Pitajte u vezi zdravlja

Izvukao bi se, dan ranije je bio živ, videli na ultrazvuku....
uginulo mi je jedno malo, ono koje se prvo rodilo, sa crnim repom
našla sam ga jutros ukočenog
to je taj što je bio kilav i pomodreo
Gala ga je sama nežno iznela iz korpe, ali evo sad ga traži svako malo i cvili
Gala prima, koliko ja znam, Longacef i dobro je
izlazi, trči-terijer je to
ali duša me boli i svasam nikakva od juče, ona pati, a ja majka patim zajedno sa njom
i čekam mog sina da skupi snagu da sahranimo beba kucu, njegovog ljubimca
a Gala plače i kopa po kući i traži i onda dotrči do ovog koji je zove, pa opet traži....

Jao, Boko, kako je to tužno. Došla sam na ovu temu samo da bih pratila šta se dešava sa Galom i njenim kučićima i sad sam se stvarno rastužila. Nemam kućnog ljubimca, ali mnogi moji prijatelji imaju pa vidim koliko se to voli i kako su ravnopravni članovi porodice...

hvala Bi, znam da mnogi prate, a ja sam jedva skupila snagu da o tome pišem
nije mi toliko strašno što je štene uginulo, nije imalo šanse, šta ćeš
ali Gala i njena majčinska tuga....
samo mi se vrti po glavi Jesenjinova "Pesma o keruši". " do u sumrak lizala ih nežno"
tužno, tužno

evo sad se naručkao i zavukao ispod mamine šape i oboje spavaju:)

Akela...vođa vučjeg čopora koji je poginuo u dubokoj starosti u borbi sa dolama sa Dekana i odbranio svoj čopor

da ne mislite da sam potpuno poludela-ovo je iz "Knjige o džungli"

Poslednja izmena:
ali duša me boli i svasam nikakva od juče, ona pati, a ja majka patim zajedno sa njom
a Gala plače i kopa po kući i traži i onda dotrči do ovog koji je zove, pa opet traži....

Ovi su mi pune suza,bozee,,, zao mi je,pocela sam da pratim temu pre 2 dana i sada vidim ovo zao mi je ,,,:(:(:(:(:rida::rida::rida:

Akela...vođa vučjeg čopora koji je poginuo u dubokoj starosti u borbi sa dolama sa Dekana i odbranio svoj čopor

da ne mislite da sam potpuno poludela-ovo je iz "Knjige o džungli"

:sad2:
Tuzno je sto je malac uginuo, ali vazno je da ti je Gala ziva i zdrava.
Ona je na prvom mestu.

Nisi poludela, tako je moja Zvoncica dobila ime Vinona-pobednica. :)

super..:D:D a reci mi koliko ih je na kraju ostalo? :confused:

ostao je jedan-Akela

onog malog sam maločas sahranila u papirnoj kesi, ispod velike jelke pored našeg prozora, na istom mestu gde smo nekad sahranili morsko prase....

ma nisu za nas životinje....
mi smo porodica ludih emotivaca, sve teško odbolujemo i prebolimo....

ostao je jedan-Akela

onog malog sam maločas sahranila u papirnoj kesi, ispod velike jelke pored našeg prozora, na istom mestu gde smo nekad sahranili morsko prase....

zao mi je sto je jedan bekac ostao ali eto sta da se radi,vazno da je mama ziva.
niste vi jedini ludi emotivci,ima nas mnogo.

evo ljudi po 13. put pisem ovu poruku nego nikako da stignem da je zavrsim a da me neko ne zovne ,,,no ovako micin brat macor njega nije bilo jedno 10-ak dana i sada je dosao,ali sa povredjenom sapom rana nije duboka puno samo se maklo krzno i vidi se meso :( on to lize prenovio je kod nas u kuci celu noc je spavao i pre 1 sat je izasao napolje da vrsi nuzdu i ode mi nedje kad se vrati treba da se pobrinem za ranu ja imam neki sprej koji mi je dao vet kada je mojeg psa udario auto pa to je plavi sprej za kucne ljubimce za otvorene rane ,da li to da mu naprskam ?? poslije cu naci taj sprej pa cu napisati i kako se zove,,,no takodje ako znate nesto sto moze da pomogne iz humane apoteke molim vas da mi kazete nemam vremena celu temu sada da pretrazujem ali mozda cu moci veceras,,ocekujem odgovor molim vas!!

evo ljudi po 13. put pisem ovu poruku nego nikako da stignem da je zavrsim a da me neko ne zovne ,,,no ovako micin brat macor njega nije bilo jedno 10-ak dana i sada je dosao,ali sa povredjenom sapom rana nije duboka puno samo se maklo krzno i vidi se meso :( on to lize prenovio je kod nas u kuci celu noc je spavao i pre 1 sat je izasao napolje da vrsi nuzdu i ode mi nedje kad se vrati treba da se pobrinem za ranu ja imam neki sprej koji mi je dao vet kada je mojeg psa udario auto pa to je plavi sprej za kucne ljubimce za otvorene rane ,da li to da mu naprskam ?? poslije cu naci taj sprej pa cu napisati i kako se zove,,,no takodje ako znate nesto sto moze da pomogne iz humane apoteke molim vas da mi kazete nemam vremena celu temu sada da pretrazujem ali mozda cu moci veceras,,ocekujem odgovor molim vas!!

Ne treba ti ništa više osim toga što ti je vet dao.

Joj, strašno je to, gledala sam već kako kerušica pati za bebama, mogu misliti kako vam je onako, porodično. :(

ostao je jedan-Akela

Zimus, uspavala ja svog psa, skoro deceniju ipo je proveo uz mene, jedva sam se posle dva dana nakanila da ga spakujem mužu u kola da ga odnese i sahrani sa sve jambolijom i peškirom, bio je jako dubok sneg pa nisu išli daleko on i komšija fizikalac, ali kreten još i razvija ideje za biznis, to će da bude aleja velikana, a dole, u šumi, će groblje za "obične" ljubimce! :eek::dash:

Nego, neka su Gala i Akela živi i zdravi, imaće ona još beka. :mazipsa:

Sprej antibiotik za površinske rane se zov "Bivacin"....ali pošto već imaš nije potrebno
Savetujem ti da mačora zatvoriš u kuću nekoliko dana ...da smiri živce....tako ja radim kada mačke izgube pojam o vremenu....
Naravno veterinar bi ti rekao kastracija...u krajnjem slučaju.....

Ne verujem da bi joj to veterinar rekao, neshvaćena je od okoline. Onaj ljubičasti sprej je dobar, eto, ni ja mu se ne sećam imena.

Kad smo kod imena, NF, sećaš li se ti kako se zove antiparazitik sličnog dejstva kao ivermektin, čija je aktivna supstanca selamektin?

.....da to je lgrozno,napisala sam vec da je mojoj kuci uginulo tako 4-5 beba u roku od 6 dana - vise i ne zelim da se secam
,,i svako je prvo lizala do iznemoglosti ,-valjda da ga ugreje ne znam
a onda kada je videla da su skroz hladni ,iznese ih iz korpe i ode negde sa nima ..
pa onda izlazi milion puta i trazi ih po kuci i po dvoristu
Jednu bebu nikako nije htela da iznese iz korpe,Secam se da se taj dan spremala oluja ceo dan
.Kada sam krenula da spavam,i otisla da je obidjem ,znam da je vec pocelo malo telo ,da se oseca malo
...Uzela sam ga ,i pozvala muza da donese jos jednu kutiju i lopatu u dvoriste,Dok sam ga cekala
pocelo je da seva i grmi ,bas je bila oluja kao iz filmova strave i uzasa
Moj trenutak ne paznje- moja kuca je samo prosla pored mene i onako u prolazu je uzela malo telo iz ruku i otrcala negde u oluju sa njim
Dosla je bez njega,Znam samo da smo cele noci i pored oluje koja je besnela ,morali da drzimo otvorena vrata od dvorista.kako bi ona mogla nesmetano da izlazi i vraca se ,Ujutru je sva bila mokra,Ne znam sta im to znaci
-mozda je to njihov nacin da se oproste,

Back