Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Zanima me sledece,ako ste rodjeni u jednom gradu i bili tamo samo kratko vreme,recimo godinu dve,a posle toga zivite u drugom gradu,koji grad/mesto unosite prilikom popunjavanje podataka za natalnu kartu?
Pitam jer negde sam procitala da unosite mesto u kome zivite,ali opet ono polje kada se popunjava za mesto pise uglavnom gde smo rodjeni.

Zanima me sledece,ako ste rodjeni u jednom gradu i bili tamo samo kratko vreme,recimo godinu dve,a posle toga zivite u drugom gradu,koji grad/mesto unosite prilikom popunjavanje podataka za natalnu kartu?
Pitam jer negde sam procitala da unosite mesto u kome zivite,ali opet ono polje kada se popunjava za mesto pise uglavnom gde smo rodjeni.
Raspored planeta gleda se u casu rodjenja, tako da ne razumem otkud ideja da treba uneti neki drugi grad. Pa i da si rodjena u npr Beogradu jer je majka imala porodjaj u Narodnom frontu a zivite u Babusnici, unela bi Beograd.

Raspored planeta gleda se u casu rodjenja, tako da ne razumem otkud ideja da treba uneti neki drugi grad. Pa i da si rodjena u npr Beogradu jer je majka imala porodjaj u Narodnom frontu a zivite u Babusnici, unela bi Beograd.
Pa tako sam i ja mislila,medjutim skoro procitam na jednom forumu da se unosi mesto gde zivis,pa mi je to bilo cudno zato sam i postavila pitanje.

Kako se racuna "stelijum"?

Nedje sam procitao da je to skup 3 ili vise planeta itd itd...

E sad, postoje neke planete, bjese li Uran, Neptun koje su za nekoliko generacija u istom znaku, npr u jarcu... Znaci li to da je onda svaki jarac stelijumski?

Ja npr imam Sunce, Merkur, saturn, uran, neptun u jarcu... I true node, sto god to znacilo... Je li to stelijum?

E sad, postoje neke planete, bjese li Uran, Neptun koje su za nekoliko generacija u istom znaku, npr u jarcu... Znaci li to da je onda svaki jarac stelijumski?

Ja npr imam Sunce, Merkur, saturn, uran, neptun u jarcu... I true node, sto god to znacilo... Je li to stelijum?
jeste to je stelijum

Svaka planeta u 1 kuci djeluje kao licna planeta nikako kao generacijska nebitno da li je ta planeta generacijska

Ako neko ima veci broj planeta u kuci onda uvijek se gleda planeta koja je najbliza samom stepenu u kojem pocinje ta kuca jel ce takva planeta imati najaci uticaj od svih koje su u toj kuci posebno to vazi kod ugaonih polja 1 4 7 10 gdje je logicno uticaj planeta sam po sebi najaci nebitno da li je jedna planeta tu ili vise njih a to sto je planeta bliza poziciji gdje pocinje odredjena kuca to jos vise pojacava tako da ako neko ima Sunce npr u 1 kuci znaku npr Ovna na 20 stepenu a npr Marsa u znaku Ovna takodje u 1 kuci na 16 stepenu i uzmimo da npr 1 kuca pocinje na 17 stepenu Ovna onda ce Mars npr imati jaci uticaj od Sunca jer je blizi al ne puno blizi imace malo veci uticaj a ako je mnogo blizi onda ce imati mnogo veci uticaj kao planeta

Nista te nijesam razumio...
Ima li neka jednostavna ddfinicija stelijuma, je li to sunce i jos dvije/tri bilo koje planete ili mora da bude sunce, pa onda mjesec/venera/xxx u tom istom znaku ili kako?
To je veci broj planeta u jednoj kuci od kojih najaci uticaj ima planeta koja je pozicijom najbliza stepenu u kojem pocinje ta kuca.Reci mi koje planete imas i njihove stepene da ti kazem koja ti tu ima najaci uticaj

Pazi sada dajem ti praktican primjer da razumijes npr u 6 kuci imas 4 planete npr i ovako su polozene.Sunce u 4 kuci na 10 stepenu,Mars u 4 kuci na 12 stepenu,Uran u 4 kuci na 14 stepenu i Venera u 4 kuci na 16 stepenu i na kraju 4 kuca pocinje npr u 3 stepenu Ribe.Koja ce planeta u tom slucaju imati najaci uticaj od sve 4 planete koje su nalaze u toj kuci ?

problem pomeranja sata. to je sad aktuelno, jer ce biti ukinuto. dakle, neko ke je npr. rodjen 1965 godine u septembru mesecu, rodjen je te godine po zimskom racunanju sata. ali od 1983 godien postoji i letnje vreme racunanja. a u sustini bi trebalo da se zadrzi zimsko vreme.
Pa ništa to ti je kao da se mesto rodjenja pomeri za jedan sat. Da li je to veća greška?

Pa ništa to ti je kao da se mesto rodjenja pomeri za jedan sat. Da li je to veća greška?

ne, poenta je nesto drugo...ako ukucas da ti program radi natalnu kartu, on ce uzeti u obzir zimsko i letnje racunanje vremena. ja ako se uzme u obzir letnje racunanje podznak sma rak, ali ako bi racunali po zimskom vremenu za oktobar mesec, onda bih bila podznak blizanac.

Pozdrav, potreban mi je softer Kepler. U jednoj temi koja je zatvorena zbog neaktivnosti (Tema: Programi za izradu natalne karte?U koji verujete?) piše da postoji besplatna verzija. Nisam uspeo da je pronađem. Morao sam da reinstaliranm prijateljicin računar zbog virusa, pa sad kuka kako više nema Kepler. Svaka pomoć je dobrodošla. Unapred hvala svima

Back