Evo da se ja javim,nisam bio na ovom forumu i tek sad vidim vase odgovore.Hvala svima na odgovorima,ja sam bio jos davno kod veterinara na veterinarskom fax-u.Pregled 500din,onda kao su ustanovili da je kao mozda polomio nogice,snimanje jedne noge 1400din.Onda posle nosi se snimak opet kod doticnog veterinara 500din,onda sigurno stavljanje gipsa i tu jos dati para i to ispadne dosta para...Ja sam ga vratio kuci i mogao samo da ga posmatram,i onda je tako sa povredjenom nogom jedan dan uspeo da izleti iz kaveza,mi smo ga toliko pustali i molili da izadje i nista,i nasao je da izleti

Jos nesto sto sam saznao od coveka ciji je ustvari papagaj,to da on ima 6godina,a ne 3 kao sto su mi rekli

I tako je on bio mucio se,i onda sam primetio da je prestala da ga boli druga nogica,onda je bio sav zivahan,pevao,ali ga je bolela nogica.I onda posto nismo znali sta da radimo mislili smo da ga damo na veterinarski fax,prvo su rekli da moze,i sutradan kad smo zvali kaze ne moze i dobro on je ostao zivahan ali ga je bolela nogica.I do pre jedno 7 dana,ja vidim opet njega krenula da boli i druga i opet je lezao dole cutao,i videlo se da mu nije lako.Opet je krenula da ga boli,posto nam je ta veterinarka rekla da mu kao masiramo nogicu mozda mu prodje,i pre 3 dana zamolio sam komsinicu da to uradi jer ja nisam mogao,i onda je to uradila i vratila ga u kavez.Ja sam otisao u skolu,kuci nije bilo nikog i kad sam se vratio vidim on dole i zaburio glavu,ja rek'o mozda jede,ja kucnem o kavez on nista,otvorim kavez on nista i ustanovim da je uginuo.Samo sam prekrio kavez i jednostavno nisam mogao da ga izvadim ili bilo sta uradim,toliko mi je zao.Jadnik,mozda je tako i bolje mucio se oko noge,verovatno da je to kao kod starih ljudi kad dodju u 70god. njih krenu da bole noge,tako je izgleda bilo i sa njim...ili mozda je za sve kriva ona mala klinka.
Evo danas sam isao i uzeo sam novog,nisam hteo da bude iste boje da me ne seca na mog proslog ali jbg opet mi je ostala ta navika da ga zovem Mićo,i dok nije bio tu ja sam imao naviku da vicem mićo toliko sam se navikao.Nista jbg ide zivot dalje,ovog novog ja cu sam da pripitomim i ja da ga odgajim.Izabrao sam najzivahnijeg u grupi,cim sam ga doneo kreuo je ko lud da skace po kavezu,gore dole,bas je zivahan.E sad jedno 2 h je isao po kavezu levo-desno,provalim ja da mu smetaju zvukovi,znam da ne valjda ga pomerati u drugu sobu ali ja sam ga odneo u svoju u tisinu i odmah se smirio.Posle sam ga vratio pa je opet malo ludovao i konacno se smirio,verovatno je bio uzbudjen nije poznavao sredinu.Sad je zaspao

i sto je najzanimljivije ima jako velike oci,on je plave boje,za zutom kapicom na glavi,i tigrastim krilima.Toliko ima velike oci da ne poverujes,i zato sam ga nazvao Oki