Pitajte u vezi zdravlja

joj...ne znam...jesi mu dala lekove za smirenje?
sto je po meni baj d vej potpuno idiotska taktika al ajde :roll:(misim veterinar ti je ono....svaka mu cast )

Slazem se, al to nije bio nas vet, nego drugi, a dala sam mu jednu tabletu bromazepana i nema nikakve reakcije, a stvarno sam u bedaku, Leu sam sklonila bar do veceras, al gde cu je nocas?
Kad je imala prvo teranje uopste nije bilo ovoliko komplikovano, nit su psi isli za nama a i kad joj pridje neki pas ona ga je terala, a sad se i pikinezeru nameste, ludnica.
Imam 2 ispita za par dana a ceo dan mi propao, moji oce da me ubiju, a ja...ma sama sam kriva!
Da bar imam negde nekog od njih da sklonim, a koga god sam zvala niko, ama bas niko nece da mi pritekne!

Problem kod tih lekova za smirenje je što oni drugačije deluju kod životinja nego kod ljudi jer usled čišćenja organizma se desi da one postaju i malo razdražene usled ostatka leka u krvi.To znam jer mi se mačak tako ponašao prošle godine nakon sterilizacije.

Hitna situacija!
Lea je u teranju, snupi je bio vezan napolju i celu noc niko nije spavao, do 5 ujutru smo ga smirivali, komsije se bune! Sinoc je otkinuo lanac i razvaljivao vrata da dodje do nje, napravio je haos, kupila sam sprej koji nista ne pomaze, isprskala celo predsoblje i pola dvorista!!!
Lea ide na sterilizaciju ali mora da joj prodje teranje, tako je dogovoreno, veterinar nam je rekao da mu damo lekove za smirenje, ja nemam gde da je sklonim, ili njega, pomagajte!!!!

Pa s obzirom da ćeš je ovaj put definitivno sterilisati, možda da ih pustiš da se pare, ne bi li se smirio. To ne komplikuje sterilizaciju ali ni najmanje, nemaš frke što se toga tiče.

Imam jedno pitanjce za nekog ko je strucan ili nekog ko je imao problem ove prirode. U pitanju je pas, zlatni retriver, kod kog je jos kao stene sa dva i po meseca starosti ustanovljeno da ima alergiju na buvu, odnosno "pljuvacku buve". Sada se jako cesto javlja crvenilo po grudima, ili kraste po kozi. On nema buve, ali posto je stalno u setnji pokupi negde neku. Znate ono pas i buva idu zajedno. Jako cesto mi dolazi veterinar i terapija nije bas jeftina. Prodje malo on ponovo dobije taj alergijski dermatitis. Mene zanima kako se to leci, mogu li mu mazati neku mast ili nesto u vidu spreja da mu nanesem. Koja je terapija. Dobija zastitu od buve, neostomosan + frontline, ali ne prodje dugo i dobije taj osip po kozi.
Hvala u napred!!

A ko ga leči, jel Zoran? Mislim, niko drugi mi ne pada na pamet. Slušaj, sledeći put kad se to pojavi, lepo ti njega spakuj u kola pa na VSi da mu uzmu bris, verovatno će naći staphylococcus aureus, to je u ovim krajevima jako česta bakterija. Diži mu imunitet, najbolje da probaš Vitoligam injekcijama na svakih 6 meseci, spomeni Zoranu, nabaviće sigurno. A kad se navrati infekcija, uzmi Antidermakotik i maži.

Problem kod tih lekova za smirenje je što oni drugačije deluju kod životinja nego kod ljudi jer usled čišćenja organizma se desi da one postaju i malo razdražene usled ostatka leka u krvi.To znam jer mi se mačak tako ponašao prošle godine nakon sterilizacije.

To kod mačaka jeste slučaj ali psi uglavnom reaguju slično nama. Mada postoji i Sedalin pasta za pse, pokazala se efikasno.

Dala sam mu 2 bromezepama, samo je malo pospan i to spava ispred vrata, hoce da udje al bar ne razvaljuje vrata. Odvescemo ga sutra na 10tak dana, sto se ja uopste ne slazem, al nema druge!
A necu da ih parim, prvo sto ga Lea tera, drugo sto je Snupi ranije bezao u svaleraciju pa mi nije bas sigurno!
Kako deluje ta pasta i gde se nabavlja?

Dala sam mu 2 bromezepama, samo je malo pospan i to spava ispred vrata, hoce da udje al bar ne razvaljuje vrata. Odvescemo ga sutra na 10tak dana, sto se ja uopste ne slazem, al nema druge!
A necu da ih parim, prvo sto ga Lea tera, drugo sto je Snupi ranije bezao u svaleraciju pa mi nije bas sigurno!

Probaj u veterinarskim apotekama.

imam zenku maltezera staru 1god i 9 meseci. cistim joj predeo oko ociju toplom vodom, ali u poslednje vreme stalno ceska oci, i izgleda da je bas svrbe. kada smo isli kod veterinara on je rekao da nema nikakve infekcije. da li neko moda zna o cemu se radi?

Možda hlor iz vode? Nema potrebe da to stalno radiš, tako joj narušavaš prirodnu ravnotežu. Probaj ovih dana da ispiraš fiziološkim rastvorom pa polako smanjuj, sve ređe to radi. Znaju oni sami šta i kako treba da rade, ne sekiraj se.

A ko ga leči, jel Zoran? Mislim, niko drugi mi ne pada na pamet. Slušaj, sledeći put kad se to pojavi, lepo ti njega spakuj u kola pa na VSi da mu uzmu bris, verovatno će naći staphylococcus aureus, to je u ovim krajevima jako česta bakterija. Diži mu imunitet, najbolje da probaš Vitoligam injekcijama na svakih 6 meseci, spomeni Zoranu, nabaviće sigurno. A kad se navrati infekcija, uzmi Antidermakotik i maži.

E hvala ti, pa vidi bio je u "srbovet"-u pa je posle dolazio par puta Maksimovic Bozidar. Oni uspeju da mu zalece to malo ali je kratkog daha, jako brzo mu se to navrati. Dobro je zasticen od tih parazita i zivi u stanu. Da kontaktiram Zorana? Imam njegov broj.

Ja sam imala iste probleme sa mojim kucicima(nas je cak pinc i ujedao),na kraju su se sparili, i bili su mirni.Posle nekih petnaestak dana,odveli smo kujicu na sterilizaciju,i sve je proslo bez problema.Moj savet je da pustis da obave parenje.

Jaoooj, ni sama vise ne znam, Lea je sklonjena za nocas, Snupi ide sutra na 10tak dana, a ja sam mu dala njeno cebence, tj stavila u kucicu i on sad spava u njoj, bar ne drhti ispred vrata!
Plasim se i kad bi ih pustila da se pare da Lea ne zaradi neku infekciju, pa posle da je lecim da bi se sterilisala, jednostavno da ne iskomplikujem jos vise!

Jaoooj, ni sama vise ne znam, Lea je sklonjena za nocas, Snupi ide sutra na 10tak dana, a ja sam mu dala njeno cebence, tj stavila u kucicu i on sad spava u njoj, bar ne drhti ispred vrata!
Plasim se i kad bi ih pustila da se pare da Lea ne zaradi neku infekciju, pa posle da je lecim da bi se sterilisala, jednostavno da ne iskomplikujem jos vise!

Za to postoje brisevi koji utvrdjuju da li pas ima neku zarazu ili ne.

Srki da li mozes da mi pomognes savetom sta da dam mom psu. Srednja patuljasta pudla stara trinest godina, muzjak u poslednjih mesec ipo dana poceo je nekontrolisano da mokri. On je veseo, normalno jede samo sto je poceo da pije vise vode nego obicno.Bila sam kod jednog veterinara i on mi je predlozio autanaziju ali to nema sanse. Znam ja da je on star ali je jos uvek veseo i funkcionise osim gore navedenog problema.

Mala digresija...

Artur je sad ok :) Izgleda da mu je ipak trebalo malo vremena da se privikne (ili odljuti :lol:), tako da je svakim danom sve bolji :) Počinje sve više da se mazi, igra i ispušta one mrr mrrr čudne glasove kao pre :D

Jadni mali sujetni šećer :) :heart::cmok: :rotf:

Back