Pitajte u vezi zdravlja

_Look_Of_Expectancy_:
Jel i ljudsku? :shock:

Ljubitelji drugih vrsta, osim ljudske, razmisljaju. Ne petljaj se u ono sto ne razumes.
Ma voli on moju Milicu(tako mi se zove kuce, on mi je na kraju krajeva i rekao da je konobar jednog kafica rekao da kad je isao da baci smece da je cuo neko kmecanje iz kontejnera, ja sam odma dosla i u kesi je bilo 5 malih mokrih stenadi na kojima je jos bila pupcana vrpca da ne kazem sveza) al smatra da je ipak kucicima mesto u dvoristu a ne u kuci ili u stanu, mali zajeb. Ja takodje smatram da ljudi koji ne vole zivotinje nisu vredni pomena niti mogu biti dobri ljudi. Hvala na podrskama

e pa dobro vece :D
Mi imamo malog labradora koga smo uzeli sa samo 5 nedelja (toliko ce imati sutra)
Sto znaci da je u karantinu i to strogom! Bar dok se ne vakcinishemo!
Elem nasa pitanja su:
1. Posto je odgajivac preporucio da ga vakcinisemo 10 septembra ja se pitam da li je i koliko je ok cekati to vreme sa obzirom da smo ga vec doveli i da ovde ima realno vise opasnosti nego u odgajivacnici????
Dakle koliko je pametno cekati i koliko bi bilo opasno vakcinisati ga prerano(ako ta opcija uopste postoji!!!)
2. da li je normalno da se u izmetu golim okom moze videti glista i koliko je to po njega opasno???( dobio je sredstvo za izbacivanje parazita 30.avgusta)
HVALA :D

Mozes da mu iseces kandzice ali vrlo pazljivo. Samo vrhove, jer sem ako je bela maca, ne vidi se zivac, i mozes vrlo lako da ga povredis. Moze imati obilno krvarenje a i uzasan je bol. Kao kad bi tebi neko isekao zivac na noktu. Zato ako nisi siguran kako, bolje ga prvi put odvedi kod veterinara da vidis kako se radi. Inace seku se grickalicom.
I to nije nista neprirodno niti nezdravo. Macama koje se vode na izlozbe MORAJU da se seku nokti.
Jos je bolje da pocnes sto ranije da mu seces i da to naravno posle radis redovno jer tako ce se on navici i trajace par sekundi.
Srecno;-)

najvaznije je da zna fuj to:) pa onda komande dodji,sedi,lezi,pored i mesto,posle sve dodje samo,ja moju nisam dresirala a sve to zna.i nikako da tuces svoju kucu,svaki dan po 10 min mozes da je ucis i to da manipulises sa hranom,pokazes joj ono sto najvise voli i trazis to sto hoces da je naucis,prvo joj pokazes npr da sedne, mislim kako decu ucis tako i psa.i da je ne ucis opet ce sve to znati videces!

Ja mislim da što si nežniji i pažljiviji prema životinji, da će ona biti poslušnija i vaspitanija...to važi i za ljude - decu, za pse i za mačke (i ako su neupućeni ljudi sumnjičavi oko "dresiranja" mačke).
Onaj ko nema strpljenja za svog kućnog ljuimca, taj ga nije ni zaslužio i jadna mu životinja pored njega, daj bože da dobije priliku i pobegne. Takodje ko nema strpljenja dovorno govori o svojoj disciplini i vaspitanju.
Mnogi tuku pse kako bi ih vaspitali, a ne vide sebe u tim situacijama. Često vidimo na ulici kako roditelji tako vaspitavaju decu. Šteta, kad može i lepše, nežnije.

Mi imamo Coleta (pozdrav za mačorčića Culeta), a on je bolonjski pas. Još je mali, nema još tri meseca.
Problem su mrlje od suza ispod očiju koje ne možemo da otklonimo a ni ublažimo. Od veterinara smo prvo dobili neke kapi Ophto-lavas, koje mu se stavljaju jednom dnevno. Probali smo i sa Diamond Eye, ali smo čuli da može da bude štetan za očne kapke. Najnovija informacija sa www.bichon.ca je da im se maže Vazelin da se suze ne bi lepile.
Dakle, nema pomaka na bolje dve nedelje, koliko pokušavamo...
Mislimo da je to najbolje izlečiti sada dok je mali, pa želimo da pitamo da li neko ima slična iskustva? Da li je potrebno strpljenje i dug tretman ili samo ne koristimo prave preparate?
Sve u svemu, dobro bi nam došla svaka pomoć

Alexandar1992:
Kuce mi ima 6 meseci u pitanju je zlatni retriver interesuje me koje dresure da ga ucim!

Misliš koje komande da ga učiš? Osim fuj to, što jedna od najvažnijih komandi za alavce kakvi su ritriveri, jako važna je i komanda dođi i stani - te tri komande su suština preživljavanja pasa u urbanim naseljima... Prva da se pas ne bi otrovao, druge dve da se ne bi izgubio ili otrčao pod kola.

Macak star 2 i po godine koji zivi u stanu je poceo da piski i kaki po kuci. Ranije to nikad nije radio, ali vec mesec dana se desava relativno cesto. Sta moze biti uzrok? Njegova vlasnica mu kutiju sa peskom cesto pomera iz kupatila na terasu i obrnuto, i to je jedino sto meni pada na pamet da moze da uzrokuje piskenje i kakenje van kutije. Ali me plasi da nije mozda bolestan?

Ja mislim da je to nije tako ne česta pojava :-? . I mene veoma interesuje zašto, jer nemam predstavu. Volela bih da čujem ako SrdjanNS zna u čemu je štos :roll: .
Prvo treba dovesti higijenu stana na visok nivo, jer su mačke izuzetno čiste životinje i potrebno im je da žive u čistom i preglednom prostoru, pogotovo jer najčešće ne izlaze napolje iz tog stana radi njihove bezbednosti. Možda nije naučen od malena :confused: .
Pretpostavljam da se podrazumeva, ali pesak mora biti čist kao i sama kutija. Neka proba da ostavi dve kutije čiste sa čistim peskom.
Srećno sa macanom ;) ...mrnjauu!

Hvala na odgovoru.
Sto se higijene stana tice, ona zaist jeste na visokom nivou. I naucen je od malena, kao sto sam napisala do sad je to stalno obavljao u posudi. Pitala sam tu zenu da li mu menja pesak, kaze da menja. Koliko inmace cesto treba da se menja?
Zao mi je macora, jer juce je piskio u kupatilu na plocicama kad sam ja bila tamo i kad sam zeni rekla (bolje da nisam!) ona se tako izdrala na njega dok je piskio a zatim ga zviznula iz sve snage tako da je udario glavom u masinu za ves koja je bila na 20-ak centimetara od njega:(

Back