Pitajte u vezi zdravlja

.....da to je lgrozno,napisala sam vec da je mojoj kuci uginulo tako 4-5 beba u roku od 6 dana - vise i ne zelim da se secam
,,i svako je prvo lizala do iznemoglosti ,-valjda da ga ugreje ne znam
a onda kada je videla da su skroz hladni ,iznese ih iz korpe i ode negde sa nima ..
pa onda izlazi milion puta i trazi ih po kuci i po dvoristu
Jednu bebu nikako nije htela da iznese iz korpe,Secam se da se taj dan spremala oluja ceo dan
.Kada sam krenula da spavam,i otisla da je obidjem ,znam da je vec pocelo malo telo ,da se oseca malo
...Uzela sam ga ,i pozvala muza da donese jos jednu kutiju i lopatu u dvoriste,Dok sam ga cekala
pocelo je da seva i grmi ,bas je bila oluja kao iz filmova strave i uzasa
Moj trenutak ne paznje- moja kuca je samo prosla pored mene i onako u prolazu je uzela malo telo iz ruku i otrcala negde u oluju sa njim
Dosla je bez njega,Znam samo da smo cele noci i pored oluje koja je besnela ,morali da drzimo otvorena vrata od dvorista.kako bi ona mogla nesmetano da izlazi i vraca se ,Ujutru je sva bila mokra,Ne znam sta im to znaci
-mozda je to njihov nacin da se oproste,

jeste, nama su veterinari rekli da ni slučajno ne uzimamo štene da ona ne vidi, nego da pustimo da se ona oprosti sa njim....

Pa ja nikako ne mogu da ga zadrzim u kuci on skoro nikad nije ziveo u kuci i to je jedna od macaka u okolini koje hranim pomogla sam koliko sam mogla kad god je vidim uvedem je u obu dok ona ne trazi da bas bas mora da ide napolju,,,jer ona nezna ni u wc za mave da vesi nuzdu,,,,

To zadržavanje je na silu....naravno da ne želi da bude unutra....tako se krote kao divlji konji....nema drugog rešenja ako želiš da se smiri.....i za wc ima da se nauči...
Neradi se o tome da se on smiri... već mu spašavaš život na taj način....to je suština..

Moja kuca ima 9 godina,zove se Dona,madjarski je pulin i bolesna je.

2008-me godine je operisala tumor na dojkama i svi rezultati su bili u redu do marta meseca ove godine.Tada se pojavio cvoric izmedju prednje leve noge i tela.On je trenutno nesto manji od teniske lopte i zasada miruje.
Ona je vesela,jede normalno,sto se hoda tice skakuce na tri mada zadnjih dana i hoda ,a i pretrci dvoriste na cetiri noge.

Dva veterinara su je pregledala i rekli su da pratimo stanje,da moze da se operise ali negarantuju uspeh cak sta vise u najboljem slucaju moze da ostane bez nekog sluha (mirisa,ukusa,cula,vida...),a u goroj varijanti da ostane paralizovana.Druga stvar koju su predlozili jeste amputacija noge sto opet povlaci gore navedena stanja.

Trenutno pratimo njeno stanje i za sada nema promena,a dokle ce biti tako ...neznamo.

Da li je neko imao ovakvo ili slicno iskustvo sa svojom kucom ili kao veterinar ?
Neznam sta da radim i neznam sta je najpametnije.

Moju macku je udariilo auto ali nemam pojma kako da joj pomognem,,,,meni to vrlo tesko pada imam svega 14 godina i niko ne zeli da mi pomogne ,,,,ta macka upravo uvek zivi ispred nasih vrata a mi je hranimo no sada kada se ovo desilo ja neznam kako joj pomoci,,,, sada sam je ugledala srce mi se cepa neznam kako da joj pomognem,a ni niko nece da ucestvuje u tome nego ja dodjoh ovdje da trazim savjet,,,jel se macka moze oporavit ako se nista ne dira,,ja imam zavoje ,sprej za rane,ali njoj kao da je ono nateklo pa joj meso isto ispada i neam pojma ni kako cu naprskati kada ne mogu bas ono da gledam a da joj naprskam samo ce se uplasiti,,nego jel moze da se da neki tablet u hrani da je to ne boli ,,??? meni sttvarno niko nece da pomogne a u gradu nemamo ni vet-a,,,ja sam iscrpljena i nemam pojma sta da radim,veoma je tesko a sada su temerature 26-36 stepeni C Trenutno danas 28 stepeni C ja sam od mojih para kupila macki hranu za mace i stavila joj da jede ima dobbar apetit i jos sam joj vode dala,,,,,to je sve koliko sam mogla da pomognem

Sa mačkama je vrlo specifična situacija, na mnoge lekove reaguju potpuno drugačije od ostalih životinja a s obzirom da ima i otvorene povrede, ako sam dobro razumela, tu bi ipak samo veterinar mogao da pomogne. :( Čudi me što ima dobar apetit, inače.

Kao prvo da li si ti sigurna da je nju odario auto....
Drugo vidi da li može da se normalno kreće....i vrši nuždu
Opiši malo povrede....šta vidiš očima...
Sprej za rane ako je antibiotik naprskaj na otvorenu ranu....prvo negde proveri sprej na prazno jer se često zapušava....zatim brzo u dva poteza nasprejiši mesto pre nego što se mačka uplaši....sigurno to možeš...sakrij sprej iza ledja da ne vidi...pomazi mačku i na prevaru sprejom po rani....barem jedantput dnevno dok se rana ne zasuši....

Ukoliko postoji otok negde,,,za takve stvari idu injekcije ili antibiotik u hranu u kranjem slučaju....
Najbolje bi bilo da se odvede veterinaru i snimi....zbog povreda....

Iz kog mesta si kad kažeš da nema veterinara...

Poslednja izmena:
Slazem se sa mimis, zivotinje kada su povredjene i bolesne nemaju apetit, cak u nekim slucajevima ni vodu ne piju! Jedino veterinar da pogleda, sama mozes da poprskas rane nekim antibiotikom ali ako su otvorene, ne moze mnogo da se ucini, jer je najlaksi nacin da dodje do neke infekcije!
Nije mi jasno samo kako ljudi misle da je dovoljna pomoc nekoj zivotinji samo da se nahrani :confused:

Evo ja sad ovo vidoh i new foldeer je rekao da ona treba da mu naprska antibiootikom i dr,,a ona ima 14 godina i niko ne moze da joj pomogne,,ona valjda da bih joj bilo lakse pita hoce li maca da ozdravi sama,,ovo je slucaj slican mojem ali ovo je malo drugacije ja sam starija i punoletna i imam podrsku sa svih strana a kako ona da vodi macku kod vet-a u drugom gradu ako niko nece da joj pomogne ,,,Ali dobro ja mislim da rana treba da se zasije i ocisti posto se verovatno inficirala,,,,a onda moze da naprska sa sprejom za otvorene rane ,,,,ali ipak vidite ona je smaa i nema ko da joj pomogne

Which, poslušaj New folder-a, pogledaj pažljivo povrede. (Takođe proveri i antibiotski sprej jer, provereno je, ume da se zapuši a ljubimci ga brzo upamte i plaše ga se.) Ako imaš u porodici ili komšiluku neku medicinsku sestru iskusnu sa hirurgijom, ako su te rane veće, ne bi bilo loše da joj nekako to ušijete, sestra će već znati šta je princip asepse i antisepse. A u humanim apotekama ima antibiotika i kortizonskih preparata za injekcije koje mogu da se daju i macama, penicilin i Lemod-solu su dobitna kombinacija, najmanje doze po pola dnevno injekcijom, igle mogu da budu debljine oko 0,7-0,8, sve to pod uslovom da imaš podršku roditelja i nekog sa srednjom medicinskom ili veterinarskom ili medicinskim fakultetom od poverenja. Pokušaj smireno da objasniš roditeljima da ti je ta maca suviše draga da bi tek tako dozvolila da ugine u mukama.

imam mačka,stara 9 mjeseci,ziwjela je u kuci i nije izlazila vani,pustio sam je na pola sata,sutradan ujutro je bila bolesna i takwa je wec par dana,nece da jede,niti pije mlijeko ni wodu,dahce bez obzira je li uplasena,jednostawno je nezainteresowana za ziwot,je li mozda pojela wani sta,stolica je ok...ima li to weze sto sam je prskao sa preparato protiw buha i drugih namjesnika...???šta da radim???

imam mačka,stara 9 mjeseci,ziwjela je u kuci i nije izlazila vani,pustio sam je na pola sata,sutradan ujutro je bila bolesna i takwa je wec par dana,nece da jede,niti pije mlijeko ni wodu,dahce bez obzira je li uplasena,jednostawno je nezainteresowana za ziwot,je li mozda pojela wani sta,stolica je ok...ima li to weze sto sam je prskao sa preparato protiw buha i drugih namjesnika...???šta da radim???

Kojim si je preparatom prskao? Najsigurnije je da zoveš veterinara.

Pozdrav.
Novi sam ovdje i imam jedan problemcic. Macka mi je trudna i imao sam osjecaj da ce se juce omaciti i stavio sam je u jednu supu staru. Tu ima sve namjesteno, sredeno, hranu itd. Jutros moja sestra dosla po nju a njoj visi jedno mace. Skoro citavo tijelo. Dok je izasla otrcala je u jedno grmlje. Ali to nije maleno vec dosta veliko i ne moze se rukom dohvatiti niti je vidim.
Sta bi trebao raditi? Ona nikako da izide :(

Ljudi moji... Šta da dam mačetu (lutalica) koje je trenutno kod mene na hrani pa će na usvajanje da bi prestalo da ima mekanu stolicu? Očistila sam od glista, dajem mu granule. Da li da dam med. ugalj?!

napominjem: Nije dijareja, samo je mekana stolica!

Ne znam folder jer sam macu našla na ulici polumrtvu, kost i koža, sa sve upalom i gnojem oko anusa, i krznom umrljanim motornim uljem.. Imao je užasnu dijareju prvih 2 dana, očistila sam ga od glista, dijareja se ublažila. Ali nije potpuno normalna stolica, povremeno mu je i sada crvena guza. Dva puta sam mu mazala flogocid i upala je spala u roku od sat vremena... Mače je jako umiljato i lepo, imam već i udomitelje i sada se ugojio iako je i dalje po malo mršav. Prošlo je 2 nedelje od kako je kod mene...

Lepo jede, pije vode, igra se... Samo još da nađem nekoga ko će iz grada da mi donese Vetan i biće pravi mačorčić :)
I da, užasno se dobro slaže sa mojom Ambom (kuče od 4 meseca) čak kad Ambu vodim napolje mali Gari (to malo mače) se popne na nju i tako putuje na Ambinim leđima :))))

U pitanju je hronični proliv...čim je crvena zadnjica....onda medicinski ugalj....kasnije za obnavljanje crevne flore "Liobif"......

Medicinski ugalj vezuje toksine i bakterije..........
Prvo medicinski ugalj....zaustavljanje lekovima može biti i opasno....jer se organizam od bakteriske infekcije brani prolivom....meni je uginulo jedno mače u pokušaju da zaustavim proliv lekom...

Trebala bi mi pomoc! Cezar,labrador od 9 meseci,vakcinisan,ociscen od parazita,chipovan.
E pa pojavljuju mu se rane :S
Posto je u dvoristu,nasli smo mu nekoliko krpelja i buva sto je normalno.Koristili smo prasak Bubi i Ektanon da to sredimo.Jos se cese,i sad mu se pojavljuju rane.Ne zanam sta da radim,nemam para trenutno za veterinara.
Juce je bila jedna rana,a danas tri. Mazem ih povidonom makar da procistim. Molim za savet,pomoc,ali samo proveren!

cezar-1.jpg

Back