Pitajte u vezi zdravlja

Zahvaljujuci nestrucnosti veterinara iz ordinacije Rot koji tri dana nisu umeli da prepoznaju najobicniji stenecak,stene je jutros uginulo u najgorim mukama(epilepticni napadi cele noci,krici,kocenje,gusenje...)

pa i nije to samo ''najobicniji stenecak'' to ti je najopasnije bolest i cak i da su dali diagnozu tesko da bi ista mogli da urade koliko god da su strucni postoji samo jako mala sansa da se izleci na samom zacetku bolesi.

a stenecak je na samom pocetku jako tesko razlikovati od nekih obicnih prehlada a kada se prepozna onda je najcesce kasno.

tako da ne bih bas krivio ni veterinare tako olako sem mozda ako nisu videli sta je pa su pomislili ajde malo da izmuzemo musteriju mada stvarno to je skoro neverovatno.

u svakom slucaju zao mi je psica i svaka vam cast na pokusaju da ga spasete.:roll:

Jedno pitanje-moja Lea kad god idemo na plac u toku voznje obavezno povraca na pola puta, pre neki dan smo se provozale sve ukupno 6 km i ona je pred kucom opet povratila. Vet mi je rekao da joj kupim u humanoj apoteci neko sredstvo i da joj dam pre puta a naravno pred put da je ne hranim, ali ona nikako da se navikne na auto e sad moje pitanje koliko vremena u proseku treba da se pas navikne na voznju u autu a napominjem da se ne vozi svakodnevno vec npr na plac od nas 30-tak km idemo 1 mesecno a ja je malo vozikam kad idem nesto po gradu, bar jednom u nedelju-dve dana.

pa i nije to samo ''najobicniji stenecak'' to ti je najopasnije bolest i cak i da su dali diagnozu tesko da bi ista mogli da urade koliko god da su strucni postoji samo jako mala sansa da se izleci na samom zacetku bolesi.

a stenecak je na samom pocetku jako tesko razlikovati od nekih obicnih prehlada a kada se prepozna onda je najcesce kasno.

tako da ne bih bas krivio ni veterinare tako olako sem mozda ako nisu videli sta je pa su pomislili ajde malo da izmuzemo musteriju mada stvarno to je skoro neverovatno.

u svakom slucaju zao mi je psica i svaka vam cast na pokusaju da ga spasete.:roll:

Veterinari su ga gledali tri dana zaredom, a tok bolesti je bio upravo onakav kakav sam procitao u jednoj knjizi, samo nazalost kasno. Uostalom to je pas sa ulice, nevakcinisan i logicno je posumnjati na stenecak. Pa cak i da mu nije bilo spasa, da su postavili pravu dijagnozu mogao je biti postedjen pakla kroz koji je prosao. I nije rec o izmuzavanju jer je bilo bespaltno, radi se samo o nestrucnosti. Ovo je vec drugi pas koji su mi ti veterinari upropastili, trecu priliku nece imati. Za malog Chupsija sve je gotovo, ovo sam napisap da ne bi jos neka zivotinja nastradala kd njih.

OVO JE BIO CHUPSI DOK JE BIO ZDRAV

R.I.P

Pazi, kad pas dodje u nervnu fazu, tu teško da može nešto da se uradi. Kapiram da ti je potrebno sad da kriviš nekog ali stvarno nemaš koga. U respiratornoj fazi još i može da se postigne nešto (recimo, moj pas je preživeo) ali ni tu nisu baš sjajni rezultati. Žao mi je mališe ali stvarno si uradio sve što je moglo.

Ne radi se o potrebi da krivim nekoga vec o potrebi da se spreci uginuce jos nekog psa ili macke. Ja njega nisam odveo tamo u nervnoj fazi vec crevnoj,kada je mogao da bude spasen. I kao sto rekoh da su na vreme otkrili mogao je da bude uspavan. Inace prvog dana kada je imao tvrd stomak i kunjao pregledao ga je Zoran,a sledeca 2 dana kad je imao proliv,tesko disao(respiratorna faza),na kraju i drhtao preuzeo ga je Vlada. Na zalost njegova 'strucnost' odnela je jos jedan nevini zivot.

Uostalom kada sam Vladu zvao u 2 ujutru da kazem da pas ima napad za napadom,rekao je da ne zna sta je i da moram da sacekam do 6 popodne kad pocinje da radi. Tako da molim vas nemojte da pricate kako je stenecak tesko prepoznati(po dobroj dijagnostici se i razlikuju dobar i los veterinar,lako je dati lek kad se zna od cega zivotinja boluje),on to nije umeo ni u poslednjoj fazi. Da je neka retka bolest pa i da razumem,ali stenecak je toliko cest kod nevakcinisanih stenaca,narocito lutalica,da bi dobar veterinar na njega prvo posumnjao.

Nama za sada deluje, mada veterinari preporucuju da se stavlja svaki mesec, a da sigurne zastite nema to je sigurno. E sad nama je u dvoristu beton, jedino gde je cvece tu je zemlja a psi tuda ne idu i ja tu prskam nekim sredstvom za krpelje pa i ostatak dvorista. Juce sam snupiju na glavi-temenu, nasla krpelja.
A kad treba da mu stavim sredstvo za krpelje on bezi i na silu ga vucem i stavljam mu, svaki put.

@ filipos to dal je stenecak lako prepoznati govori i chunjenica da mogu ja da ga prepoznam,kao i parvo virus...
imam jos dosta drugara i drugarica koji umeju bez veterinara da prepoznaju stenecak...
prosto mi je neverovatno da vlada nije prepoznao stenecak.... mi sve zivotinje lechimo kod njega,i operisemo takodje....nikada nije omanuo do sada,chovek je jednostavno genije.
Ali evo sledeci put nemoj kod vlade nego zovi moju veterinarku koja lechi moje ljubimce vec 15 godina.... daje neke popuste na lutalice... probaj nju,ona je isto super i nju znam mnogo bolje nego vladu i cheshce sam sa njom u kontaktu nego sa vladom te za nju mogu da potpisem da je odlichna dok za vladu ipak ne mogu jer moj drugar ide kod vlade a ne ja,ja sam bila samo desetak puta....
dajem ti njen broj na pp.....

imas za 700 dinara na autokomandi za psa od 25 pa na vise kila(ne znam kolika je gornja granica)ja sam za Dzipsija uzela prosle godine,original je provereno,nije fush.A sad smo zakacili jednu kopiju,ko nam je kriv,kad kupujemo po sumnjivim mestima:)
To je veterinarska apoteka, odma pored duff-a

Poludim kad mi na pitanje o frontlajnu diskretno klimnu glavom, pa čekaju da ostanemo nasamo i izvuku ga odnegde :roll:. Možda je i u redu, ali meni to odmah smrdi na sumnjivo!
Pored tolike cene i tolike popularnosti i potražnje, nemoguće je da ne mogu na njemu da zarade i ako ga redovno prodaju! :mad:
Ja sam Doni uzela onaj "virbakov" preparat (potpuno isti princip, pisali smo već o tome), za njenu kilažu (opet oko 25kg) koštao je nešto ispod 500 dinara i za sada "radi".
Doduše, pregledamo je stalno... koga zmija jednom ujede i guštera se plaši :mad:

Razlog je taj što po važećem Zakonu o veterinarstvu pet šopovi nemaju pravo da prodaju ništa osim preparata na bazi biljaka pa to što prodaju ko zna gde i po kojoj ceni nabavljaju. I mi smo prešli na VIrbac i stvarno sam zadovoljna, deluje čak i duže nego što piše na pakovanju. Istina, ja se ne sekiram toliko jer mi nismo u zaraženom području a i ako se prošire, sigurno ću saznati iz prve ruke s obzirom da mi je muž veterinar i kreće se u takvim krugovima.

imam jedno pitanje, pa ako ima neko da mi odgovori.
imam maltezera, zenku, staru 16 meseci. u poslednje vreme je stalno pocela da cese oci, iako je mi redovno umivamo is vodimo racuna. nekad je toliko svrbi da se cese o pod ili krevet, i bezi od nas kada je slucajno pipnemo oko ociju. inace nije nesto raspolozena kao inace.
da li neko zna sta moze da bude u pitanju i sta da radimo?

Mozda je neka infekcija od prasine,ako je duvao vetar dok je bila u setnji ili tako nesto pa da joj je utrcalo u oci nesto sto ne treba.Odvedi je kod vet.mozda joj prepisu neku mast za oci,i verovatno ce joj ispirati oci sa fizioloskim rastvorom,to mozes i ti da radis.Odvedi je za svaki slucaj to je sigurno i boli.

Back