Pitajte u vezi zdravlja

Sve ambulante sad rade sa novom, tzv" mrtvom"vakcinom protiv besnila....Stp se male tice, jos je mala, pa je normalno i da spava malo vise..... a i vruce joj je pa joj je lakse da dzonja nego da se jos dodatno zagreva....
Ne brini previse zbog toga, ako jede lepo i ako pije vodu i pokazuje zelju za igrom vi ste na konju i ona je ok!!!!!

Sve ambulante sad rade sa novom, tzv" mrtvom"vakcinom protiv besnila....Stp se male tice, jos je mala, pa je normalno i da spava malo vise..... a i vruce joj je pa joj je lakse da dzonja nego da se jos dodatno zagreva....
Ne brini previse zbog toga, ako jede lepo i ako pije vodu i pokazuje zelju za igrom vi ste na konju i ona je ok!!!!!
OK,znaci samo vakcinu,verovatno i jedno i drugo vodim sutra na "bockanje" :D

Znam da vise spawa kad je mala,al bolje pitati ,za svaki slucaj :D
Jede ko lood-a,sa vodom je jos gore :D takodje kad je budna tci ko lood-a,jes da ima 2 meseca,al trci ko meda od 10 :D

Pa vidis da je ko dren!!!!!!
Elem , kod pasova se to najbolje vidi po raspolozenju, ili postoji fora da ako nesto nije ok , psu potamni mokraca, tj kad posumljas da jedno od njih nije kako treba, podmetnes papir, toalet beli pod mlaz dok piski i vidis, ako nije zuto nego tamno zuto ili braonkazto, odma kod veta!!!!!

Pa vidis da je ko dren!!!!!!
Elem , kod pasova se to najbolje vidi po raspolozenju, ili postoji fora da ako nesto nije ok , psu potamni mokraca, tj kad posumljas da jedno od njih nije kako treba, podmetnes papir, toalet beli pod mlaz dok piski i vidis, ako nije zuto nego tamno zuto ili braonkazto, odma kod veta!!!!!
Hehe super :D
Ovo za mokracu nisam znao,hvala :D

Hvala svima koji su mi pomogli,a i onima koji su hteli a nisu stigli :D

cuvam papagaja Ninfu 17 god.Pre par meseci postao je nesiguran na nogama,pocela su da mu otpadaju pera sa repa.Mislio sam da ce biti bolje ,medjutim bilo je sve gore i gore.Pre neki dan mu je otpalo i poslednje pero,ali i deo mesa zajedno sa njim.Na tom mesto je rana,nesto kao trulo meso.mazem ga vec nekoliko dana FLOGOCIDOM i rana je bolje,ali je i dalje nesiguran na nogama,tesko se krece po kavezu,a i skinuo sam mu letvice na kojima je stajao ,jer pada sa njih,ne moze da drzi ravnotezu.Pa da pitam ,da li vredi da ga vodim kod veterinara,ili je to posledica starosti pa mu je dosao kraj?
unapred hvala

Ma ja znam da cu se ponavljati, ali kada problem i dalje postoji
Znaci imam dva maceta
Ostala bez majke u 6-7 nedelji, znaci ,, nisu bas mali bili
JEdan, zuti je normalan
Drugi crni je ostao jos malo kao beba se ponasa, trazi da neko bude pored njega dok spava ,,itd itd
Crni, je poceo da trazi sisu kod ovog drugog,i tamo gde je naucio da je sisa kod majke tamo sisa ovog drugog, ne znam Ovom d\rugom sve dlake na plucima budu mokre
E sada , da stvar bude ne normalnije,,,Zuti, taj normalan, je poceo sam sebe da cucla,i o isto tamo ,, gde ovaj drugi to radi,, dakle,sta cucaju ne znam, dlake valjda
Ja sam ,kada ih vidim stavljala bibera malo i oni su odmah prestajali,
Medjutim ovde na temi su mi rekli da ih pustim,,i ja sam ih pustila ali ssada je jos gore
sada su poceli i s strane da sisaju,, kod korena prednjih nogu
Da li da pocnem da im opet staviljam nesto,ili da ih pustim ustvari kako se macke odvikavaju od sisanja?

cuvam papagaja Ninfu 17 god.Pre par meseci postao je nesiguran na nogama,pocela su da mu otpadaju pera sa repa.Mislio sam da ce biti bolje ,medjutim bilo je sve gore i gore.Pre neki dan mu je otpalo i poslednje pero,ali i deo mesa zajedno sa njim.Na tom mesto je rana,nesto kao trulo meso.mazem ga vec nekoliko dana FLOGOCIDOM i rana je bolje,ali je i dalje nesiguran na nogama,tesko se krece po kavezu,a i skinuo sam mu letvice na kojima je stajao ,jer pada sa njih,ne moze da drzi ravnotezu.Pa da pitam ,da li vredi da ga vodim kod veterinara,ili je to posledica starosti pa mu je dosao kraj?
unapred hvala

Iskreno, nisam baš vrsni ornitolog ali malopre na Dizanju rekoše da je nimfama životni vek oko 15 godina. Nažalost, izgleda da je to u pitanju. Budi srećan zbog vremena koje ste proveli zajedno i istu ljubav, kad budeš spreman, pruži novom ljubimcu.

Znaci imam dva maceta
JEdan, zuti je normalan
Drugi crni je ostao jos malo kao beba se ponasa, trazi da neko bude pored njega dok spava ,,itd itd
Crni, je poceo da trazi sisu kod ovog drugog,i tamo gde je naucio da je sisa kod majke tamo sisa ovog drugog, ne znam Ovom d\rugom sve dlake na plucima budu mokre
E sada , da stvar bude ne normalnije,,,Zuti, taj normalan, je poceo sam sebe da cucla,i o isto tamo ,, gde ovaj drugi to radi,, dakle,sta cucaju ne znam, dlake valjda
Medjutim ovde na temi su mi rekli da ih pustim,,i ja sam ih pustila ali ssada je jos gore
Da li da pocnem da im opet staviljam nesto,ili da ih pustim ustvari kako se macke odvikavaju od sisanja?

Koliko su oni beše stari? Mislim da će ih proći samo od sebe, nemoj ih maltretirati, biber može da im ošteti čula mirisa i ukusa i da ne pričam o ostalim mogućim komplikacijama. Njima je to uteha što nemaju mamu, pokušaj da im pružiš što više pažnje i nežnosti i prestaće to da rade kad bude vreme.

Znaci imam dva maceta
JEdan, zuti je normalan

Ha-ha, simpaticno je, ali verujem da ti je problem. Moje mache se juce nesto raznezilo, inace samo skace i ujeda nas za stopala i sake, pa je, dok sam ga drzala u krilu, pocelo da sisa moju majicu,bilo mi je zao, imaju i oni svoje stresove i potrebe, nisu to samo refleksi,pa sam pomislila, mozda bi negde mogla i cuclu-varalicu da joj nabavim. Inace, nece da izadje iz kuce, ako neko ne ide sa njom. Na srecu spava sama, ali i ovog trena drema tu kod mojih stopala. Vidis, imala sam ranije macku, ciji potomak, vec odrastao, ponovo dolazi da sisa, posto mu majka opet dobije macice. Zamisli njega onako velikog, medju onim malisamima, a macka jednak tretman za sve, lize i njega po krznu i one male.

Koliko su oni beše stari? Mislim da će ih proći samo od sebe, nemoj ih maltretirati, biber može da im ošteti čula mirisa i ukusa i da ne pričam o ostalim mogućim komplikacijama. Njima je to uteha što nemaju mamu, pokušaj da im pružiš što više pažnje i nežnosti i prestaće to da rade kad bude vreme.

pa mene to i nervira sto njima ja pruzan vecu brigu i ljubav nego mom decku maltene
eto nocas je on ustao u 4 sata jer su dosli kod njega u krevet i lizali ga
a to znaci da su gladni i zedni
on se ustao i dao im da jedu
pa je spavao sa njima na fotelji
i ceo dan je ne ispavan,
nece da jedu svasta,samo meso,,dzigerice,, gulase za macke
kada kake u kuci,kake u mirisljavom pesku...itd
za sta utehu ?
ma sve imaju,, mislim da imaju oko 3-4 meseca
dobro nema bibera
ali ja se plasim da ne postanu nastrani,sa obzirom da nikad nisam kod macaka videla tako sto
da sisa dlake na plucima sam sebi:)

a kakva je to igracka za sisanje?
zar me nece prodavac u pet sopu gledati cudno:) kaada mu kazem,imate li neku igracku za sisanje?
:)
inace,od ovih macica majka,ona je sisala i kao velika,majce,cebice,krpe,bitno je samo da je nesto cupavo bilo
ali,ovaj se sagne i sam sebi sisanjem pocupa dlake sa stomaka,,,
:)
ima ovde veterinara pa bas me zanima da li su imali u svojoj praksi nekakav slican slucaj?:)

Veterinara na temi, nažalost, nema već neko vreme, krpetamo se nekako kako znamo&umemo. (Ja sam tehničar ali to ne menja stvar naročito.) I sama kažeš da im je i majka sisala ćošak ćebeta i slično. Verovatno je i ona kao jako mala odvojena od majke. Ne sekiraj se, perverzni neće da postanu, oni su jako mali i osećaju, bez obzira na sve, da im nešto nedostaje. Teško da će se prehladiti po ovim vrućinama a dok one prođu, njima će da ojača imunitet a možda ih ta faza i prođe.

Veterinara na temi, nažalost, nema već neko vreme, krpetamo se nekako kako znamo&umemo. (Ja sam tehničar ali to ne menja stvar naročito.) I sama kažeš da im je i majka sisala ćošak ćebeta i slično. Verovatno je i ona kao jako mala odvojena od majke. Ne sekiraj se, perverzni neće da postanu, oni su jako mali i osećaju, bez obzira na sve, da im nešto nedostaje. Teško da će se prehladiti po ovim vrućinama a dok one prođu, njima će da ojača imunitet a možda ih ta faza i prođe.[/QUOT

ti bilo sta da napises,bude logicno- za razliku od mene hehehe-
....ajde
da ih pustimo jos mesec dana

Na vas zahtev evo otvaram temu i trudicu se da pomugnem koliko mi znanje dozvoljava.Ako odgovor ne stize uvek bas odmah to je zato sto sam zauzet ali trudicu se u najkracem roku da odgovorim.Mi veterinari nemamo radnog vremena.

P.S. Nadam se u znak zahvalnosti kada otvorim prvu veterinarsku bolnicu u Srbiji,jos sa mesovitim stranim kapitalom da ce te doci kod mene :)))))))

Interesuje me da li slučajno postoji neki "doktorski" a ne samo "dreserski" metod da obuzdam moju kucu da "jede, glođe i uništava" sve čega se dohvati. Imam utisak da ima neki psihološki problem... priviše vezana za mene, pa kad god nisam sa njom, pronađe način da me za to i kazni... Vrlo dobro zna da to što radi ne bi trebala da radi...

Maca ce 15 jula napuniti 2,5 meseci. U pitanju je ruska plava mada ne znam da li to ima veze. Treba da ide na vakcinaciju ove nedelje. Pojavile su se tri bubuljicice na glavi, svaka na po dan razmaka, nisu gnojne, ne izgleda kao ujed, cak se i ne vidi, vec se samo oseca pod prstima. Ona nije izgubila ni apetit ni volju za igrom, ne cese se na tom mestu, ne buni se kad je tu dodirnemo, i nema nikakvu reakciju promene ponasanja. Sta moze da bude u pitanju?
Hvala unapred!:?:

Back