Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

Ok.Da znas samo da preko BM fotoa mozes da narucis sta hoces sa ovog sajta (americhkog BH), ali sta ti tamo pise u $ toliko ti ovi u BM naplate u evrima.Nisam ih pitala da li je uracunata carina.Za neke stvari se isplati, a neke te izadju kao i kod nas.Sam da narucujes je ipak rizik zbog transporta i carine.

+5 % carina na tu njihovu ludost od cene zamisli dolar = euro kako da ne

imam par pitanja za fujija 6500...nesto oko fokusa, dubinske ostrine i tih stvarcica...sa strane ima ono dugmence za fokus...e sada, procitao sam da slovo C je za fokusiranje objekata u pokretu...ali nije mi jasno cemu sluzi slovo S(nema u uputstvu?)...i mala pomoc oko manuelnog fokusa...kako npr. da izostrim objekat koji hocu a onaj iza da mi bude mutan, to nikako ne mogu da postignem? Slobodno mogu jos neki hintovi za bolje fotke ;)
hvala puno!
pozdrav!

Drzi blendu na najveci moguci otvor, za 6500 to je 2.8, imaces najuzi fokus koji je moguc na tom aparatu, sto znaci da ce zamucenost van fokusa biti najveca koju aparatura 6500-ice moze da izvuce.

dane brate fuji 6500 je prekrsio sva pravila fotografije.. ja na manualnom modu sa blendom 2.8 dobijem istu dubinsku kao i sa 11 ... tako da ga ne kontam .. previse je digitalnog umesano tu .. vise volem cistu optiku..

^^
Cudno, ja recimo razliku vidim izmedu 2.8 i 4.6(tako nesto) i na mom vremesnom s5500, kako po duzem fokusu, tako i po zamucenosti, tj. nezamucenosti pozadine.

mene je recimo razocarao 6500 kada sam skontao koliko je digitalan.... nekada pobrljavi pa sam otvara blendu pa mi pregori fotka... tako da nije bas siguran... lud k'o struja...

.. e pa za olija ne mere!! a zamisli koliko starih, dobrih, nikora možeš da nađeš na svakoj beogradskoj pjaci!! nomralno, moraš da paziš da ti neko ne uvali pušku... ali sigurno u toj gomili može da se probere i nešto dombro.. š'o se olija tiče... uzeo sam ga zato što ima više prednosti nego mana i što nemam nameru da jurcam za nadimkom "profi"....
smil443643319dc3d-1.gif

guru mozes i na Pentax...
ja sam nasao kod lika na Zelenjakju 2-3 objektiva koji su mogli da se nakaece na moj, a na netu imas koliko hoces da nadjes...
na Nikone D40, D40X i D60 ne moze svaki...
mozda da sacekas i da se pojavi naslednnik D80...
to ce tek da bude bolje od 450D...
meni smeta sto ga zovu Kiss, mislim sta je to...
cekaj sad je izaslo mnogo novih modela i ceka se jos mozda neki model,
Sony je uskocio u igru sa tri modela...
Olimpus nema model koji moze da se nosi sa ovima, 510 mozda...
E3 je druga liga...

p.s. Bruno
.. vidiš ni to nesam znao, ali ovi nikoni, što sam ih nabrojao mogu da koriste sve stare nikorove objektive, što nije ponudio ni jedan drugi proizvođač... moraš priznati da mu to daje veliku prednost.. ko skupi kintu za, recimo, D 200( mislim samo za body) završio je pos'o za duži vremenski period.... jer D 200 je vrh amaterske klase..
.. pozdraw Grofe!
979745-1.gif

guru u Jevropi D200 telo moze da se nadje za 999 evrica, mene bi kostao 830-900, zavisno od povracenog poreza, stvarno mu je pala cena...
na Pentax sam ja nakacio neki temron caletovo godiste....
bukvalno svi objektivi koje je pentax pravio(barem 30-40 god unazad sem M42) mogu da se kace, a i jos sigmice, tamroni, vivitari... i td...
eto guru oko d200 se potpuno slazemo..

pozdrav!

guru u Jevropi D200 telo moze da se nadje za 999 evrica, mene bi kostao 830-900, zavisno od povracenog poreza, stvarno mu je pala cena...
na Pentax sam ja nakacio neki temron caletovo godiste....
bukvalno svi objektivi koje je pentax pravio(barem 30-40 god unazad sem M42) mogu da se kace, a i jos sigmice, tamroni, vivitari... i td...
eto guru oko d200 se potpuno slazemo..

pozdrav!

.. ******* Grofe, tamron je tamron, a nikor je majka...:lol:

.. isteknula garancija, jeli Duco? a jesu li ti, makar, reknuli šta je mogući uzrok??

aman, nije isteknula, taman posla, garancija je 2 god., al' kao LCD neje u toj garanciji...

Rekoše kao isp'o mi je i te fore (a ja ga negujem k'o malo vode na dlanu :p)...
Njihova je story da sam ja "prvi takav slučaj".

Za 2 nedelje putujem u Beč, pa ne možem tamo bez mašine.....

Back