Pitanja i odgovori

Tako i moja žena čim počne da blebeće samo daje gas i uleti u naseljeno mesto istrči pas i ona ga razvali. Ubila sirotog psa nekoj deci i razvalila auto. Moglo je i dete da bude gde ćeš veće nesreće.

Ako ti je prvi prekršaj kukaj plači proći ćeš eventualno sa kaznom ali posle pamet u glavu.

To bi bilo super. Bas sam pod stresom

Ne mora da znaci da te je uhvatio radar, odnosno da je bio u funkciji u tom trenutku, jer obicno kada te uhvati radar onda te i zaustave na licu mesta narocito ako si bila toliko izvan dozvoljene brzine.
Tako da o eventualnoj kazni treba da razmisljas tek onda kada dodje do toga, a da bi bila mirna do tada odes do policijske stanice gde ti je prebivaliste i kazes da sumanjas da imas neku kaznu i uputice te u kancelariju gde ce ti to proveriti i reci da li imas ili nemas upisano prekoracenje brzine.

Ne mora da znaci da te je uhvatio radar, odnosno da je bio u funkciji u tom trenutku, jer obicno kada te uhvati radar onda te i zaustave na licu mesta narocito ako si bila toliko izvan dozvoljene brzine.
Tako da o eventualnoj kazni treba da razmisljas tek onda kada dodje do toga, a da bi bila mirna do tada odes do policijske stanice gde ti je prebivaliste i kazes da sumanjas da imas neku kaznu i uputice te u kancelariju gde ce ti to proveriti i reci da li imas ili nemas upisano prekoracenje brzine.
Ja sam nešto čula da zaustavljaju kad je neko manje prekoračenje a kod ovih većih kazna stigne na kućnu adresu. Kad sam prolazila pored njih videla sam da policajac nešto zapisuje. Ali u pravu si razmišljaću o tome kad dođe, zašto da se unapred opterećujem.

Ja sam nešto čula da zaustavljaju kad je neko manje prekoračenje a kod ovih većih kazna stigne na kućnu adresu. Kad sam prolazila pored njih videla sam da policajac nešto zapisuje. Ali u pravu si razmišljaću o tome kad dođe, zašto da se unapred opterećujem.
To tzv ramer? Oni ručno merili brzinu? Ako je to i ako te nisu zaustavili možda i ne dobiješ kaznu.

Ma to snimaju i šalju poštom sve automatski. E sad ne šalju ako je bio još neki automobil u kadru biraju snimke kada je go auto na putu jer radar može da izmeri i auto u suprotnom pravcu koji odlazi. Auto iza može da se kreće većom brzinom itd. Znači samo čiste kadrove kažnjavaju.

Imaju i te pokretne radare koji proveravaju samo dal su automobili registrovani. To radi većina kamera po banderama i semaforima te kamere za crveno svetlo.

Razmisljam o novcu koji treba odvojiti za letnje gume vec sad pa me zanima dal postoji neki standard za letnje gume za citroen c3, cini mi se da su njemu dimenzije 165/70/14...

I kakve su gume Sava i Sailun Tires? One su onako medju jeftinijima

Poslednja izmena:
Mogu i jedne i druge al ce 175/65r14 izgledati malo lepse.
Ko vozi lagano i normalno dobra mu je svaka guma pa je onda najisplativije uzeti najjeftinije i taman kad se potrose prednje kupe se druge dve ali opet imas nove a toliko ce te kostati one sa zvucnim imenom i posto duze traju imas starije gume kasnije.

Ajd' da pitam nesto.

Jabucica, sapa, kugla ili kako ih vec zovu.

Donja jabucica.jpg

Koja je bolja ili koja se bolje pokazala, TRV ili SKF? Slicna je cena.

U moru falsifikata i plagijata teško je dati savet. Obično onaj ko ti radi ako je normalan zna gde da uzima. Pre sam mozgao a kada sam ukapirao da mi je majstor za vw normalan i pošten prepustio sam mu ključeve.

Razmisljam o novcu koji treba odvojiti za letnje gume vec sad pa me zanima dal postoji neki standard za letnje gume za citroen c3, cini mi se da su njemu dimenzije 165/70/14...

I kakve su gume Sava i Sailun Tires? One su onako medju jeftinijima
Ako upoređujemo 165/70/14 i 175/65/14 prve su jeftinije i malo ćeš manje osetiti udarce s kolovoza, a druge su malo stabilnije i što reče Dule s njima je auto malo lepši. Međutim nijanse su zapravo u pitanju. Sava nije loša.

Hvala na odgovorima, dobri saveti!
Inace, kada u aprilu kupim 4 nove letnje gume, da li iduce sezone mogu isto da ih koristim ili je potrebno zameniti bar prednje dve za novi par?
Najeftinija je oko 40-50 eura jedna.
Inace, drug kaze da uzima jos jeftinije ali ne nove nego kao skresu sloj sa stare gume i na njoj stave novi sloj...kaze da sluze odlicno ali skepticna sam

Poslednja izmena:
Jok te renovirane gume mogu za kamione za auta i vožnju preko 100km/h nije poželjno..Novo uzmi ili mode i malo korištene od nekog dobrog brenda a dugorrajnost zavisi od kvalitete..ali će re sluziti min 40k km do nekih 100k kod ovih boljih brenova ako voziš normalno . Ili ako ne voziš puno vremenski do 10tak godina zavisno kako i gde se koriste

Hvala na odgovorima, dobri saveti!
Inace, kada u aprilu kupim 4 nove letnje gume, da li iduce sezone mogu isto da ih koristim ili je potrebno zameniti bar prednje dve za novi par?
Najeftinija je oko 40-50 eura jedna.
Inace, drug kaze da uzima jos jeftinije ali ne nove nego kao skresu sloj sa stare gume i na njoj stave novi sloj...kaze da sluze odlicno ali skepticna sam
Nemoj te protektirane najbolje nove tu imas i garanciju i sigurnije je.

LandSail je dobra kineska guma ako su skupe premijum .. Ne traje toliko dugo kao Michelin ali ni ne kosta kao Misko imaš ih jos par solidnih. ..Na tim dimenizjma nije toliko velika razlika u ceni a ni u pefromansama kao kod niskoprofilnih .Tako da pogledaj malo

Poslednja izmena:
A da voziš ti lepo zimske gume i leti pa svake dva god pred zimu dokupiš dve nove zimske? Prosečna guma istruli posle 2-3-4 god.

Dupli set guma potrošiš uz prosečnu vožnju za 10 god ili 100.000 km.

Istrule ranije jbg.

Sta truli 10g letnje dobre dobrog brenda traju bez problema ako ih zimi drzis na suvom.. To što dobiju na povrsini malo pukotina ne znaci ama bas nista... To nije prošlo ni 1/10 deo prvog sloja a slojeva ima vise ...Od 3 do 7 zavisno od nosivosti gume .. Guma kako stari postaje sve tvrda ..Na premijum mislim ove Kineske se razlete,dobiju valova ..Doduše i Dunlop je katastrofa za te valove

Poslednja izmena:

Back