Pitajte u vezi zdravlja

Joj mimi's, pa nije valjda bas tako??? :( Valjda ce to da je prodje?
Mnogo je agresivna postala, cak i mene voli da potkaci zubima i to zna da zaboli (vise moja dusa nego moja koža)... To mi radi kada treba da je cesljam, da joj brisem sapice...
Da li je treba voditi kod veta ili da pokusam da je nateram da se druži sa drugim psima, sto mi je iz ove perspektive govoreći - nemoguće, jer sama traži fajt, laje, reži...

Ne može tu vet da ti pomogne, to je više stvar autoriteta i dominacije, razmazila si je. Vidi pre temu o dresuri, to je u pitanju. I moj pas je nezgodan prema drugim psima, ne voli da se češlja... ali se zna ko je glavni i mora da trpi i sluša.

Nisam vet, ali sam se raspitivala kod pravih strucnjaka i kazu sledece: neosnovano je verovanje da se macija dlaka u ljudskom organizmu formira u klupko koje moze da uzrokuje razne tegobe. Ehinokokus (parazit) koji se moze dobiti od zivotinja,ali i sa listova zelene salate ili kupusa, kada se nadje u ljudskom telu formira izraslinu nalik na klupko dlaka i otuda ta zabluda.

A da nije prijatno jesti necije dlake, sigurno nije, cak ni sopstvene.

Pa da tako nesto je i meni logicno
to mi jedino i zvuci kao da je pravo objasnjenje
Hvala ti

Ivana, malecka je možda istegla neki ligament a možda je i od krajnika, neka joj neko pogleda grlo. Ako nije to u pitanju, samo joj isforsiraj malo laganu hranu ali bogatu vitaminima i mineralima i drži je da miruje.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hvala na odgovoru.To traje i dalje,brinem,a sto se mirovanja tice:lol: to ce biti malo tezi slucaj.

Poslednja izmena:
Imam kuju N emackog Ovcara staru dvadeset meseci a problem je sledeci
danas primetim dok je vrsila nuzdu da ima krvi u mokraci a da napomenem da je pre 35-36 dana uparena prvi put!Sta bi to moglo da bude i koliko je opasno,hvala unapred na odgovoru!

Mimi, plavicast krug oko irisa je definitivno tu i vidljiv. Napolju ne primecujem da su joj oci zamagljenje. Vadicemo krv u petak, mada sam nosila krv na analizu pre par meseci i rezultati su bili odlicni. Danas sam primetila crvenkastu kvrzicu na vimenu i mali osip. Inace ponasa se malo drukcije nego obicno, ne kao da je nesto iritira vec ima mnogo vise energije nego inace. Sat ipo setnje i sve vreme dok je bila na povocu nije hodala vec kaskala.. vuce, totalno je hiperaktivna. Ne mogu da budem pametna.

Imam problemcic sa Chupavkom, poceo je da kaslje od preksinoc. Ne radi to konstantno ali kada krene kasljuca po desetak minuta. Sinoc je spavao kod mene opet i bio je ok do negde 6 ujutru kada je pocelo grejanje, i onda je poceo da kaslje kao blesav. Posto se nije smirivao izvela sam ga napolje, pa se tek na cistom vazduhu primirio. Kaslje uglavnom kada se tek probudi pa pocne sa trckaranjem i skakanjem.
Moze li neko da mi kaze sta da mu dajem od lekica, i u kolikoj meri? On je izuzetno malog rasta, mislim da ima negde oko 6-7kg najvise.
E da, i juce je ociscen od glista.

Imam problemcic sa Chupavkom, poceo je da kaslje od preksinoc. Ne radi to konstantno ali kada krene kasljuca po desetak minuta. Sinoc je spavao kod mene opet i bio je ok do negde 6 ujutru kada je pocelo grejanje, i onda je poceo da kaslje kao blesav. Posto se nije smirivao izvela sam ga napolje, pa se tek na cistom vazduhu primirio. Kaslje uglavnom kada se tek probudi pa pocne sa trckaranjem i skakanjem.
Moze li neko da mi kaze sta da mu dajem od lekica, i u kolikoj meri? On je izuzetno malog rasta, mislim da ima negde oko 6-7kg najvise.
E da, i juce je ociscen od glista.

Znači, Čupavko je "naš kalibar"! Verovatno mu smeta suv vazduh, trebalo bi i zbog vas da staviš one posude za orošavnje vazduha na radijatore, viđala sam ih ranije u $ šopu. I još jedna fora: namaži radijatore biljnom rosom. Naravno, pod uslovom da ih niko od ukućana (naročito mislim na 4-nožne) ne liže. Koliko je on beše star? Kod štenaca može da se posumnja na gliste ali kod starijih životinja ne prave probleme ni ako ih ima.

Joj mimi's, pa nije valjda bas tako??? :( Valjda ce to da je prodje?
Mnogo je agresivna postala, cak i mene voli da potkaci zubima i to zna da zaboli (vise moja dusa nego moja koža)... To mi radi kada treba da je cesljam, da joj brisem sapice...
Da li je treba voditi kod veta ili da pokusam da je nateram da se druži sa drugim psima, sto mi je iz ove perspektive govoreći - nemoguće, jer sama traži fajt, laje, reži...

dresura i puno rada sa njom! i sledeci put kad te gicne ostro ne i kad ponovi gricni je za uvce! mada to je savet za stence koji treba da nauce da kontrolisu ugriz, i da skapiraju da to tebe boli i da ne smeju to da rade. otvori temu, mozda ce imati ljudi vise predloga.

Znači, Čupavko je "naš kalibar"! Verovatno mu smeta suv vazduh, trebalo bi i zbog vas da staviš one posude za orošavnje vazduha na radijatore, viđala sam ih ranije u $ šopu. I još jedna fora: namaži radijatore biljnom rosom. Naravno, pod uslovom da ih niko od ukućana (naročito mislim na 4-nožne) ne liže. Koliko je on beše star? Kod štenaca može da se posumnja na gliste ali kod starijih životinja ne prave probleme ni ako ih ima.

Nama tokom noci stoji otvoren prozor pa nije bas toliko vruce kao sto bi moglo, mada verovatno zbog toga kasljuca unutra, ali me brine sto kaslje i napolju.
Ne bih znala koliko tacno ima godina, ali po zubima bih rekla da ima izmedju jedne i dve. Krzno mu je takvo da izgleda kao neki ofucani deda, ali nije mator uopste.
Jel ima mozda nekih antibiotika sirokog spektra koje mogu da mu dam, ili neki sirup protiv kaslja...?

Nama tokom noci stoji otvoren prozor pa nije bas toliko vruce kao sto bi moglo, mada verovatno zbog toga kasljuca unutra, ali me brine sto kaslje i napolju.
Ne bih znala koliko tacno ima godina, ali po zubima bih rekla da ima izmedju jedne i dve. Krzno mu je takvo da izgleda kao neki ofucani deda, ali nije mator uopste.
Jel ima mozda nekih antibiotika sirokog spektra koje mogu da mu dam, ili neki sirup protiv kaslja...?

Ja sam Gizmu nedavno uzela u DM onaj njihov Dontodent sprej za osvežavanje daha jer ima antiseptičko dejstvo. Uzela sam neki senzitiv ili tako nešto, da mu ne napravim još gori haos.

Ne znam da li se do sada neko susreo sa ovim, ja nisam do sada tj. nedavno od kada imam patuljastog hrčka koje u pet shopovima zovu leminzi. Ja sam ipak ubeđena da je patuljasti hrčak u pitanju. Dakle... radi se o tome da on ima na sredini stomaka, neku vrstu malog kružića, koji je sada kada sam malo bolje pogledala izgleda kao pupak. :confused: Do sada sam imala dva hrčka i kod njih nikada nisam primećivala ovako nešto. Hrčak jeste sisar... ali nisam sigurna šta bi to moglo biti. Čak i da jeste pupak, kako to da nisam primetila kod prethodna dva?
Nadam se da ćemi neko razjasniti dilemu. :)

Ovako treba mi pomoć hitno....Primetila sam da se moja papigica čudno ponaša...tj. stalno udara nogama po kavezu.Pogledala sam je i videla sam da su joj noge čudne kao i kljun.Kao da je nekakva kost počela da joj raste po kljunu, kao da se nakuplja kamenac samo je bele boje....to se proširilo i van kljuna.Ako neko zna nešto o tome molim da mi napiše........

Ovako treba mi pomoć hitno....Primetila sam da se moja papigica čudno ponaša...tj. stalno udara nogama po kavezu.Pogledala sam je i videla sam da su joj noge čudne kao i kljun.Kao da je nekakva kost počela da joj raste po kljunu, kao da se nakuplja kamenac samo je bele boje....to se proširilo i van kljuna.Ako neko zna nešto o tome molim da mi napiše........

Liči mi na ptičiju šugu, svakako veterinar može da joj uzme bris i odnese ga u neku laboratoriju na analizu. Ne znam ništa o lečenju ptica, nažalost, mislim da bi moralo nešto kroz hranu.

Back