Pitajte u vezi zdravlja

Nita111:
I ja sam sumnjala na parazite, tako da je u ponedeljak dobila tabletu protiv glista, ali proliv nije prosao. Citala sam na internetu da treba pokusati par dana davati samo kuvanu piletinu i pirinac. Pokusacu pa cu videti da li ce biti nekih rezultata.
Inace mala kuca je sad sasvim u redu, verovatno je juce kunjala zbog vakcine. Danas me je vec po obicaju svu izujedala :roll:
Ako i posle ciscenja od parazita imaju dijareju trebalo bi probati sa Carbodiar-S preparatom.Jeste da je prvenstveno namenjem prasadima,jaradima i sl ali odlicno deluje i na pse.

Novcic_u_fontani:
Srdjane, ja se iskreno nadam da cu u skorije vreme dobiti odgovor na moje pismo u vezi mog psa.

Pozzdrav!

Jako mi je zao sto nisam uspeo da ti dam jos kompletan odgovor.Kao sto sama znas slucaj je veoma komplikovan i nije jednostavno dati bilo kakav odgovor a nemoguce je dati odgovor u koji bih bio 100 siguran.Nazalost imam jako puno obaveza.Veterinar radi 24h dnevno a jos tu je porodica kuca i ostalo,tako da tesko stizem svima da odgovorim i nadam se da mi to necete uzeti za zlo.

Srdjan_NS:
Ako i posle ciscenja od parazita imaju dijareju trebalo bi probati sa Carbodiar-S preparatom.Jeste da je prvenstveno namenjem prasadima,jaradima i sl ali odlicno deluje i na pse.
U pitanju je maca, samo je to bilo u prethodnom postu. Za kucu sam samo napisala da je dobro posto sam juce pitala da li je to normalno da kunja posle vakcine. ;)

Srdjan_NS:
Jako mi je zao sto nisam uspeo da ti dam jos kompletan odgovor.Kao sto sama znas slucaj je veoma komplikovan i nije jednostavno dati bilo kakav odgovor a nemoguce je dati odgovor u koji bih bio 100 siguran.Nazalost imam jako puno obaveza.Veterinar radi 24h dnevno a jos tu je porodica kuca i ostalo,tako da tesko stizem svima da odgovorim i nadam se da mi to necete uzeti za zlo.
Nema problema, sve je u redu.
Odgovor sam dobila od eminentnog profesora na Veterinarskom Fakultetu, profesora Nikole Popović.
Tako da nisam čekala vaš odgovor kao prioritetan, već samo kao dodatan.

Moja maca jos uvek ima proliv. Dva dana sam joj davala samo kuvanu piletinu i pirinac ali je stanje jos uve isto. U stolici sam joj videla i pirinac. Kao da uopste nece da svari hranu. Ima li neko ideju sta bih mogla da uradim sa macom? U svakom slucaju, sutra cu otici do veterinara da se posavetujem sa njim ali me ova stvar vec stvarno zabrinjava. Moze li joj se dati neka tableta, kao na primer loperamid za ljude ili slicno? Inace, maca je jos uvek jako razigrana i zivahna.

Nisam sigurna da to moze da se daje malim macama (koliko bese je stara?) ali probaj sa folonivinom. On moze da se rastvori u vodi i da se tako daje. Ja sam to davala kucama od 2,5 mesecam kada su imale bas gadan proliv, koji je trajavo skoro dve nedelje, i jedna tabla od 8 tableta je bila dovoljna da proliv prestane. Davala sam im to samo jednom dnevno, mada moze i dvaput ujutru i uvece.

Kaodiar je fenomenalan, to sam davala mom psu proslog leta kad je imao takav proliv, da nije mogao da se kontrolise pa je pravio nered po kuci. Istog dana kad sam mu dala kaodiar prestao je i proliv. Terapija traje od 3-5 dana, i kad prestane proliv jos dva dana treba da mu dajes.
Kaodiar se inace kupuje u veterinarskoj apoteci.

Prije nekoliko dana sam u gradskom azilu nabavila zensko shtene, majka je haski, otac nepoznat. Stara je dva mjeseca, vec je mnogo volim, ali imam hiljadu problema koje bi voljela uz vashu pomoc da rijeshim.
Ima buve i ne znam koji preparat treba da koristim da bi to rijeshila, a bash je mnogo pate. Chula sam da prije tri mjeseca ne smije da koristi prah.
Ne znam chim da je hranim, za sada hoce da jede samo pashtetu i mlijeko.
Dobila je vakcinu i tabletu protiv parazita. U azilu nisam primjetila nishta neobichno, ali poshto su joj dali tabletu, koju su prstom gurnuli u grlo, chesto pokushava neshto da izbaci iz grla. Ima li to veze sa tom tabletom, ili je bolesna?
Koliko chesto treba da je kupam i kojim sredstvom?
Nije pretjerano zivahna, uglavnom ljenchari. Da li je to normalno?
Moj problem je shto prvi put imam psa i treba mi puno savjeta, jer ne znam nishta

Back