Pitajte u vezi zdravlja

mrzelo me da citam 33 stranice da nadjem odgovor........imam macku,macila se pre nedelju dana, i sta je sledece? kad ce machici da izadju iz one rupe da mogu da ih vidim??? koliko je osetljiva macka sada? jel normalno da sada jede vise od mene? i koliko je opasna dlaka od macke...hvala

i treba li neke tablete da joj kupim??? stvarno nemam pojma....smejte se smejte :)

Мачићи ће изаћи сами када довољно одрасту и мачка процени да је довољно безбедно да их изведе. Иначе за мачку не брини кад буде гладна она ће доћи да једе, остатак времена проводи са младима. Временом све мање док их не изведе. Кад изађу само им дај млека да се уче да сами једу. Код мачака је јако једноставно, природа углавном све ради сама. Твоје је само да их посматраш и уживаш у њиховом одрастању и игри.

Nista nazalost ne moze 100% da odbije krpelja od zivotinje ali danasnji preparati su povecali umnogome sigurnost.Nebi ni jednog proizvodjaca da promovisem ali npr Scalibor je jako dobar ali u istom rangu su proizvodi Virbaca i Bayera.Nazalost zbog blage zime krpelji su sada sa nama cele godine ali nije svaki krpelj prenosilac bolesti a i brznim pracenjem zivotinje i ako je doslo do bolesti ako se na vreme reaguje ,ve to prodje bez velike traume

Konacno nesto besplatno.
Pomagaj.
Svake godine vodim psa na more. Kada smo tamo, redovno mu se pojave dva, tri pecata na nozi bez dlake koje on neumorno lize i to krvari. Mazali smo mu svim i svacim, zavijali, ali prodje tek u gradu.
I tako vec pet godina. Bila sam kod veterinara, uzeo mi pare nekoliko puta, svaki put razlicita terapija i nista. Znam da prodje, ali kad sam tamo necu da mi pati kad se kupa, jer obozava more.
Hvala i pozdrav

Ja samo da javim za mog hrcka...
Mozda ce vam ovo biti nesto novo. Smanjuje mu se otok, ali se jos nije potpuno smanjio. A za sve je, verujem, zasuzan ALOE FIRST-sprej... Pa ako nekom, ne daj Boze zatreba, moze sa ovom da proba...

Evo jos jednog veterinara koji zeli da pomogne vlasnicima ili ljubiteljima zivotinja.
Upala pankreasa ne moze tako lako da se registruje samo nekim obicnim simptomima koji su vidljivi.
Ali ako se posumnja na pakreatitis trebalo bi da se uradi biohemija krvi rengenski snimak pod hitno jer takve upale nisu uopste bezazlene.
I veoma se tesko leci.

Hvala puno na odgovoru. A kakao se ponasa takav pas, da li kunja ili se normalno ponasa? I da li uzasna neuhranjenost moze da bude jedan od simptoma? I da gazde govore da pas uzima neki lek, jede specijalnu hranu 3 puta dnevno ali ne moze da se ugoji. Da li je to sitina? I ako jeste, zar nije humanije uspavati takvog psa a ne pustiti ga da se muci?

Neuhranjenost nije karakteristicna kod panreatitisa vec slabost u varenju.
I postoji specijalna hrana koja se korisiti za razne bolesti pa i za ovu,a nju proizvoe mnogi proizvodjaci ali kod nas su zastupljeni hills i royal canin koji tu hranu prodaju preko veterinara i ne moze se nabaviti u pet shopu.
Sto se tice drugih simptoma nema karakteristicnih koje bi vlasnik mogao da uoci.
A eutanazija nije najhumainje resenje uvek samo u situacijama kad je bolest uzela takvog maha da ne moze doci do izlecenja. Mada u vecini slucajeva sve zavisi od trenutka postavljanja dijagnoze i uzroka pankreatitisa.
Vecinom je moguce vratiti zivot zivotinje u normalu ali je proces spor i zahteva dosta paznje i rada i lecenja..

MAcci kod tvog psa se javlja alergija i verovatno je u pitanju neka hrana koju konzumira u toku vaseg letovanja tak oako bi mogao da das malo preciznije stvari mogao bi da ti odgovorim sta da radis sta da radis.
Moja pretpostavka je da je alergija na neku morsku hranu i predlog da nosis hranu koju inace konzumira redovno ili neku od gotovih hrana ali ne konzerve,nego granule.

Tvoja kuja bi mogla da bude u tihom estrusu ili cak da ima lazno teranje.
Da bi bila sigurna sacekaj par dana da vidis da li ima krvarenja,a ako ne poseti veterinara da on utvrdi o cemu se radi.
Pored naskakivanjat tvoja kuja treba da ima i druge simptome koje i ti sama mozes da uvidis kao sto je uvecanj vulve i to bas primetno sa pojacavanjem crvenila na sluzokozi vlve i iscedak iz iste.
Parenje se vrsi tk 9,11 i 13 dana od pocetka tako da imas dovoljno vremena.
Samo naskakakivanje bez ostalih simptoma moze da bude njihovov normalno ponasanje jer to nije znak seksualne aktivnosti ili nadrazaja nego njihovog statusnog potcinjavanja,tj psi to rade drugim psima ili ljudima iz svoje kuce da bi se pokazali kao jaci u hijerarhiji.
Ako je samo to u pitanju nemoj se nista brinuti to je sasvim normalno ali nemoj to dozvoljvati svom psu da radi tebi jer kasnije te nece najbolje slusati.
Ako ima jos neki simpotom ili ti nesto nije jasno slobodno pitaj.

komovet:
MAcci kod tvog psa se javlja alergija i verovatno je u pitanju neka hrana koju konzumira u toku vaseg letovanja tak oako bi mogao da das malo preciznije stvari mogao bi da ti odgovorim sta da radis sta da radis.
Moja pretpostavka je da je alergija na neku morsku hranu i predlog da nosis hranu koju inace konzumira redovno ili neku od gotovih hrana ali ne konzerve,nego granule.

Hvala, na odgovoru. : :D
Pa pokusacu detaljnije da objasnim...
Nema dlake, kraste se uhvate, krvari jer on non stop to lize, precnik rane 1-1.5 cm i to samo po nogama najcesce iznad sapa ili iznad zgloba. A sto se tice hrane jede sto i mi + granule. Stvarno ne znam......
Pozdrav

E pa Macci defitnitivno je u pitanju alergija ne nesto sto vi pojedete a on sa vama.
Od sad i ubuduce samo granule. i to j to. Moguce je da se desi,ako vi ponesete neke konzerve sa svinjskim mesom da od njih dobije alergiju. Plus stres od puta dovodi do pada imuniteta pa ako je moguce da mu se daju vitamini b kompleksa nedelju dana pre puta bilo bi najbolje.

imam jedno pitanje oko parenja! imam zenku pit bula i od 25.3. je u teranju, danas(7.4.) sam bio sa muzjakom pita i bili su u jednom dvoristu.... ona se namestala, on je nju njusio ali nikako da naskoci (oboje su neiskusni i vrsnjaci su) sta da se radi, da se saceka jos par dana, mozda i shvati sta treba da uradi ili sta...? hvala

Tvoja kuja je plodna 9,11,13 dana od pocetka krvarenja sto znaci da joj je danas poslednji dan.
Jedina sansa da ostane trudna jeste da sutra dovedes drugog iskusnom muzjaka i to samo ako se ona i dalje bude namestala ili da se uradi vestacka oplodnja. A to se radi kod veterinara.

Back