Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

pa cao, svidja mi se to sto kazes, da se ovim putem edukujemo, i informisemo o nekim zanimljivim polozajima, evo mene zanima venera kvadrat neptun, venera u ribama u petoj, neptun u strelcu u drugoj........venera je vladar 7. i 11.te kuce a neptun 5.kuce. ne znam da li se taj kvadarat odnosi samo na obmane u ljubavi ili? da li se samo odnosi na iluzije i pogresne procene?

Koliki orbis se uzima za na primer sporu planetu Pluton u tranzitu u nekom aspektu sa licnom planetom, Mesec, Mars itd...
konjukcija ?
opozicija?
kvadrat?
sekstil?
trigon?

I zanimaju me orbisi za sve glavne aspekte, spoljasnje planete u aspektu sa istim, i licne planete u aspektu sa istim, i spoljasnje spore planete u aspektima sa licnim planetama....

Mars u 8.kuci
Zainteresirani ste za ekstrasenzorne stvari i za život poslije smrti, možete se čak i baviti istraživanjem tih oblasti. Ovo je dobar položaj za političare, kirurge, istraživače, psihologe i psihijatre.

Ako je Mars u aspektu s Neptunom, trebalo bi da izbjegavate bavljenje ekstrasenzornim fenomenima.

Ovo sam nasla medju postovima,i malo me je uplasilo.Zasto bi trebalo onda da se izbegava bavljenje time,ako smo zainteresovani za te oblasti gore pomenute(psihologija,konkretno)....?
Ako moze neko da mi objasni...Please...

Caos Astro,
Jel mozes da mi pojasnis sta ovo znaci.
5ta kuca: TN 29 stepenu lava , MA i JU u konjukciji na 5 stepenu device. Ova konjukcija pravi opoziciju sa suncem i sextil sa mesecom u raku i kvadrat sa UR u skorpiji( 7 kuca). SO i mesec trigon. Merkur u 11 kuci (ribe) u trigonu sa uranom, pluton u 6toj (de). DC na 17step skorpije.

Interesuje me jos, sta znaci kada su planete rasporedjene samo na levoj ili desnoj polovini horoskopa. Cula sam da ako planete dominiraju ispod AC, to je introvertna osoba, a iznad ekstrovertna.

Hvala, Pozz!!!

AstroWorld:
..., jos ako imas veneru u aspektu sa uranom onda je prognoza 200% sigurna, da u brak neces uci iz duge veze.
E bas zanimljivo ( i tacno) iz licnog primera - bila sam u vezi 7 godina, i raskinula. Onda se zaljubila, zabavljali se 6 meseci i vencali :) sad znam da je to zbog Urana (pa jos u 7 kuci, 27 vage) kvadrat Venera (11 kuca, 28 jarca) (orb = 0.57) :D
Jel ima nesto sto taj aspekt kaze o buducnosti te "brzinske" veze?

p.s. e ovo je bas zanimljiva tema, a ne ono davljenje po 20 strana 'ajd i meni 1.1.19xx ... ' :mad:

Mars 12

Povučene i tajanstvene osobe, nedokučive za svoju okolinu. Najviše vole kada dejstvuju iza scene i imaju nelagodnost od javnosti i publiciteta. Imaju buran unutrašnji život sa kojim se često ne nose najbolje. Ne retko imaju potrebu za nikotinom, alkoholom i narkoticima. Nisu u stanju uvek da se kontrolišu i mogu biti nepouzdani su u ljubavnim odnosima. Treba da se čuvaju mračnih i skrivenih mesta, a takođe i duboke vode.

Jupiter u dvanaestoj kući

Ovo su introspektivne osobe sa posebnim duhovnim sposobnostima. Samoća i duhovnost im prijaju. Tada dolazi najviše do izražaja njihova intuicija i kreativnost. Poseduju veliku sklonost ka mistici i okultizmu. Žive u svom svetu, na svoj način i tempom koji sami određuju. Na druge ljude znaju da deluju vrlo magnetično. U emotivno-ljubavnim i erotsko-seksualnim doživljajima mogu da dostignu savršenstvo. Skloni su preteranom uživanju alkohoma, narkotika i drugih poročnih stvari.

Pluton u dvanaestoj kući

Ove osobe iznad svega vole privatnost. I više od toga – one često imaju tajni život. Mada mogu delovati otvoreno možete biti sigurni da u svojoj biti to nisu. Imaju intenzivna podsvesna iskustva i bolji su kada deluju iza scene ili ispod površine. Imaju preveliku maštu koja ih može navesti na fatalne greške. Zanimaju se za tajna i okultna znanja. Mogu postati žrtve intriga i tajnih neprijateljstava.

ZvezdanKa:
Caos Astro,
Jel mozes da mi pojasnis sta ovo znaci.
5ta kuca: TN 29 stepenu lava , MA i JU u konjukciji na 5 stepenu device. Ova konjukcija pravi opoziciju sa suncem i sextil sa mesecom u raku i kvadrat sa UR u skorpiji( 7 kuca). SO i mesec trigon. Merkur u 11 kuci (ribe) u trigonu sa uranom, pluton u 6toj (de). DC na 17step skorpije.

Interesuje me jos, sta znaci kada su planete rasporedjene samo na levoj ili desnoj polovini horoskopa. Cula sam da ako planete dominiraju ispod AC, to je introvertna osoba, a iznad ekstrovertna.

Hvala, Pozz!!!

Pisao sam o stranama natalne karte na temi Ob avestenje o natalnoj karti
lepljiva je i ima za sada dve strane..

Psihologue:
Mars 12

Povučene i tajanstvene osobe, nedokučive za svoju okolinu. Najviše vole kada dejstvuju iza scene i imaju nelagodnost od javnosti i publiciteta. Imaju buran unutrašnji život sa kojim se često ne nose najbolje. Ne retko imaju potrebu za nikotinom, alkoholom i narkoticima. Nisu u stanju uvek da se kontrolišu i mogu biti nepouzdani su u ljubavnim odnosima. Treba da se čuvaju mračnih i skrivenih mesta, a takođe i duboke vode.

Jupiter u dvanaestoj kući

Ovo su introspektivne osobe sa posebnim duhovnim sposobnostima. Samoća i duhovnost im prijaju. Tada dolazi najviše do izražaja njihova intuicija i kreativnost. Poseduju veliku sklonost ka mistici i okultizmu. Žive u svom svetu, na svoj način i tempom koji sami određuju. Na druge ljude znaju da deluju vrlo magnetično. U emotivno-ljubavnim i erotsko-seksualnim doživljajima mogu da dostignu savršenstvo. Skloni su preteranom uživanju alkohoma, narkotika i drugih poročnih stvari.

Pluton u dvanaestoj kući

Ove osobe iznad svega vole privatnost. I više od toga – one često imaju tajni život. Mada mogu delovati otvoreno možete biti sigurni da u svojoj biti to nisu. Imaju intenzivna podsvesna iskustva i bolji su kada deluju iza scene ili ispod površine. Imaju preveliku maštu koja ih može navesti na fatalne greške. Zanimaju se za tajna i okultna znanja. Mogu postati žrtve intriga i tajnih neprijateljstava.

Hvala Psiho! Zaista ima istine u ovome. Ponekad volim da sam sama i da uzivam u miru, da imam svoju privatnost, a isto tako i sve sto je tajno i misticno mene interesuje, volim da "cackam" , da slusam i citam o tome...ali mi smeta ovo oko alkohola, narkotika i ostalih poroka..Tu se nisam pronasla...Hmm, niti pijem (alkohol), niti pusim, niti se drogiram!!! ...

ZvezdanKa:
Caos Astro,

Hvala, Pozz!!!

Sustinski je to tacno, ali ne treba se ogranicavati i globalizovati stvari.
Poenta je u tome sto prva kuca si ti - a sedma drugi ljudi, druga kuca je tvoj novac, a osma novac drugih ljudi i tako redom.....samim tim osoba koja ima puno planeta u 1. kuci bice vise okrenuta sebi, introspekciji cesto cak i egoizmu, dok ce osoba sa punom sedmom kucom okretati drugima ( analogno znaku vage - timski rad itd.)

cela stvar je znatno jasnija kada su recimo u pitanju paralele 5 i 11, i 4 i 10 kuca. Osoba sa puno planate u 4. kuci okrenuta je domu, porodici, jednom zatvorenom krugu, staticna, emotivna (klasican mesec i znak raka), dok je osoba sa jakim 10. poljem snazna, ambiciozna, realna, borbena, obicno ove osobe imaju i jako sirok krug poznanika.
A sa druge strane, 5. polje je polje onoga sto MI volimo, dok je 11 polje polje onih koji vole NAS, to su prijatelji, poznanici, udruzenja kojima pripadamo itd.

ali zasto kazem da ne treba globalizovati stvari, evo dacu jedan glup primer :)

Osoba moze imati SKORO sve planete rasporedjene u 1,2,3,4 kuci, ali sta se desava ako je asc recimo vodolija, a uran vladar u konjukciji sa marsom u znaku skorpije na MC/u. Sada imamo situaciju u kojoj osoba poprima osobine skorpije i to u velikoj meri. Vladar je na uglu MC u, u konjukciji sa marsom, vladarom MC a, jos ako je na stepenu na primer vage. Pa dragi Boze, osoba mozda jeste egoista, ali sve moze biti samo ne zatvorena.

Ovo je samo glupi primer, hocu da naglasim da se svaka planeta mora posebno posmatrati. Cak i kada imamo stelijum u jednom znaku i cak u kuci,moramo posmatrati stepene na kojima se planete nalaze, jer ako su u pitanju stepeni introvertnih znakova osoba sve cuva u sebi.(zato recimo 12 polje oznacava, kako se kaze malu granicu izmedju genijalnosti i ludila, sto vise guras probleme pod tepih, postajes veci potencijal za prvoklasnog ludaka), dok sa druge strane cak iako je stelijum na primer u introvertnom znaku ali na jakim stepenima, osoba ce svakako ispoljiti tu energiju, pitanje je kako naravno, ali hoce :)

recite mi molim vas da li retrogradni merkur u karti u 10.kući karijere u djevici može predstavljati karijeru u području revizije,inače da li se taj retrogradni merkur može ispucati na taj pozitivan način umjesto da stvara probleme u komunikaciji ?
usput u toj kući mi je i sunce u konjukciji sa merkurom i jupiterom!hvala vam :smile:

Back