Jesu alergicne na jod.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste, u Novom Sadu. Ograničenje je , mislim, jedna odrasla jedinka i do četvoro mladunaca po stambenoj jedinici. Čini mi se da se informacija o tome može naći na službenoj stranici grada Novog Sada, a ja sam je prvi put videla na forumu b92. Pozdrav svima.Srdjan_NS:Takve stvari ne regulisu zakonom nego regulativama lokalne samouprave i mislim da ni u jednoj opstini u Srbiji nije uvedeno neko slicno ogranicenje.
Srdjan_NS:Enrocin posto je antibiotik ne moze da se kupi slobodno u apoteci nego jedino kod veterinara.Baytril i jeste enrocin. Doza je 0.04ml po jedinki
designpara@gmail.com:Caos ljudi,
ovo mi je prvi put da pisem ovde,pa ako budem izgresio nesto nemojte da mi zamerite . Zanima misljenje svih vas. Pre dva meseca sam uzeo malog boxera od 2 i po meseca, sad se priblizava petom mesecu, ali ima ogroman problem i pitanje je dal ce se izvuci. Oboleo je od genetsko prenosive bolesti meligne hipertermije koja se ispoljava visokom temperaturom, bolovima po celom telu (jauce na bilo kakav dodir), potpuna nemoc celog organizma. Okidac za bolest je bila anestezija koju sam morao da mu uradim jer mu se pojavila cista na oku. Bio je do sada na vec tri infuzija i ne znam ni sam koliko injekcija. Lecim ga u ambulanti Novak, i mislim da su stvarno dobri i da nisu pogresili dijagnozu. Malog zaista tera maler, posle dve nedelje od dolaska u moju kucu, bio je sredio nogu, zadnju levu, nije moga da hoda uopste, oporavak je bio 2 nedelje i posle toga se oporavio skroz i nastavio da se lepo razvija. medjutim od ove bolesti ce se tesko izvuci, pogotovu sto vec ima sum na srcu koji sam za sebe ne mora nista da znaci, ali sumnjam da ce izaci na dobro uz ovu bolest koja ga lomi vec nedelju dana. Inace leglo i odgajivac od kog sam uzeo je stvarno dobro, generacijski vec ima zdrave pse, i od 60 i vise stenaca koje je ima do sada nikad se nije pojavio ovakav problem, on je sam zadrzao njegovu sestru koja se kod njega super razvija. Dilema koja mi je najgora stvar sada je uspavljivanje koje se sve vise namece kao najbolja opcija. Sutra mu radim test krvi i ako mu se stanje nije popravilo veterinar mi kaze da bi najhumanija opcija bila uspavljivanje. Problem je i u tome sto i ako se izvuce iz svega bice kao tempirana bomba ceo zivot, imace slabo srce, ova bolest bi mogla da mu se vrati bilo kad u zivotu, morao bi da izbegava bilo kakvu operaciju sa anestezijom, nece moci da pari nikad, i bice manje otporan na razne stvari. A u ovom trenutku se uopste ni ne zna koliko bi ovo stanje moglo da mu se produzi, mogao bi ovakav da bude i naredna dva meseca, sa krajnje nepredvidivim krajem. Mali je inace sjajan pas, druzeljubiv, socijalizovan, pruzen mu je najbolji zivot i puno ljubavi, nije secen i eksterijerno je prelep zut sa belinama po glavi vretu grudima i sapicama.
STa bi vi uradili?
designpara@gmail.com:Da se ne bi ni vi vise mucili sa razmisljanjem, uspavao sam malog... Nikad tezu odluku nisam morao da donesem i nikad mi nije bilo teze posle! Hvala vam u svakom slucaju na savetima
rade1970:Ja se prvi put javljam na ovom forumu i molim nekog ko ima iskustva da di da neki savet.Imam zenku francuskog buldoga staru pet godina i do pre dve nedelje sve je bilo super, nikada nije bila bolesna, jedino smo isli kod veterinara da bi joj ocistio usi i isekao nokte posto zivi u stanu i malo se krece.Medjutim pre dve nedelje kada sam dosao s posla ona je ubrzano disala i dahtala, imala temperaturu 40 i pojela je parce lista ADAMA, ja je odveo kod veterinara i on je postavio diagnozu da se otrovala ADAMOM, dao joj neke injekcije i do jutra sve je proslo. Ja izbacio svo cvece iz stana, ali to stanje se ponovilo jos dva puta do sada , pa je i moj veterinar u cudu i nezna sta dalje.Pa molim sve koji bi mogu da mi pomognu savetom i da mi daju savet cime mogu da skinem temperaturu psu