Pitanja i odgovori

Ljudi moji, imam par tehničkih pitanja koja me bune...
Prvo se tice svetla. Nisam sigurna da li ovo ispravno radim, naime, ja i danju ukljucujem ova skroz donja oborena svetla, jos uvijek nisam razumjela bas razliku kad se upotrebljavaju ova dnevna gde je nacrtana samo sijalica, pa ako mozete to da mi razjasnite. Kad ukljucujem poziciona, nista ne znam a vozim, bruka:confused:
svijetla.jpg

I druga dva se ticu benzina.
1. Da li je bitno ako sipam 95 umesto 98, koja je razlika?
2. Vozim ga na sekvent plin, ali mu treba uvek malo benzina jer na njega se pokrece. E sad, ja sipam uvek po malo benzina, nekih 7 litara jer smatram da mi vise ne treba, ali izludeh sto mi se lampica za gorica pojavi dosta brzo i ja onda psihicki mislim da mi fali benzina i trcim kao luda da ga sto pre dopunim. I tako mi se cini da vecito dajem novac na benzin :D Pritom, proveravam na tabli da napr. imam jos 30km fore, koje ne mogu tako brzo potrositi ako vozim na plin, ali cim mi nestanu one crtice meni se stvara osecaj da cu svakog trena ostati bez benzina i ugasiti se. Koliko uopste moze da izdrzi, da li je nestanak crtica znak da stvarno treba da hitam da ga napunim jer ponavljam, pali samo na benzin.
Oprostite na smaranju:brus:

0= ugašeno. Mala sijalica pozicija, sledeća su farovi kratka i duga to menjaš napred nazad.

Moraš da imaš barem 1/3 rezervoara kako bi pumpa bila potopljena u rezervoaru i hladila se. Inače vrisne.

Razlika između benzina je isto kao što su izmislili jeftinu hranu da bi poskupeli normalnu.

Ljudi moji, imam par tehničkih pitanja koja me bune...
Prvo se tice svetla. Nisam sigurna da li ovo ispravno radim, naime, ja i danju ukljucujem ova skroz donja oborena svetla, jos uvijek nisam razumjela bas razliku kad se upotrebljavaju ova dnevna gde je nacrtana samo sijalica, pa ako mozete to da mi razjasnite. Kad ukljucujem poziciona, nista ne znam a vozim, bruka:confused:
Pogledajte prilog 1300247
I druga dva se ticu benzina.
1. Da li je bitno ako sipam 95 umesto 98, koja je razlika?
2. Vozim ga na sekvent plin, ali mu treba uvek malo benzina jer na njega se pokrece. E sad, ja sipam uvek po malo benzina, nekih 7 litara jer smatram da mi vise ne treba, ali izludeh sto mi se lampica za gorica pojavi dosta brzo i ja onda psihicki mislim da mi fali benzina i trcim kao luda da ga sto pre dopunim. I tako mi se cini da vecito dajem novac na benzin :D Pritom, proveravam na tabli da napr. imam jos 30km fore, koje ne mogu tako brzo potrositi ako vozim na plin, ali cim mi nestanu one crtice meni se stvara osecaj da cu svakog trena ostati bez benzina i ugasiti se. Koliko uopste moze da izdrzi, da li je nestanak crtica znak da stvarno treba da hitam da ga napunim jer ponavljam, pali samo na benzin.
Oprostite na smaranju:brus:
Ja drzim na 1/4 uvek benzin sipam jednom u mesec 2 10ak L,ko sto rece mario mora da hladi plin od viska glava ne boli,bolje ti to dolij malo vise

Možda je samo džek popustio kod nekih automobila možeš da premestiš džeka na drugu poziciju i tako probaš dal je prekidač. Hoće i ti mikroprekidači da vrisnu od vlage u vratima

Te male relacije se uopšte ne isplate na plin upali na benzin taman stigneš da zagreje motor i prebaci na plin - ugasiš.

Onda gledaš da povežeš sve i da se ne zadržavaš nigde duže od pola sata da se motor ne ohladi.

leti mi prebaci na plin na 500m , zimi predjem oko 3 km dok ne prebaci

gume traju oko 50-60 hilj , neko predje to za god -dve

ali mi ne lici da su bezbedne nakon 10 god, skoro bacih neke letnje , ne osecam se sigurnim

kad je skroz ispuckala , 9 god a lepa sara i dalje

Možda je samo džek popustio kod nekih automobila možeš da premestiš džeka na drugu poziciju i tako probaš dal je prekidač. Hoće i ti mikroprekidači da vrisnu od vlage u vratima

Te male relacije se uopšte ne isplate na plin upali na benzin taman stigneš da zagreje motor i prebaci na plin - ugasiš.

Onda gledaš da povežeš sve i da se ne zadržavaš nigde duže od pola sata da se motor ne ohladi.
Znaci gradska voznja da ga pustim da ide na benzin par km i prebacim na plin?
A pitala sam se dal je lose po motor da sipam tako po malo goriva i ispade da jeste. Nista onda barem cetvrtinu ili trecinu rezervoara benzina da sipam...
Al na primer kad se izgube crtice za benzin jel tada ostalo oko 2-3 litra?
Opet mi se cini kao da trosi dosta benzina iako je upaljen celo vreme na plin. Kao da stalno sipam tih 7 litara ili mi se cini posto mi se brzo upali lampica hahahah

Pusti automatiku da radi posao ako se uagreje prebaci na plin. Više sam pomenuo da se nema nikakva računica voziti na plin ako su kratke relacije jer dok se ne zagreje radi na benzin.

Kada se upali rezerva imaš za još 70-100 km.

Ako su kratke relacije on uglavnom troši samo benzin. Zato ti i nestaje.

Koji auto? Ako je i20 to je pocinkovano tu, ugl malo iza točka, malo se izvlači sa onim punktovanim ekserima... Ako si ti ofuljala nemoj ni da radiš zamaži lakom za nokte jbg grad :malav:

Može pri većim brzinama da struže gumu. Ako je službeni pravi se luda.

Poslednja izmena:
Ma udarila tipa na parkingu kad sam se isparkiravala, stajao na sred, nisam ga ni videla. Neću da mu dam osiguranje jer će da mi naplate debelo... Nego njemu da dam kad zatraži. Najbolje da odemo u servis zajedno

Tako je. Rado bih ti pomogao, ali stvarno dugo nisam bio kod limara, a prošle godine su svi majstori digli cene tako da stvarno ne bih da nagađam.
Pametno si uradila za pogodbu jer bi dugoročno izgubila bonuse i posle dosta godina plaćala skuplje osiguranje.
To mi se desilo pre par godina. Dala sam 2puta polisu za gluposti, jednom gumom ćuknula, jednom se naslonila tablici. I oni se debelo naplatila, a meni polisa skočila, izračunala sam da ću izgubiti više od 400 eura samo preko polise, a štete su bile 50tak eura da sam im dala

Da, pa ovo bi po meni moglo da se uklopi u 100 evra. Kažem grubo, možda i grešim, zavisi i gde radiš.
Tako sam i ja pomislila, do 100 eura da idem. Ako pak insistira na većem iznosu, moraću preko osiguranja.. Možda i do 150, ali čisto sumnjam da će ga toliko koštati. Nego se bojim ako idem preko osiguranja može tražiti ceo deo auta da se promeni.. Što će koštati

Tako sam i ja pomislila, do 100 eura da idem. Ako pak insistira na većem iznosu, moraću preko osiguranja.. Možda i do 150, ali čisto sumnjam da će ga toliko koštati. Nego se bojim ako idem preko osiguranja može tražiti ceo deo auta da se promeni.. Što će koštati
Ne menja se deo ovde ispravi se i lakira ..Kod mene bi to bilo oko 100€ u Srbiju bi trebalo biti jeftinije..

Back