hvala puno na savetima
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moram da vam napisem da je neophodno da sterilisete psa, jer je ta bolest nasledna. Tako ju je verovatno i on dobio.
I ja takodje planiram da uzmem jos jednog psa za koju godinu, kada Tedi malo omatori (dobro, pas od 8 godina nije mator), upravo zbog tog gubitka ljubimca, jer sam uverena da se lakse podnosi ako se ima jos jedan.
Ljudi sta vi koristite protiv buva krpelja i ostalih napasti???
Imam labradora i pre malo vise od 6 meseci je ustanovljeno da ima epilepsiju. Napadi su u pocetku bili strasni svi smo se potresli strasno. Nakon nekog vremena poceli smo da mu dajemo tablete Eftil koje se inace koriste i kod ljudi kada je u pitanju ovo oboljenje. Prepisano mu je da pije 6 meseci i taj period uskoro istice. Zanima me da li imate iskustva sa ovom bolescu - da li ce ponovo imati napade kao pre pocetka uzimanja terapije, da li ce bar biti slabijeg intenziteta i redji ili nema pravila?
Hvala vam svima
Vec sam otvorila posebnu temu jer nisam videla ovu pa se izvinjavam svima ali moram da zamolim za pomoc - moj labrador vec oko 6 meseci ima napade epilepsije, napadi su izuzetno jaki, pije eftil retard i trebalo bi za 10-ak dana da prodje terapija koja mu je prepisana. ako neko ima savet za ublazavanje simptoma ove bolesti (jer mi je vec neko rekao da ne moze da se izleci ) neka mi kaze, vodicu ga bilo gde!
Vec sam otvorila posebnu temu jer nisam videla ovu pa se izvinjavam svima ali moram da zamolim za pomoc - moj labrador vec oko 6 meseci ima napade epilepsije, napadi su izuzetno jaki, pije eftil retard i trebalo bi za 10-ak dana da prodje terapija koja mu je prepisana. ako neko ima savet za ublazavanje simptoma ove bolesti (jer mi je vec neko rekao da ne moze da se izleci ) neka mi kaze, vodicu ga bilo gde!
stvarno teshka prica mogu da zamislim kako ti je
@mackic,
da li pas krace zivi kada ima tu bolest?
Obicno ne. Uz lekove mogu da dozive godine kao i svi zdravi psi te rase.
chuvajte se leka fenobarbitona....tako nesto se zove....veterinari(zavisi od veta,koliko je dobar) cesto daju vecu dozu nego sto treba i prepisuju odmah dozu od recimo 100 mg,a pas u pocetku treba da dobija male doze i tako postepeno dok se ne dodje do tih 100 mg.....(doza se odredi po kilazi)
ovo moze da usmrti psa,overdose je jako opasan.....
I ja takodje planiram da uzmem jos jednog psa za koju godinu, kada Tedi malo omatori (dobro, pas od 8 godina nije mator), upravo zbog tog gubitka ljubimca, jer sam uverena da se lakse podnosi ako se ima jos jedan.
Recite mi ovo moje pseto je dobilo tu dosadnu staffilokoku bakteriju mazem joj antibiotsku mast gentamicin da li bih mozda trebalo da joj dajem jos nesto i koliko je ta bakterija opasna po nas i da li je uopse moguca prenosivost sa pasa na ljude?
Recite mi ovo moje pseto je dobilo tu dosadnu staffilokoku bakteriju mazem joj antibiotsku mast gentamicin da li bih mozda trebalo da joj dajem jos nesto i koliko je ta bakterija opasna po nas i da li je uopse moguca prenosivost sa pasa na ljude?
Da li postoji mogucnost da je u pitanju neka alergija posto,ne znam da li sam u pravu,za stafilokoke je vezano to da su te bubuljice kao gnojave ili ne mora da znaci jer to kod nje nije slucaj izgleda samo kao neki osip?!Ima na unutrasnjoj strani grudnog kosa mala je povrsina zeznuto mi je sto spava sa nama na krevetu a nisam primetila kod nas ukucana jos nikakve promene to joj se pojavilo pre 4 dana.Ne plasim se za nas nego za decu mada ni deca nisu bolesna nemaju cak ni kijavicu pa bih zato da pokusam Beli da dam jos nesto da joj to sto pre prodje pokusacu sa tim Cefaleksin kapsulama plus da joj dajem a ako ima i nesto jace recite?!
Da li postoji mogucnost da je u pitanju neka alergija posto,ne znam da li sam u pravu,za stafilokoke je vezano to da su te bubuljice kao gnojave ili ne mora da znaci jer to kod nje nije slucaj izgleda samo kao neki osip?!