Pozdrav svima! Evo da postavim i ovde nekoliko pitanjca...
Ja sam pre nekoliko dana otvorila samostalnu zanatsku radnju,tj.tata je odlucio da ipak ode u penziju i da je zatvori a ja sam je isti dan otvorila,bila u APRu,pa u opstini,pa u banci,pa u poreskoj danas i na pisarnici podnela zahtev da se vodim kao pausalac.
Firma je moj fah,elektro instalacije i oprema ali posto sam sada u 4. mesecu trudnoce a firma treba tek da krene,da li ima sanse da nekako dobijem kintu za porodiljsko?
Koji je minimun da firma mora da radi?
I da li,ukoliko otvorim bolovanje firma i dalje radi ili ne?
U slucaju da primam,kako se odredjuje moja isplata.
Prijavila sam visoku strucnu spremu,tj fax,da li se prema tome odredjuje isplata ili ne
Ja sam pre nekoliko dana otvorila samostalnu zanatsku radnju,tj.tata je odlucio da ipak ode u penziju i da je zatvori a ja sam je isti dan otvorila,bila u APRu,pa u opstini,pa u banci,pa u poreskoj danas i na pisarnici podnela zahtev da se vodim kao pausalac.
Firma je moj fah,elektro instalacije i oprema ali posto sam sada u 4. mesecu trudnoce a firma treba tek da krene,da li ima sanse da nekako dobijem kintu za porodiljsko?
Koji je minimun da firma mora da radi?
I da li,ukoliko otvorim bolovanje firma i dalje radi ili ne?
U slucaju da primam,kako se odredjuje moja isplata.
Prijavila sam visoku strucnu spremu,tj fax,da li se prema tome odredjuje isplata ili ne

(ne znam strucno da pitam jer nikada nisam biila u tome)?

Sto se tice kurseva, i tu ima onih koji samo izvlace pare, ali recimo, drugarica mi je isla na kurs u jednoj privatnoj skoli, i nakon toga vrlo brzo dobila posao u knjigovodstvenoj agenciji- zasto? E pa zato sto knjig. agencije iako su konkurenti saradjuju medjusobno, tako da je ona prosla taj kurs, naucila prakticne stvari da radi, iz skole su je preporucili agenciji kao dobrog ucenika i dobila je posao, a vremenom polako stice i praksu... i naravno, dolazi u kontakt sa mnogo klijenata, sto svakako ima svoje prednosti...

Bez obzira čak i da si otvorio račun i da nisi imao nijednu transakciju trebalo je da uradiš bilas stanja po trenutnoj situaciji.I čime se u opšte ta firma bavi ili je trebalo da se bavi? Mnogo nelogičnosti ima ovde.
Oni samo posreduju u otvaranju preduzeća u inostranstvu a ostalo je na tebi.I nisi mi odgovorio na pitanja.