Pitanja i odgovori

Imas majstore koji mogu da provere da li je dihtung glave a ti sam mozes da probas da promenis cep na posudi antifriza pa da vidis da li je do njega.
@OnaMarge
Moraces da skines tapacirung vrata i tek onda da promenis granicnik. Koliko znam tako je kod svih automobila jer menjao sam ih nekoliko puta i tapacirung je morao da se skine. E sad nisam menjao na Multipli ali verovatno je isto.
Sta cep moze da napravi pritisak?
Uradice kompresiju valjda danas sutra

A sto osetis nagoretinu na rdju moze da bude u pitanju ulje, proveriti da negde nema slivanja na izduvnoj grani,valjda je metalna, na izduvnom sistemu generalno, katalizator ....kad vec proveris i dihtung glave proveriti i dihtung dekle odnosno poklopca ventila to je sve tu.

Nabavila graničnik za vrata...mislim da neću to sama raditi, čini mi se da je povezano sa sistemom kačenja vrata za karoseriju, šta ako mi otpadnu vrata 😄.
Otići ću u servis, navikli su na čudne stvari kod mene. Pogotovo što mi je to crklo na zadnjim levim vratima koja ljudi obično najmanje otvaraju.
Prošli put sam im išla kad me je tečnost za stakla polivala po nogama.
Bolje tako nego da mu dođem sa vratima u gepeku.
A tako volim da se igram majstora...

Obično na taksiranim vozilima odlaze istvari koje se nikada igde nisu pokvarile. Jednostavno se i kvake izližu pa puknu. I sad zamisli još hiljade takvih delova. Isto važi i za dostavna vozila, pandurske taksi karavane itd.

Ne pamtim da je ikome ikada otišao graničnik. Doduše na francuskim automobilima je sve moguće da rikne.

Obično na taksiranim vozilima odlaze istvari koje se nikada igde nisu pokvarile. Jednostavno se i kvake izližu pa puknu. I sad zamisli još hiljade takvih delova. Isto važi i za dostavna vozila, pandurske taksi karavane itd.

Ne pamtim da je ikome ikada otišao graničnik. Doduše na francuskim automobilima je sve moguće da rikne.
Ja ta vrata najviše otvaram. Više nego vozačka jer mi tu stoje stvari sa kojima radim i papirologija. Desna su zagrađena nekom policom koja se vadi samo za tehnički, kada se vraćaju i sedišta.
Tako da jeste riknulo od moje upotrebe. I pre toga je na tim vratima crkla brava koja nije htela da se vrati , neka opruga, šta li...
I na prošlom autu je isto crklo, a bio je punto i ista vrata i isti kvar. Samo što sam ga takvog prodala.

E taj graničnik,imam novo uputstvo kako se menja.
Kreneš da skidaš tapacirung i neće od onog plastičnog dela gde je pepeljara, ručica za otvaranje i taster za podizač stakla. I onda ka tome kreneš sa malim pajserom...
Odmah dotrči muž, kaže "ti nisi normalna", pa sve popravi...
Baš jednostavno 😁
A rekao je da neće više ništa da pipne na tom autu, da ga prodam i kupim nešto normalno.

E taj graničnik,imam novo uputstvo kako se menja.
Kreneš da skidaš tapacirung i neće od onog plastičnog dela gde je pepeljara, ručica za otvaranje i taster za podizač stakla. I onda ka tome kreneš sa malim pajserom...
Odmah dotrči muž, kaže "ti nisi normalna", pa sve popravi...
Baš jednostavno 😁
A rekao je da neće više ništa da pipne na tom autu, da ga prodam i kupim nešto normalno.
Bas jednostavno, rasturis cela vrata da bi se zamenio jbn granicnik.

Back