Pitajte u vezi zdravlja

zamolio bi neko ko zna ako moze nek mi pise: cuvam 3 godine star pekinezer al uvek cesa se i to previse cvili i radi to....javljaju mu se ponekad i rane na kozi od cesanja pa prodze mu i ponovo radi to isto...hranim ga samo sa ona suha hrana od petshop-ovima...al evo zadnju nedelju ne dajem mu takva hrana pa prestao malo sa cesanja...dal je od toga il sta...jer ipak mislim da je najbolje da hranim ga sa takva suha hrana???

Kojom ga hranom hraniš? I one su različite, moj jede onu koja košta nekih 6-7e/kg i ništa mu ne fali. Odvedi psa kod veterinara, možda ima kožnu infekciju ili su mu pune analne žlezde, ume i od njih da se pojavi svrab. Da li ga redovno četkaš? Da li je očišćen od buva? Oni imaju jako osetljivu kožu i moraš sve da radiš "po protokolu".

Cao i pozdrav svima,

Molim da mi neko predlozi nekog zaista dobrog veterinara koji zna da radi svoj posao.
Ili neku veterinarsku kliniku, jos bolje.
Doslo je vreme da moja kuca Milica ode na ''generalku'', da dobije vakcinu protiv besnila i sve ostalo sto treba, pa ne znam gde da odem - gde su dobri strucnjaci - a i gde su cene koliko toliko normalne.

Htela sam da vodim Milicu na sisanje, raspitivala se za cene telefonski i frapirala se kada sam saznala da mi traze uglavnom 2.500,00 dinara za njeno sisanje! Pa da li je to moguce?
Molim Vas sve da mi pomognete, ako imate dobrog veterinara - da mi ga preporucite.
Unapred hvala.

Kišice, vratile ste se! :D Baš si mi pala na pamet nedavno. Toplo ti preporučujem veterinarski fakultet, uglavnom znaju šta rade a ni cene im nisu strašne. Oko šišanja ne mogu da ti pomognem, tu stvarno nisam u toku, znam samo da je onaj Milan Došen univerzalac ali da moja bivša komšinica koja je imala kuju škotskog terijera nije bila zadovoljna ni frizurom ni tretmanom kod njega. Raspitaj se po pet šopovima, oni će verovatno moći da ti preporuče nekog frizera.

Malisa je ok:) Kolko mi je bilo lakse kad sam dosla i videla da je ziv. Cak se ni voda nije skroz ohladila. A jadnicak je kad sam ga stavila u novu kucicu, poceo da sisa one plisane igracke i da ih lize:( Nahranila sam ga iz sprica, jedino ne znam koliko treba da mu dam al to ja otprilike, kad pocne da mrljavi prestanem. Ne znam sta mi je ciniti za kasnije dal da ga hranim jos jednom il da ga pustim da spava do ujutru u 9 kad bh ga opet nahranila jer i danas sam ga probudila i posle je bio sav uznemiren, kad sam odlazila jos je cvilio:(
Inace citala sam sad na nekom sajtu da stene sa 4 nedelje prestaje da puzi, pocinje pogledom da prati predmete i da reaguje na zvuk. Ovaj malisa to jos ne radi, tako da ima oko 3 nedelje:(

Evo ga malecki gospodin:)

U novoj kucici medju vestackom porodicom:(

Sto ste me bre budili???

A nemojte da me ostavljate samog...:sad2:

Ne mogu ga u podrum jer imam idiote od komsija koji ne samo da bi ga izbacili nego...ne smem ni da mislim sta bi mu uradili, vec sam imala jedno iskustvo:(
Ako stand ima Noa ne vredi, rekli su da je mnogo mali da ga prvo othranimo pa donesemo.

burence, hvala sto si pitalau svakom slucaju:)

Malisa je i od jutros dobro, dobio je mleko sa jednim zumancetom. Radnici koji tu okolo nesto rade su mi rekli da ih je bilo 4 pre nekih 7 dana i da je samo on ostao. Sta se ostalima desilo, ne znaju:sad2: Inace oni su mu napravili tu prvobitnu kucicu i paze na njega preko dana da ga neko ne dira. A preko noci to mu je sto mu je. :(
Sad sam ga malo i pustila na sunce iz kutije bauljao je, gundjao, svadjao se:lol: To sto je tako aktivan i hoce da jede mi govori da ce mozda preziveti ovaj kritican period...
Inace treba mi jos par vasih saveta
1. Da li je ok da veeeeliki deo dana provede u kutiji? Ja ga pustim 10-ak minuta svaki put kad odem da se proseta tj propuzi ali stalno trazi da se vrati u kutiju i u njoj je najmirniji:) To znaci da je van kutije oko 40-50 minuta dnevno maximum. Strah me da ga pustim van nje kad me nema da ne odbaulja do ulice:sad2: Piski i kaki u kutiji na novinama i to mu promenim svaki put kad odem. Danas je cak imao malo formirane stolice:klap: za razliku od juce kada je imao totalno voden i sluzav narandzast proliv. Da li mislite da je to sto tako radim dobro?
2. Dajem mu jednom dnevno mleko ad sa zumancetom i pavlakom a ostatak dana samo mleko. Plasim se da mu ne bude mnogo masno da dobija pavlaku i zumance celog dana. Jel bi trebalo jos nesto?
3. Kada da mu dam pasticu protiv glista jer ih je pun:(

Hvala unapred i izvinjavam se ako davim al ovako malo stene jos nisam pazila pa ne bih volela da uradim nesto pogresno.

Poslednja izmena:
jao mukica mala! ima ovde strucnijih pa ce ti odgovoriti, u svakom slucaju svaka ti cast za trud! I ako budem nasla jos neko potencijalno resenje obavezno cu ti javiti
p.s. nisam ti se javila na mobilni porukom, iskljucili mi ga, nisam na vreme platila.... grrrrrrrrrr

Back