Pitanja rehabilitacije cetnistva danas u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komunisti jesu internacionalisti i komunizam stavljaju na prvo mesto ispred nacionalne pripadnosti.
Sa druge strane ne treba da zaboraviti da je takav stav komunista projektovan za neko buduce besklasno drustvo u kome nema drzava ni granica.Dok god postoje nacionalne drzave,komunisti ce ih braniti jer su oni anti-imperijalisti. Doktrina komunista je kao sto znamo to da je anti-imperijalizam prvi korak u revolucionarnoj borbi (nacionalno oslobodjenje).

Staljin, Hitler, koja li je razlika?A da, nijedan nije Rus.

Sustinsko pitanje koje se namece danas srbima, a u vezi rehabilitacije cetnika je, KOME USTVARI U SRBIJI TREBA REHABIITACUJA CETNIKA I ZBOG CEGA?

To je pitanje koje Srbima NIJE JASNO.

Cak se ne trazi ni rehabilitacija cetnika!
Ide se KORAK DALJE i trazi se da se ANULIRA ANTIFASISTICKA BORBA PARTIZANA (koju inace poznaje citav svet!) I DA SE NA NJENO MESTO UBACI CETNICKA BORBA KOJA JE VRLO SUMNJIVOG ANTIFASISTICKOG OPREDELJENJA!

A to je SAMO JEDAN KORAK da se Srbi svrstaju u istu kosaru sa nacistima i fasistima!
KA TOME SE TEZI, i sve nije ni malo slucajno, A POGOTOVO NIJE RADI NEKAVE "ISTINE" koja nit je istina, nit moze biti istina jer ni u Srbiji nema masovnu podrsku stanovnistva, a u inostranstvu je to pitanje vec davno razreseno.

Pa sta mogu eventualno cetnici danas?

NAJVISE STO MOGU je da se njihova borba PRIKLJUCI PARTIZANSKOJ i da im se tako KROZ PRSTE progledaju ZLOCINI NAD SRPSKIM NARODOM kojih je bilo previse.

A da ZAUZMU MESTO KOJE SU ZAUZELI PARTIZANI U SRPSKOJ ISTORIJI, mogu jedino uz pomoc NEMACKIH, ENGLESKIH i VATIKANSKIH ARHIVA koje su SASTAVLJENE TAKO da izazovu STO VECI SUKOB MEDJU SRBIMA i u tom kosmaru sve Srbe volsebnom alhemijom prebace u tabor fasistickih, porazenih snaga...A na njihovo mesto stave - Hrvate kao velike antifasiste..
Konture ovog makabra plana vec se naziru.

Ovde mnogo pripomaze peta kolona u Srbiji koja je na sebe navukla NACIONALISTICKO RUHO (a la "vojvoda" Seselj), pa sada ponovo radi za strance, GLUMECI u medjuvremenu Srbe i radikale...

Vrlo je jasno, i ne pise UBITE vec UBIJTE, nepismena pticurino.

Sustinsko pitanje koje se namece danas srbima, a u vezi rehabilitacije cetnika je, KOME USTVARI U SRBIJI TREBA REHABIITACUJA CETNIKA I ZBOG CEGA?

To je pitanje koje Srbima NIJE JASNO.

Cak se ne trazi ni rehabilitacija cetnika!
Ide se KORAK DALJE i trazi se da se ANULIRA ANTIFASISTICKA BORBA PARTIZANA (koju inace poznaje citav svet!) I DA SE NA NJENO MESTO UBACI CETNICKA BORBA KOJA JE VRLO SUMNJIVOG ANTIFASISTICKOG OPREDELJENJA!

A to je SAMO JEDAN KORAK da se Srbi svrstaju u istu kosaru sa nacistima i fasistima!
KA TOME SE TEZI, i sve nije ni malo slucajno, A POGOTOVO NIJE RADI NEKAVE "ISTINE" koja nit je istina, nit moze biti istina jer ni u Srbiji nema masovnu podrsku stanovnistva, a u inostranstvu je to pitanje vec davno razreseno.

Pa sta mogu eventualno cetnici danas?

NAJVISE STO MOGU je da se njihova borba PRIKLJUCI PARTIZANSKOJ i da im se tako KROZ PRSTE progledaju ZLOCINI NAD SRPSKIM NARODOM kojih je bilo previse.

A da ZAUZMU MESTO KOJE SU ZAUZELI PARTIZANI U SRPSKOJ ISTORIJI, mogu jedino uz pomoc NEMACKIH, ENGLESKIH i VATIKANSKIH ARHIVA koje su SASTAVLJENE TAKO da izazovu STO VECI SUKOB MEDJU SRBIMA i u tom kosmaru sve Srbe volsebnom alhemijom prebace u tabor fasistickih, porazenih snaga...A na njihovo mesto stave - Hrvate kao velike antifasiste..
Konture ovog makabra plana vec se naziru.

Ovde mnogo pripomaze peta kolona u Srbiji koja je na sebe navukla NACIONALISTICKO RUHO (a la "vojvoda" Seselj), pa sada ponovo radi za strance, GLUMECI u medjuvremenu Srbe i radikale...

Prazne price. Sam pojam anti-fasisticke borbe je po meni pogresan. Vazno je ko se borio za Srbiju, a ko protiv. Bilo da je rec o diplomatskoj ili vojnoj borbi.
Sada cetnici nisu bili fasisti, vec su mozda bili nemacki kolaboratori jedno vreme, a i to je bilo zbog uspostavljanja reda u Srbiji.
Oni su jedini pokusavali da pomognu narodu iako je u borbi protiv komunista mnogo naroda stradalo i od jedne i od druge ruke.

Prazne price. Sam pojam anti-fasisticke borbe je po meni pogresan. Vazno je ko se borio za Srbiju, a ko protiv. Bilo da je rec o diplomatskoj ili vojnoj borbi.
Sada cetnici nisu bili fasisti, vec su mozda bili nemacki kolaboratori jedno vreme, a i to je bilo zbog uspostavljanja reda u Srbiji.
Oni su jedini pokusavali da pomognu narodu iako je u borbi protiv komunista mnogo naroda stradalo i od jedne i od druge ruke.

Похвала за труд, али џаба си трошио тастатуру. Политички војницима је незанимљиво шта народ жели и осећа, битан је интернационализам.

Похвала за труд, али џаба си трошио тастатуру. Политички војницима је незанимљиво шта народ жели и осећа, битан је интернационализам.

Pa s obzirom da si me pohvalio nisam dzaba trosio tastaturu, a sto se stranackih vojnika tice- oni koji ne razmisljaju svojom glavom i kojima nisu bitni srpski interesi i bezbednost, oni nisu moja ciljna grupa.

Onda ti je kolega, pola Srbije, a i vise od toga, bilo medju dousnicima, potkazivacima, jajarama svih vrsta.Nije rec o antifasizmu, vec o pljuvanju po cetnicima.Svi se ovde slazu sa svakom vlascu do sada koje su imale nesto zajednicko, a to je da su cetnici zlocinci.U ratu niko nije nevin,a u gradjanskom su svi krivi.pregledajte te vase slavne potomke, raspitajte se dal i je neko vash harao po Srbiji, nemojte pausalno napadati jedan pokret.A trebalo je penzije da dobiju.

I prazna je prica da neko Srbe moze svrstati uz fasiste- to mogu Zapadni mediji samo ako hoce bez obzira kakvi mi bili kao sto su vec i uradili sa Bosnom, Kosovom i proglasili nas najvecim zlocincima iako smo bili zrtve.

Ima, kolega, ima, samo se seti lika iz filma "Ko to tamo peva", koga igra Bata Stojkovic.To ti je foto-robot.Die beste.Naravno, samo cigani prezivljavaju.

Rusi su to pitanje mnogo bolje resili od Srba.

Oni se nisu odrekli svojih CRVENIH HEROJA.

Slazes li se da je to bolje?

Čekaj Blajbinger, reci ti meni da li je tada Jugoslavija bila kraljevina ili komunistička država?
To znači da ne možeš herojima nazvati komuniste.
Jedina legalna vojska je bila JKVO. JUGOSLOVENSKA KRALJEVSKA VOJSKA U OTADŽBINI!!
A da se danas nađu komunisti-partizani koji bi se borili protiv NATO-a na Kosovu i njegove okupacije da li bi njih nazvao HEROJIMA? Ili bi ih nazvao teroristima? Onako me samo zanima...

Rusi su to pitanje mnogo bolje resili od Srba.

Oni se nisu odrekli svojih CRVENIH HEROJA.

Slazes li se da je to bolje?

Ne mlati, zivota ti, nikad vise.Zasto se SSSR onda raspala?Zasto hoce ponovo da stvaraju takvu drzavu, zasto je u Beogradu sazvana IGMANSKA inicijativa?!Ma kakva Jugoslavija i ostala partizanstina.Procitaj neku knjigu, na pr. Zivojina Misica.Valjda ces nesto shvatiti o srpskoj vojsci, kao i zasto ne moze da opstane jugoslovenska vojska.Koliko puta treba da izginemo, pa da shvatimo da nesto ne moze?

Ali je ta "legalna formacija"cinila tolika zverstva!!!

U ratu ljudi ginu i civili stradaju takođe.
Ne možeš valjda da očekuješ da oni budu beli anđeli u trenutku kada je neko strpao ljude u konc. logor Jasenovac.
I ti civili-Hrvati i Bošnjaci koji su stradali su u velikoj meri bili kolaboracionisti nacističke i genocidne tvorevine NDH tako da mi i nije mnogo žao zbog takvih da ti kažem pošteno.
Naravno, žao mi je zbog nevinih.

Inače, sumnjam da je JKVO počinila veća zverstva nego što se i inače dešavaju u ratu ma šta god mediji i istorija u lijepoj vašoj pričali.

P.S. Zašto stavljaš navodnike? Nisu potrebni... Osim ako smatraš da su domobrani i ustaše bili legalna vojska.

Poslednja izmena:
Ne možeš valjda da očekuješ da oni budu beli anđeli u trenutku kada je neko strpao ljude u konc. logor Jasenovac.
I ti civili-Hrvati i Bošnjaci koji su stradali su u velikoj meri bili kolaboracionisti nacističke i genocidne tvorevine NDH tako da mi i nije mnogo žao zbog takvih da ti kažem pošteno.

Inače, sumnjam da je JKVO počinila veća zverstva nego što se i inače dešavaju u ratu ma šta god mediji i istorija u lijepoj vašoj pričali.

P.S. Zašto stavljaš navodnike? Nisu potrebni... Osim ako smatraš da su domobrani i ustaše bili legalna vojska.

Све стране су, мислим на српске, чиниле злочине према властитом народу. Ниједна није била имуна на то. Али, историја коју смо учили од ‘45 до ’90 говори само о једној страни, као злочиначкој.

Cemu ta defanziva pred neznalicom?Da li si zaboravio koliko pripadnika jugoslovenske vojske je zavrsilo u logorima?A o Ravnogorskom pokretu ne pricajte neistine.Koliko je bilo cetnika?Nazalost, ne dovoljno, a mahom su bili stariji ljudi, dok su mladji menjali vojske, bar u Srbiji.

Све стране су, мислим на српске, чиниле злочине према властитом народу. Ниједна није била имуна на то. Али, историја коју смо учили од ‘45 до ’90 говори само о једној страни, као злочиначкој.

Pa valjda si i u kuci nesto cuo, crni sine!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back