Pitajte u vezi zdravlja

Imam pudlu staru tri godine,muzjak, pre par dana imao je proliv sa sukrvicom i povracao je, to je trajalo nekih par dana, taman kada sam resila da ga vodim kod veterinara, vratio se u normalu tj. poceo je da jede i ima tvrdu stolicu, danas medjutim ponovo nece da jede i uzasno mu glasno krce creva:( Sta bi mogao da bude uzrok svemu, i moram li da ga odvedem kod veterinara?

Moguce je da je rakcija na hranu, ta zacinjena kobasica ili cak opna od kobasice moze da izazove i jedno i drugo...
ali mislim da je ipak dobro da odvedes psa na kliniku, jer kazes da se stanje popravilo pa se sada ponavlja
meni ipak vise ici da je neki uzrocnik druge vrste u pitanju (mozda je neki virus)
nemoj da ti bude tesko, uostalom ne mora pas da bude na samrti da bi se odveo na pregled...ili?
u svakom slucaju stroga dijeta!!!

Sto se Hills hrane tice, sigurno znam da ima u pet shopu na pijaci na Banjici.

Hvala Vam svima na trudu. ja na zalost nisam u beogradu a kod nas ej definitivno nema. Ovo je bilo po preporuci veterinara lai ni on nenabavlja. Cula sam da treba oprezno sa Hill`s-om , jer sam vise puta na sajtovima iz okolnih zemalja videla da nisu bas odusevljeni. Na zalost, meni izgleda nista od hill`sa ovde. A da li neko zna naziv klinike u Bgd. gde je ima?

Hvala Vam svima na trudu. ja na zalost nisam u beogradu a kod nas ej definitivno nema. Ovo je bilo po preporuci veterinara lai ni on nenabavlja. Cula sam da treba oprezno sa Hill`s-om , jer sam vise puta na sajtovima iz okolnih zemalja videla da nisu bas odusevljeni. Na zalost, meni izgleda nista od hill`sa ovde. A da li neko zna naziv klinike u Bgd. gde je ima?

http://www.zivotinjsko-carstvo.com/prezentacije/intervet/intervet main.php
probaj prvo da ih nazoves telefonom
ako oni nemaju, znace gde ima!

Tara, sto se sveze hrane tice
ona psima ne smeta i totalna je predrasuda da meso ili riba u svezem stanju nisu dobri (psi pobesne hahahha)
oni nisu dobri jer termicki neobradjeni predstavljaju svakakav izvor opasnosti.
znaci ne mislim samo na ribu vec i na sveze meso!

Sinoć, kada smo došli kući, primetila sam da Dona (škotski ovčar, 9 ipo meseci) šanta na prednju šapu. Ispostavilo se da ima posekotinu izeđu prstića i to baš veliku ... recimo 1cm i baš je boli. Isprali smo hidrogenom, čisto je (ona stalno liže to mesto), treba li još nešto?

Sinoć, kada smo došli kući, primetila sam da Dona (škotski ovčar, 9 ipo meseci) šanta na prednju šapu. Ispostavilo se da ima posekotinu izeđu prstića i to baš veliku ... recimo 1cm i baš je boli. Isprali smo hidrogenom, čisto je (ona stalno liže to mesto), treba li još nešto?

Treba je ispirato hidrogenom a trebalo bi i jos antibiotskim sprejom. Takodje posto je rana velika 1 cm trebalo bi je pregledati i videti mogucnosti sivenja.

Posto sam sticejem okolnosti duze vreme pratio oglase iz kinologije,tragajuci
za stencima odr. rase, onako uz put sam primetio da se umnogome ponavljaju
oglasi za pojedine rase tj. rekao bih redjih i skupljih rasa, pa bih postavio pitanje
ovde na forumu, prvenstveno nekome ko je u takvoj situaciji bio ili je jos uvek, sta
ako se ne uspe sa prodajom stenaca a vreme neumitno prolazi i oni rastu a sa
njima i troskovi.Slozicete se sa mnom da koliko god voleli i negovali svoje ljubimce
vreme u tim slucajevima radi protiv nas, a osim odgajivacnica malo se ko od nas
urbanih vlasnika moze pohvaliti i prostorom. Na koju foru vlasnici stenaca koji se
prodaju poduze vremena drze cene a na svoju stetu? Koliko ima ljudi koji bi rado
kupili iste a nisu u mogucnosti.

Posto sam sticejem okolnosti duze vreme pratio oglase iz kinologije,tragajuci
za stencima odr. rase, onako uz put sam primetio da se umnogome ponavljaju
oglasi za pojedine rase tj. rekao bih redjih i skupljih rasa, pa bih postavio pitanje
ovde na forumu, prvenstveno nekome ko je u takvoj situaciji bio ili je jos uvek, sta
ako se ne uspe sa prodajom stenaca a vreme neumitno prolazi i oni rastu a sa
njima i troskovi.Slozicete se sa mnom da koliko god voleli i negovali svoje ljubimce
vreme u tim slucajevima radi protiv nas, a osim odgajivacnica malo se ko od nas
urbanih vlasnika moze pohvaliti i prostorom. Na koju foru vlasnici stenaca koji se
prodaju poduze vremena drze cene a na svoju stetu? Koliko ima ljudi koji bi rado
kupili iste a nisu u mogucnosti.

Ja sam svoju kucu, toy pudlu, kupila tako sto sam se cenkala na to da ima 7 meseci i ponudila manje od trazenog. Trebao mi je ljubimac detetu za drustvo a ne izlozbeni primerak. Zena koja mi je prodala psa je pristala za 250 evra da da psa iako je trazila 300 ( stenci od 2 meseca su 400 ). Shvatila je da je nece lako udomiti i ovako smo mi dobili psa za prihvatljivu cenu a ona se resila psa koji nije ni bio vaspitavan ni odrzavan kako treba jer je drzan za prodaju. Treba biti uporan pa se moze naci i to sto zelite po kako-tako prihvatljivoj ceni.

pomazite bebu :)))
i zalepite sliku :)

Jel ovo upuceno nama?
Ako jeste hocemo i evo slickice

11102012.jpg

Toy pudli od 8 meseci koju smo nedavno kupili suzi desno oko i dosta se krmelja. Kupila sa joj gentokulin i kapala i nije bilo reakcije na bolje. Sad joj stavljam hloramfenikol mast. Dali gresim sto je lecim kao coveka?

Pudle su karakteristicne po tome sto im oci dosta suze. Meni je veterinar savetovao da mojoj 2 puta dnevno ispiram oci sa Fizioloskim rastvorom. Znaci stavis malo toga na vaticu toliko da se smoci, prebrises joj oko i onda prebrises suvom. Drugo oko drugim komadom vate. Inace ako se to ne radi mogu da joj se stvore rane ispod oka a to je veoma bolno za nju.

Back