Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

ja sam konacno pronasla resenja za moj displej na Fuji S9600.
Kontaktirala sam Fuji servis u Becu i saopstila im problem. Njihov odgovor je bio sledeci: Dodjite, i za pola sata i 74€ imate nov displej.
To se zove profesionalnost, a ne ovi nasi kao mesec dana ludilo iz japana se narucuje, tu mi neke fore prosipaju, pa nisam ja luda..

Odoh sutra u Bec... pa se vidimo posle s fotografijama...

treba mi neko ko zna gde ima dobar majstor za kamere nesto mi nije ok kad motam ubrzano vidim sta sam snimila ,a kad pustim normalno nema slike,a ponekad ne mogu ni da snimam pokazuje mi kao da nisam skinula poklopac sa objektiva.

majstor za kamere?:dontunderstand: ...koje boje ti je `kamera`? ..i kolko kila ima?

..i ja bih skin`o taj poklopac...nemam pojma...

ja sam konacno pronasla resenja za moj displej na Fuji S9600.
Kontaktirala sam Fuji servis u Becu i saopstila im problem. Njihov odgovor je bio sledeci: Dodjite, i za pola sata i 74€ imate nov displej.
To se zove profesionalnost, a ne ovi nasi kao mesec dana ludilo iz japana se narucuje, tu mi neke fore prosipaju, pa nisam ja luda..

Odoh sutra u Bec... pa se vidimo posle s fotografijama...

bravo-1.gif
.. super, oma zabeleži nešto za nas!!
ico195-1.gif

Jos nisam kupila novi fotoaparat..i dalje vagam...
Pitam vas jer vidim da ovde ima ljudi koji se razumeju, za razliku od mene koja sam laik
Mislite li stvarno da je bolji canon s3is od s5is...i da je opet i od trojke canonove bolji fuji s 6500?
Gledala sam ove 9600 i 9500 ali njima se cena vec priblizava cifri od 400 evra..
ajde pomazite...

Pazi sad, da mi neko prodaje s3 i s5 zajedno za 100e, i 6500 za 150e, uz uslov da s3 i s5 ne smem da prodam, nego da koristim, ja bi dao tih 50e vise i pazario bolji aparat.
Zasto? Bolji i veci senzor, bolji objektiv i najvaznije kvalitetnije fotke, eto zasto.

Pazi sad, da mi neko prodaje s3 i s5 zajedno za 100e, i 6500 za 150e, uz uslov da s3 i s5 ne smem da prodam, nego da koristim, ja bi dao tih 50e vise i pazario bolji aparat.
Zasto? Bolji i veci senzor, bolji objektiv i najvaznije kvalitetnije fotke, eto zasto.

naravno :) ali ti dane imas iskustva .. ne bi valjalo poceti sa nekim skupim .. mozda i bi .. mozda ljudi govore da ne treba poceti sa skupim stvarima zato sto nemaju para.. ne znam lol

Још се не одричем аналогне опреме (мада сам својевремено пробао и дигиталце Fuji 601 , Canon 300D и нисам био задовољан) али решим да купим неки дигиталац чисто нека се нађе.8).
Због дебљине буђелара решим да то буде А590/580. Одем на http://www.dpreview.com/ и прочитам оцене ''сретних'' власника. :shock::shock::shock: ОК, следећи А720 :shock::shock::, добро додаћу за А650 :shock:. Максимум (финансијски) Г9 :cry: (проблеми у техничком квалитету фотографије и руковању се завршавају на топ моделима свих произвођача па ко има од 5-6 хиљада Е до неколико десетина хиљада :grin:).
Препорука: прочитајте оцене оних који нису задовољни датим моделом и који су имали више апарата па су могли да пореде.:!::tick:
Закључак: најбоље би било кад би од продавца могли да узмемо три комада истог модела и испробамо их пар дана јер се проценат лоших у истој серији креће од 3 до 20%.:evil:

Molim da mi neko na NAJJEDNOSTAVNIJI nacin objasni osnovne pojmove o objektivima.
1. Sta je vodeci broj i za sta je on bitan?
2. Sta je svetlosna jacina objektiva i njena vaznost?
3. Koja je razlika izmedju objektiva 18-135, 55-200, 300 mm itd?
4. Sta znaci oznaka na objektivu.1:2,8-4,8 ili slicno?
5. Sto je vazna maksimalna blenda (i je li objektiv "bolji" ako je ona 4 ili 5,6?
6. Cemu sluze objektivi koji imaju nekakvo ogledalce u sredini.

Ovo su za nekoga mozda "glupa pitanja", ali molim za odgovore koji su potpuno jednostavni i razumljivi,kao za djaka prvaka ili totalnog pocetnika. (Ako moze bez upucivanja na literaturu ili druge sajtve i teme u okviru ovog foruma.)
Unapred hvala svima - Nadalina.

svetlosna jacina to je kao kubikaza za motor .. otprilike... koliko je jak objektiv koliko moze primiti svetla ... zavisi od precnika i od blende i zarisne duzine... zarisna duzina je ono 100mm 200mm i predstavlja udaljenost od sredine objektiva do tacke gde se seku svi zraci koji prolaze kroz objektiv to jest do senzora-filma.... a blenda je jako bitna zato sto blenda odredjje koliko ce svetla proci kroz objektiv kao slavina sto odredjuje koliko ce vode proci, ako je jako odvrnes prolazi puno vode ako je zavrnes malo voda ce kapljati.... tako nesto... i sto je veca blenda to jest sto je otvor blende veci to je brojka manja 2.8 1.5... sto je otvor blende vei to su bolji objektivi zato sto pustaju vise svetla do senzora .. tako nesto ako sam negde pogresio neka me neko ispravi l.. ja sam ovo bas strebao za ispit.

Back