Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Molim vas za odgovor veterinara... koliki je rizik da se kuja koja se parila pre cetiri nedelje sterilise ovih dana, koliki su plodovi u cetiri nedelje trudnoce, da li su formirani? Kuja je vec dva puta imala stence pre ove trudnoce i bilo je sve ok.
Kolko puta dnevno treba da mu se daje ta mast? Jedva sam uspeo da mu uslikam oko da bi mogli da vidite u cemu je problem.
Ovde kod mene nema veterinara koji se razume u kerove, tako da moram da vas zamolim za pomoc. HVALA UNAPRED!!!
zar to nije jako opasno???materica je izuzetno prokrvljena,cula sam da je opasno po kujin zivot sterilisati je nakon okota istog momenta (nakon carskog reza) a jos nisam cula da nek sterilise skotnu kuju...to je nekako...bas grozno...osim ako kujino zdravlje nije ugrozeno tom trudnocom...ne znam,necu da pametujem,ali razmisli dobro....
Izvinite sto vas ovoliko smaram, ali moram da va spitam da li postoji jos nesto sem ove borne kiseline a da se ne ukapava u oci nego npr. maze oko ociju, tablete bilo sta, jer mi sada ker neda da mu pridjem kada vidi da imam bocicu u ruci. Hvala unapred!!!
Prvo je bitno da je očistiš od glista ali uzmi neko sredstvo koje deluje na valjkaste gliste, najsigurnije ti je da ideš u veterinarsku apoteku, tamo, za razliku od pet šopova, rade diplomirani veterinari i doktori veterinarske medicine. Treba na vreme da joj obezbediš neku korpu ili nešto slično gde će da se ošteni, dovoljno prostrano za nju i štence i kasnije, kad malo porastu i na dovoljno toplom mestu. Bitno je da možeš da promeniš "posteljinu" kad završi sa štenjenjem, mada to možeš da rešiš i tako što ćeš preko prostirke da joj staviš i neki stari (ali obavezno čist) peškir ili čaršav koji možeš da baciš posle. Uz kalcijum treba da joj obezbediš i dovoljnu količinu fosfora i magnezijuma, njihov odnos je najpovoljniji u Kafortanu. Bitno je ne samo da je hrana količinski dovoljna, sad joj treba i jača u smislu kalorija i korisnih materija i tako će biti sve dok štenci budu sisali. NJih sa otprilike 3-4 nedelje očisti od glista, ponovi tretman posle dve nedelje i onda ih sa 6 nedelja vakciniši protiv štenećaka, mačije kuge... a mesec dana posle toga treba da prime revakcinu. Ovo važi i za štence i za mamu i za sve ostale pse: revakcinacija protiv psećih zaraznih bolesti se po pravilu vrši na svakih godinu dana, samo tako je zagarantovan imunitet. I naravno, od 4 meseca pa kasnije na svakih 6-12 meseci vakcinacija protiv besnila. I u zavisnosti od proizvođača, čišćenje od glista na 3-6 meseci osim u slučajevima kad ih posle terapije iskake, onda se ponavlja na dve nedelje sve dok ih ima.
Da li smem maci da dajem zivo jaje i koliko cesto?
Sasvim normalna pojava, naime kod mačaka se nokti odnosno kožica oko noktiju sama skida kao košuljica kod zmija.Hm, mozda sam trebala ovde.....dakle kao sto rekoh...treba mi veterinar:
Dobar dan,
Imam macka starog 7 meseci, pregledam mu sapice redovno i sve deluje ok, medjutim primetila sam da na tepihu ostaju rozni listici upravo tog oblika....kao da mu se kandze listaju....ipak ne deluje mi da ga nesto boli pa me zanima da li je to normalna pojava, i ako nije da li je problem neki nedostatak u ishrani?