Pitajte u vezi zdravlja

_Look_Of_Expectancy_:
Macak star 2 i po godine koji zivi u stanu je poceo da piski i kaki po kuci. Ranije to nikad nije radio, ali vec mesec dana se desava relativno cesto. Sta moze biti uzrok? Njegova vlasnica mu kutiju sa peskom cesto pomera iz kupatila na terasu i obrnuto, i to je jedino sto meni pada na pamet da moze da uzrokuje piskenje i kakenje van kutije. Ali me plasi da nije mozda bolestan?

Moze odgovor?

_Look_Of_Expectancy_:
Hvala na odgovoru.
Sto se higijene stana tice, ona zaist jeste na visokom nivou. I naucen je od malena, kao sto sam napisala do sad je to stalno obavljao u posudi. Pitala sam tu zenu da li mu menja pesak, kaze da menja. Koliko inmace cesto treba da se menja?
Zao mi je macora, jer juce je piskio u kupatilu na plocicama kad sam ja bila tamo i kad sam zeni rekla (bolje da nisam!) ona se tako izdrala na njega dok je piskio a zatim ga zviznula iz sve snage tako da je udario glavom u masinu za ves koja je bila na 20-ak centimetara od njega:(

Moj odgovor je da joj treba oduzeti mačku, ako radi to što je uradila! Da sam ja taj mačor, radila bih joj to iz inata! :evil:

_Look_Of_Expectancy_:
Hvala na odgovoru.
Sto se higijene stana tice, ona zaist jeste na visokom nivou. I naucen je od malena, kao sto sam napisala do sad je to stalno obavljao u posudi. Pitala sam tu zenu da li mu menja pesak, kaze da menja. Koliko inmace cesto treba da se menja?
Zao mi je macora, jer juce je piskio u kupatilu na plocicama kad sam ja bila tamo i kad sam zeni rekla (bolje da nisam!) ona se tako izdrala na njega dok je piskio a zatim ga zviznula iz sve snage tako da je udario glavom u masinu za ves koja je bila na 20-ak centimetara od njega:(

zato ja svoju mačku držim van kuće i rešen problem.

nisam veterinar, ali sam imala mačku, pa znam da valerijana na mačke deluje sasvim suprotno nego na ljude. ja sam nakapavala njenu grebalicu za nokte valerijanom, jer pre toga nije htela ni da je primeti, a ne da tu oštri nokte (umesto na nameštaj). posle toga, ne samo da je grebala, nego se i trljala o nju! to znači da ne treba da daješ mačku, nego da prsneš 2-3 kapi na mesto gde želiš da spava.

Ja se izvinjava ako pitam glupost , ali veterinar koji inace ljeci mog pekinezera Mikija je na godisnjem odmoru i ja ne znam kome da se obratim.Dakle, sada kada sam ga pustila na balkon da piski ( zivimo u stanu ) , primjetila sam da se uzasno zainteresovao za nesto ispod stola, kada sam se sagnula da vidim sta je ugledala sam mrtvu lastu, koja je tu mogla dospjeti samo jutros , jer sam sinoc cistila balkon i nije je bilo.Moj ju je Miki ponjusio, ali se bojim da ju nije polizao.Jako se bojim da mu nece sta biti? Odmah sam ga detaljno umila.Inace jutros je dobio pola tablete protiv parazita ( pola jer ima 5 kg ), pa da li da mu zbog ovog dogadjaja dam ujutro i drugu polovinu ili panicim bez razloga, joj boze bas sam se prepala!Imam ga 7 godina i koliko god to nekom bilo smjesno meni i suprugu je on kao clan porodice.Molim vas pomozite

to je za one brižne, koji previše razmaze svoje ljubimce,
pa im svaki đavo smeta, mislim nahraniš mačku i pustiš je napolje....
još kad uhvati kojeg miša...........

naravno da treba ponekad veterinar ali ovi ga preteraše......

veterinar je za domaće životinje,
za kućne ljubimce to je barem 80% nebriga "brižnih" vlasnika,
pa nek se sad ljuti koliko ko oće....

ponavljam imao sam i imam sad životinje i nikada im nije trebao veterinar....
uvek se može desiti, ali ja moju mačku redovno hranim i zimi joj je toplo....
i puštam je da jurca po dvorištu, nije zatvorena u kući,
mislim nije ni čudo kad držiš životinju zatvorenu u kući(stanu) 22h da se ona razboli....

pa onda čuvena pitanja: moja maca ne kaki u kutiji...mislim daj....pa ko ne bi poludeo da ima takav život...

životinjama je potrebna SLOBODA i ako ne možete to da im pružite boje ih nemojte ni držati (mučiti) u stanu...........

hvala i sad ospite paljbu uzvratiću istom merom svakako...........

jedini problem koji sam imao sa kućnim ljubimcem je kad mi se komšija srčani bolesnik žalio da ga naš ker plaši i da se strašno uzbudi svaki put kada ovaj laje na njega. Otac ga je dao nekim prijateljima penzionerima (bio sam protiv toga inače - lajali su iostali kerovi na komšiiju ali ostali nisu sklonili svoje).

Molim zato "brižne" vlasnike da obrate malo više pažnje na SLOBODU kućnog ljubimca i sve će doći na svoje mesto

Najlepse vas molim za pomoc i ako mi pomognete, bicu vam beskrajno zahvalan....

Imam zlatnog retrivera, starog 2 godine i bolestan je vec mesec dana. Od pocetka ima povisenu temperaturu (koja ide i do 40), apetit mu je nestao i dosta dugo bukvalno nista nije jeo i izgubio je dosta kilograma, ali je potreba za vodom ostala. U pocetku je dobijao neke blage antibiotike, da bi se na kraju posumnjalo na krpeljsku groznicu. Primio je imizol, ali je sve ostalo po starom. Na veterinarskom fakultetu su rekli da ima stenecak, mada se nijedan drugi veterinar ne slaze sa tim, ali je ipak dobio serum protiv stenecaka. Bio je na snimanju na kojem se videlo da ima upalu pluca posle koje je dosta iskasljavao jer sam mu davao sirup za kasalj. To je vremenom prestalo, ali sam primetio otezano disanje i naravno temperatura mu je bila jos uvek visoka. Cak nedelju dana je bio na terapiji za vreme koje je primao longacef, ali je temperatura ostala ista. Skoro sam ga ponovo vodio na snimanje da vidim da li se bolest koliko toliko povukla i utvrdjeno je da je posledicom nekog udarca nastala rupa kod dusnika ili jednjaka (ne znam tacno) kroz koju odlazi deo vazduha i da se zbog toga cuje otezano disanje. Takodje su mi rekli da je to mozda neki nervni oblike stenecaka ili tako nesto. Inace su jos uvek prisutne bobice na bronhijama... Rekli su da bi taj deo vazduha pluca trebalo da povuku kad ozdrave i vrate se u punu formu i to ne bi trebalo da mu predstavlja vise problem. U poslednje vreme sam mu davao ciprocinal i ponasa se znatno drugacije (ali jos uvek po ceo dan samo leskari i spava), apetit je potpuno vratio i to vrlo dobro, ali je temperatura jos uvek oko 40...

Ne znam vise sta da radim, mnogo sam para dao, a sto je jos bitnije, previse zivaca sam izgubio i sve sam zabrinutiji za njega.... Zato vas preklinjem da mi pomognete ako ste u mogucnosti i spasite mi psa.

Unapred vam najlepse hvala

imam jedno pitanje...
imam musko stene jos uvek,tj ima oko 9 meseci...poceo je vec da obelezava teritoriju kad idemo u setnju i da se zanima za zenke...
e sad,posto je on mesanac pa nece bas imati srece kad je parenje u pitanju...sta da radim povodom toga?mislim,ne zelim ja njega sad da parim tek tako,i tu je problem...postaje polno zreo i mene zanima kako sad da vodim racuna o njemu,hoce li postati razdrazljiv i dali ce prestavljati problem to sto ne mogu da mu nadjem partnerku??
mozda zvuci glupo,ali vec primecujem neke promene u njegovom ponasanju!
naskace na pse u parku,izaziva pse koji laju u dvoristu kad se setamo...skace i trci kao nenormalan...i stalno se licka po stomaku..
mozda je ovo pitanje glupo,ali znam price drugih ljudi kako im kerovi posize kad osete kerusu u teranju!

Hm, nisam sigurna koliko veteriar moze da mi pomogne oko mog problema. Imam kornjacu(vodenu) i cuvam je vec mesecima. Pre nedelju dana sam primetila jednu izraslinu na levoj strani njene glave, blizu usta. Ne znam sta da joj radim. Da li postoje neki lekovi za to.
Ona inace zivi u svom mini terarijumu, redovno joj menjam vodu jer nema filter i uvek joj dajem kapi za jacanje oklopa i protiv bolesti ociju. Hranim je raznovrsnom hranom koju kupujem u pet shopovima ali joj dajem i sveze meso(ocisceno od masti i zila, usitnjeno dovoljno da moze da ga proguta bez problema)

Imam pitanje u vezi kuce.
Nekoliko dana je bio sam na ulici i gada smo ga nasli bio je mrtav gladan. Dali smo mu da jede i mislim da je bas pretjerao sa tim! Potom je pregledan kod veterinara i dobio je vitamine i tabletice protiv crijevnih parazita.

I sada je izbacio polovicno, pa je virilo i morala sam ja da izvucem... Uzas... Nesto kao ogromnu glistu velicine recimo vise od stapica za usi (tanju od toga). Izbacio ju je nakon velike nuzde.

O kakvom se parazitu radi? Da li su te dimenzije...hm... normalne. On je ok, samo sto je nakon gladovanja pretjerao sa hranom, a onda jos i dobio tu tabletu, ap ne znam ja li sve to skupa ok...

Back