv i brisao nekom magicnom krpom... Srecom te ga nisam izgrebao. Sad koliko dah moze da osteti objektiv ne znam, nadam se da nije toliko strasno, mozda ko duva u njega svakog dana.
Sve u svemu vredi uzeti onaj set koji kosta 400din. A i 30 listica moze da potraje nekoliko meseci...
Zaista preporucujem ljudima da znate da se ne mlatite papirnim i vlaznim maramicama, krpom za naocare, stapicima za usi... Ja sam kupio u Axel-u na mostarskoj petlji ako neko pita, mada verujem da ima i u drugim radnjama, al meni je ovde bilo najblize.

Malo mi je bezz da za ovakvu stvar otvaram temu, ali vidim da je nekima upalilo, pa 'ajde da i ja probam...
Kupila sam ovaj aparat i sa njim dobila osnovno uputstvo na srpskom jeziku na 32/33 strane.
E pa posto je to osnovno uputstvo, a aparat ima gomilu funkcija i steta je da ih sve ne isprobam( a cackala sam i sama, nije da nisam ), meni bi trebalo ono prosireno od 202 strane.Naravno da i njega imam, ali na engleskom i ne snalazim se bas najbolje.
Znaci treba mi kompletno uputstvo na srpskom, pa ako neko ima..
javite se...

Dragi moji, danas sam kopao po ormanima i nasao dva foto aparata. Hvala bogu nisu digitalci. Jedan je proizveden u Zapadnoj Nemackoj [bar se nadam] a drugi u SSSR. O ovom prvom ne znam nista :( Sve je na nemackom, trebalo bi da radi. Ovaj drugi me vise zanima. Veci je, nema zum, marke je ZENIT. Oba rade na cistu mehaniku [nema baterija nema struje :P]
Nemaju bliceve, ali ovaj Zenitov ima gore dodatak za isti... Mada mislim da ima i nesto ugradjeno sto meni lici na isti, ali ne znam kako funkcionise... :(
Filmovi su za Zenitov cini mi se oni stari od 36 fotografija.... a ovaj nemacki to tek ne znam. toliko je star da se rucno namotava za sledecu fotografiju, [otvorite pozadi i vidi se film i namotavate do tog mesta gde treba...] :(
Bio bih zadovoljan kada bi mi Zenitov proradio... :)
Tj kad bih skontao kako funkcionise... :(
Znam jako malo... shvatio sam kako da kristalizujem fotografiju i kako da otvorim i zatvorim objektiv zbog sunca...
Pomozite!:neutral::neutral::neutral::neutral:

Back