u tim godinama moguce su ozbiljne smetnja na srcu i bubrezima, kao i metabolicke bolesti poput secera.
Krajnje je neozbiljno krenuti sa terapijom (i to humanim preparatom koji se pije) kod tako starog psa bez nekih pretraga.
Obavezno uraditi analizu krvi. Biohemiju krvi mozes da uradis u mnogim laboratorijama u gradu, vazno je samo da vet izvadi krv. Obavezno kontrola secera, zatim urea i kreatinin....i jos nekoliko parametara preporucujem
albmini
atp
alfa amilaza
kad vec vadis krv uradi i enzime jetre (godine su)
neka ga vet poslusa, moguce je da je srce oslabilo...mada bi najbolje bilo uraditi Xray (Rendgen)
OVO JE VAZNO...NAPISI MI:
da li je pas muzjak ili zenka?
da li je sterilisan
ima li nekih promena koje uocavas (neke izrasline, ako je zenka narocito je vazno na dojkama)
ta zedj toliko pojacana moze da ukaze na zapaljenje materice kod zenke
ja ti sad samo nabacujem ideje o kojima treba razmisljati
ali nista mi nisi rekao!!!
Krajnje je neozbiljno krenuti sa terapijom (i to humanim preparatom koji se pije) kod tako starog psa bez nekih pretraga.
Obavezno uraditi analizu krvi. Biohemiju krvi mozes da uradis u mnogim laboratorijama u gradu, vazno je samo da vet izvadi krv. Obavezno kontrola secera, zatim urea i kreatinin....i jos nekoliko parametara preporucujem
albmini
atp
alfa amilaza
kad vec vadis krv uradi i enzime jetre (godine su)
neka ga vet poslusa, moguce je da je srce oslabilo...mada bi najbolje bilo uraditi Xray (Rendgen)
OVO JE VAZNO...NAPISI MI:
da li je pas muzjak ili zenka?
da li je sterilisan
ima li nekih promena koje uocavas (neke izrasline, ako je zenka narocito je vazno na dojkama)
ta zedj toliko pojacana moze da ukaze na zapaljenje materice kod zenke
ja ti sad samo nabacujem ideje o kojima treba razmisljati
ali nista mi nisi rekao!!!