Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

zasto ali ZASTO je toliko tesko u googleu ukucati nazi aparata iizadje OVO
http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/minolta/dimage-g400/minolta-dimage-g400-review-7.html
....I posle 5-10 min dileme skoro da i nema vise...
On topic-meni deluje kao simpa aparatic,i pored male(ali DOVOLJNE) rezolucije-ima metalno telo,jako bitno,kompaktan i to vrlo,solidan raspoon objektiva(za kompakt i aparat te generacije) i koristi Sd kartice...fotografije koje videh kao primere,uopste nisu lose,sa dobrim svetlom,a a sa losim,e j....ga da se ne lazemo,ne mere em jevtino em savrseno,sve u svemu,ponudi 40 evra,ako pristane,uzmi AKO JE U DOBROM STANJU da ne bi riknuo posle par meseci,jer je aparat iz 2003 ce godine,tj.tad se pojavio....

Sta ce da bude bolje na fotci na ovim aparatima iz '09-te.Sta je se toliko promenilo i toliko napredovalo posto vidi komentar "dobar je s'obzirom da je iz 2003 god.

Prilozi

• avlia.jpg
    avlia.jpg
    67 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
Sta ce da bude bolje na fotci na ovim aparatima iz '09-te.Sta je se toliko promenilo i toliko napredovalo posto vidi komentar "dobar je s'obzirom da je iz 2003 god.
1.ako vec toliko kontas i znas sto pitas za savet?
2.niko nije rekao da se to za godiste odnosi prvenstveno na kvalitet slike>u pitanju su druge stvari>vece rezolucije nekom potrebne a nekom(vecini) i ne,brzina reagovanja/izostravanja,,VRLO BITNA!,koliko velike memorijske kartice podrzava i koje,kakvu bateriju koristi i koliko autonomije ona obezbedjuje(ako je Lijon dali se moze naci nova jer ce stara riknuti kad-tad=citaj ubrzo),samo fizicko stanje aparata ...itd.itdBdw ne vidim sto takva reakcija,ja sam iako mi se ne svidja trazenje da neko donese odluku umesto mene a Google SVE kaze i iznese na tacni,za 5 sec,ipak izneo svoj SUBJEKTIVN sud i izneo kako dobr,tako i lose strane aparata-kako mi se cini iz moje perspektive...

ok ajde kulturno i kratko cu-mozes imati probleme sa ovim aparatom,u smislu da ces ocekivati vise,za sledece:ako budes fotkao sa povisenim osetljivostima>visok IS-verovatno ce biti dosta suma-znaci ako je svetlo dobro,OK ako nije...sta je tu jeTo pod 1,pod 2 ako budes fotkao nesto malo brze,stariji digitalci su imali obicno "delay" tj kasnjenje-kliknes pa dok on fokusira pa dok okine...vecmost...Noviji su,ugl.nesto brzi...i treca stvar,kao storekoh,baterija...Lijon ja generalno vis evolim-bolje podnose toplotu i hladnoci,izdrzljivije su,i ls.-ali cesto je problem naci novu bateriju za neki-pogotovo stariji-tip aparata-a buduci da ,kao isvbaka baterija,ima svoj zivotni vek "toliko i toliko punjenja-praznjenja..."...kontash?E to su Ti generalno problemi na koje bi mogao naici,uostalom,ako zans coveka,nadjite se jedno popodne,ispucaj 20-30-50-100 fotki,i smisljaj situacije sta bi fotkao-portret,neki pejzaz,desavanje na ulici,bez blica,sa,i sl.pa ce Ti biti jasno k odan jel taj aparat za Tebe ili ne...
P.C.Uf al je ukratko :) ajde pozdrav.I vise od 40 tak evra kontam da ne vredi...al j.....m li ga,kod tih starih aparat je tesko proceniti tako da uzmi sa rezervom...Pozd

OK.Ali zar to sa ISO osetljivoscu nije problem vecine kompakta.Cim je slabije svetlo on poveca broja ASA da bi se brze zatvarac zatvorio da slika ne bi bila mutna,i slika ispaden sa dosta suma.To je verovatno iz razloga sto im je los kompaktni blic,ali kako su to mogli da rese na novijim digitalcima.Hvala ti za savete,naucio sam nesto od tebe....Koji ti aparat imas?//

Poslednja izmena:
mozda da probas na e-bayu ili nekom slichnom trzisnom portalu (ili kako se to vec zove)... najbolje bi bilo da ne trazis u velikim prodavnicama, posto oni prvi prodaju ili povuku iz prodaje... ali sa druge strane, pitanje je da li je aparat uopste dosao u te provincijske prodavnice... ali ako ti je bas jako stalo do bas tog aparata... potrudi se :)

...sakupi josh malo novaca pa kupi Nikona nekog ili Canona...

kupio sam digitalnu kameru praktica 5203 sa 5mpx, i ima mehanicka ostecenja unutra, a sa prednje strane ima ogrebotine i vidi se da je udarena. kako kad mi radi opticki zoom, a kako kad ne, sve slike na sebi imaju neke linije horizontalne, a kada slikam po danu slike su izbeljene previse. resetovao sam je, pogledao opcije procitao uputstvo, ali sve sto mi se desava je od neke vrste ostecenja. dal moze da se popravi. jer socivo kada ukljucimkameru izadje, ali nece da se vrati nego ja rukom vratim. ???????????

kupio sam digitalnu kameru praktica 5203 sa 5mpx, i ima mehanicka ostecenja unutra, a sa prednje strane ima ogrebotine i vidi se da je udarena. kako kad mi radi opticki zoom, a kako kad ne, sve slike na sebi imaju neke linije horizontalne, a kada slikam po danu slike su izbeljene previse. resetovao sam je, pogledao opcije procitao uputstvo, ali sve sto mi se desava je od neke vrste ostecenja. dal moze da se popravi. jer socivo kada ukljucimkameru izadje, ali nece da se vrati nego ja rukom vratim. ???????????

ja sam se davno, jos kao student, kad su se digitalni aparati tek pojavili, zanimao za digitalne fotoaparate i sretao sam se tim tvojim linijama i izbeljenim slikama. To ti obicno znaci osteceno socivo (jedini spas da ga zamenis), a druga varijanta je da je CCD chip ostecen (ili kako god se to danas zove, posle ccd je bio neki 3x ili tako nesto, vise se ni ne secam). U prevodu, nosis u servis.
Ako sam nesto pomogao, drago mi je.

Pozdrav,

Back