Pitajte u vezi zdravlja

Da im se pogleda u stomačić, da imamo rendgenski pogled - ko zna šta bi sve našli unutra :roll: .
A fascinira me što jedu tako te gluposti, a kad im dam granuliranu hranu koja im se malko manje sviđa - ni da omirišu........a zato će gutati šrafove, kese, etc :lol: .

Moj nenormalan pas je upravo pojeo deo krpene igracke :eek::dash: Nasla je iza kreveta, ko zna kad je to izgrizla, pocela da zvace ja reko ispljunuce i dok sam dosla da joj uzmem vidim ona mljacka i guta :sad2: Komadic je otprilike 2x2 cm i sad sam u frci da joj se nesto ne desi:sad2: Ne znam dal da je teram da povraca ili sta da radim? :neutral: Evo jos je i slasno podrignula :dash:

Veruj, isto!:sad2: Moja sve jede!!!!!!!:eek: I ja isto reko ispljunice - pa nije valjda blesava kad ono ona samo nastavi! Jos je jurim po sobi ali ona brza od mene!!!!!!!:eek::sad2::(

Moj macak je toliko agresivan da ponekad pomislim da mu nesto nije u redu sa psihom. Mislila sam da ce posle kastracije nestati njegove agresivnosti ali sam se prevarila. Sve je gori i gori. Dodje do mene kao hoce da se mazi a onda divljacki obgrli moj ruke prednjim i zadnjim sapama sa izvucenim kandjama i uz to me divljacki ujeda. Po nekad mi napravi zasedu skoci na ledja i svu me izgrebe. Naravno ni ujedi ne izostanu. U kuci smo svi nezni sa njim ne tucemo ga i ne maltretiramo. Mislila sam da sam mu dosadna da ga stalno mazim pa sam jedno vreme prestala da mu prilazim dok on ne pokaze zelju. Ali mi ni to nije uspelo. Legne ispred mene i izvne se ma ledja kao da kaze mazi me a kada ga pipnem dobijem rane na rukama. Sva sam u dubokim brazgotinama sto od kandji sto od zubica. Mnoge povrede su bila strasne. Ostace mi oziljci. Carli me veoma zabrinjava i zato sto juri po kuci i rezi sa divljackim sjajem u ocima. Ogroman je i ima sedam kila. Kao da imam risa u kuci a ne domacu macku. Nikad ne znas kad ce skociti.Drugari moje dece ga se plase i mole me da ih zastitim od njega. Mnogo ga volimo svi u kuci ali ne znamo kako da ga obuzdamo. :dash::dash::dash::dash::dash:

Sad mi je palo na pamet... pa on se ponaša kao vođa čopora!
Stavlja vam do znanja "ko je gazda".
I moj Fro je imao agresivnu fazu i mlatio je Bilba kad je tek stigao.. a onda sam mu ja odlučno davala do znanja da sam ja "vođa čopora" i da ne sme tako da se ponaša.
Možeš na njega viknuti kad je preagresivan, poprskati ga vodom, pljesnuti dlanom o dlan.. da mu staviš do znanja da neke granice ipak postoje.

Nemoj da joj dozvolis vodi racuna jer progutace ti nesto vece/ostrije a neces ni primetiti :neutral:

Ma, vodim racuna i nema nicega ostrijeg/veceg na podu, nego pocne da cupka papir....:confused::(
Za mene je to nenormalno
Nisam mislila da pocne da jede plastiku, i tako to nego sve njuska i cepka papirice nesto tipa kuglice od cebeta i papir nista drugo pa sada prvo ja onjusim sve a onda moze da se krece slobodno i da njuska kolko hoce:mrgreen:
ali da ga ima na podu - ne sumnjam da bi pojela

Poslednja izmena:
Imam,jedan problem...Imam kuce,kom su oci dosta krmeljive,i pomalo crvene beonjace... I stomak mu je malo tvrfji,i slabije jede vec 2 dana,nije ni veseo kao pre... Sta mu je?

Tijana, kuca ima stomačne tegobe i očnu infekciju, previše bi ti bilo da se odjednom baviš i jednim i drugim, bolje bi bilo da je odvedeš kod veterinara. Ako nemaš mogućnosti za to, daj kuci u hrani malo ricinusovog ulja da lakše iskaki šta ima, a u oči joj sipaj dva-tri puta dnevno po malo borne kiseline (rastvor od 3%, kupuje se u humanoj apoteci) i stavljaj joj po malo Hloramfenikol masti za oči, takođe iz humane apoteke. Ako ne bude poboljšanja, ne gine vam veterinar.

Look, kako je devojka? Verujem da nema problema, ipak je to krpena iračka, ne ni plastična ni gumena.

mimis, hvala na pitanju, bas sam htela tebe da pitam za savet posto ne znam dal je dobro. Pre tri dana je povracala zutu tecnost a nocas je imala krvavu stolicu, u stvari jako tamnu, skoro crnu i tanku ali je bilo i tamne krvi... Da li mislis da to moze da ima veze sa igrackom koju je pojela? :neutral: Sinoc smo joj dali Orvagil (pre neke dve godine je isto tako kakila i tad je vet rekao da damo Orvagil koji je sredio stvar) i danas je kakila malo normalnije sto se velicine i oblika tice,nije bilo krvi ali stolica bila zelena :eek:

Tijana, kuca ima stomačne tegobe i očnu infekciju, previše bi ti bilo da se odjednom baviš i jednim i drugim, bolje bi bilo da je odvedeš kod veterinara. Ako nemaš mogućnosti za to, daj kuci u hrani malo ricinusovog ulja da lakše iskaki šta ima, a u oči joj sipaj dva-tri puta dnevno po malo borne kiseline (rastvor od 3%, kupuje se u humanoj apoteci) i stavljaj joj po malo Hloramfenikol masti za oči, takođe iz humane apoteke. Ako ne bude poboljšanja, ne gine vam veterinar.

.

Hvala puno na odgovoru... Davala sam kuci neke tablete za parazite i stavljala Hloramfenikol,ali ne mast vec kapi,bilo mi je lakse... Oci su mu bolje... :)

Meni treba pomoc,jer ste Vi veterinar,pa ste verovatno upoznati sa tim..da li je istina da je prodaja crvenouhe kornjace zabranjena i koje se kornjacice u tom slucaju kupuju,kao zamena...Mislim,ne znam kako onda da trazim u pet sopovima,jer sve koje znam imaju uglavnom te crvenouhe,od pre..Hvala Vam unapred na odgovoru...:zag:

molim za savet/pomoc, sta god, ali sto pre...

moja kerusa, (nemacki boxer) ima 1 ipo godinu. treci put je dobila krvarenje pre neka 3 - 4 dana...
iz vagine joj je u pocetku malo izlazilo nesto crveno, kao neka sluzokoza. posle, tj danas je to bas veliko. ona to lize, ali je ne boli, jako je vesela i dobrog raspolozenja. lepo jede. nisam primetila da ima proliv, a cini mi se da normalno mokri.
sada je ta sluzokoza napolju, kao nekoliko grudvica, svaka je velicine oko 3 ipo 4 cm... pa je sve to zajedno veliko kao veca teniska lopta. ali recimo kao takva lopta i jos pola...
proslo krvarenje se isto to pojavilo, znatno manje i proslo je. naravno, cim sam to tada videla, pozvala sam veta i rekao je da se to nekim psima dogadja i da ako pocne da prolazi za 2 tri dana sve je uredu. tako je i bilo, ali je ovo sada ogromno... naravno, ona i krvari, ali nista puno, tek po neka kapljica...
molim vas ako mozete da mi pomognete jer sam se bas uplasila! hvala!

Treba mi pomoc, pas mi ima proliv vec 3-4 dana neznam sta da radim. On je veseo i ponasa se skroz normalno, hranima ga iskljucivo granulama. On je star 2 meseca. Veterinar mi je rekao da mu kuvam pirinac i da mu dam pirincanu vodu, ali ni to nepomaze. Ako neko zna nesto sto bi mi bilo od pomoci neka pise.

Hvala. pozz. ;)

pozvala sam ga i rekao je da nema potrebe, ipak trazim jos neko da kaze sta misli... nadam se da ima neki veterinar ovde... (od veterinara i trazim savet, ne od priucenih ljudi, to sam i ja... ) jer je stvar bas zabrinjavajuca... za mene..

OK, izvinjavam se što sam komentarisala gde mi nije mesto.
Od ljudi iz struke (veterina) ovde svraćaju Imagination, Mimis mom, a uskoro se toj ekipi pridružuje i Tsuymish.

Mada, da bi efikasno i brzo dobila mišljenje drugog veta, najbolje je da ga lično i kontaktiraš, u bilo kojoj ambulanti. Ako si iz NS, mogu ti preporučiti dobrog veta.
jesam iz NS-a (okolina)... ne verujem veterinarima. narocito ako neko nije dugo svoje zivotinje vodio kod njega. i posebno one koje nazovem, a oni odmah kazu da dovedem psa jer ne mogu napamet... svaki dobar doktor i napamet, po detaljnom opisu mora da ima pretpostavku ili makar da ima neko povrsno misljenje...

zato cenim ljude koji su na ovom forumu, veterinare, koje si ti nabrojala (hvala ti) jer vidim da se dobro razumeju, cim mogu da zamisle i ponekad i na nevidjeno da kazu sta bi trebalo da se uradi...
naravno, ne ocekujem da mi neko ovde kaze dijagnozu, ali pitam da li veterinari ovde misle da je to opasno...
izvini ako sam prema tebi bila gruba, jer se mnogo trudim da naucim o zivotinjama pa mi je tvoj post delovao kao si i ti takva, a za ovu situaciju mi to nije potrebno jer se bas bojim da nije nesto uzasno...

nisam iz NS, u okolini zivim, ali bila bih ti zahvalna da mi preporucis veterinara AKO licno poznajes i ako je na tvojim zivotinjama vrsio lecenja...
hvala Valeria! :)

Nisam se uvredila i SVE razumem.
Mogu ti preporučiti veta koji je provereno odgovoran, on leči moje i Antijeve mačke (Antija možda znaš sa ovog pdf-a) i do njega sam došla upravo po Antijevoj preporuci... pošto sam u Beogradu (gde sam pre živela) prošla kao bos po trnju zbog vetova..

...i da, često sam ove moje mačore vodila kod njega, ovog sadašnjeg veta, jer imaju obojica herpes virus, i čim im padne imunitet, oni su imali tegobe (dobro, to je sad posle vakcinacije u daleko blažem obliku). Lečio ih je nekoliko puta, svaki put uspešno.
Kontakt je otišao na pp.

hvala ti puno :)
narocito na razumevanju!
jer vidim da ga stvarno imas, bar po onom delu iz posta prethodnog gde kazes da si i ti imala frku sa vetovima...
imam puno losih iskustava gde mi je doslo policiju da pozovem ali dzabe, kad je ovo Srbija...

pozvacu ovog veterinara, a i ovde cu idalje da sacekam da vidim jel ce neko da mi odgovori, ako se mozda neko susreo sa ovom ili slicnom pojavom... :|

mimis, hvala na pitanju, bas sam htela tebe da pitam za savet posto ne znam dal je dobro. Pre tri dana je povracala zutu tecnost a nocas je imala krvavu stolicu, u stvari jako tamnu, skoro crnu i tanku ali je bilo i tamne krvi... Da li mislis da to moze da ima veze sa igrackom koju je pojela? :neutral: Sinoc smo joj dali Orvagil (pre neke dve godine je isto tako kakila i tad je vet rekao da damo Orvagil koji je sredio stvar) i danas je kakila malo normalnije sto se velicine i oblika tice,nije bilo krvi ali stolica bila zelena :eek:

Moguće da joj je smetala boja tj. farba iz igračke, najviše mi na to liči. Ako se vraća u normalu, ne brini. Dobro ste postupili sa Orvažilom, sprečili ste infekciju iritiranog tkiva ali se nadam da ga nije predugo dobijala. Ako i dalje ima problema, trebalo bi da ih zeolit reši.

Tazzice, vet kog bi ti Valeria preporučila je, po njenoj i Antijevoj priči, sve osim nestručnog i nesavesnog. Ako nemaš veta od poverenja, možda bi trebalo da pokušaš sa njihovim. Ne znam šta je Imagination po struci ali ja sam ipak samo veterinarski tehničar. Imali smo troje veterinara ovde, na temi, od toga je jedna stvarno vrhunski stručnjak ali su svi oni otišli nekim svojim putevima, odavno ih nema ovde.

A sad, tvoja keruša... Ne shvatam, to je kao otok sluznice vulve koji se povuče posle teranja ili se ona "čisti", otpadaju parčići sluznice sa zida materice? Normalno je da je vulva u toku teranja uvećana, otečena ali teniska loptica... :confused: Malo mi se ne sviđa koliko to zvuči čak i na velikoj keruši kao što je bokserka. Možda ne bi bilo zgoreg da joj se kad joj prođe ta prva, tzv. sekreciona faza uradi bris da se vidi ima li tu neke infekcije jer bi ozbiljnija infekcija mogla da dovede do raznih komplikacija od kojih je sterilitet još i najmanja briga. Kad ozbiljniji odgajivači svoje keruše u teranju vode kod veta da im uzme bris, to je iz dva razloga-radi utvrđivanja plodnih dana i radi eliminacije mogućih infekcija.

njoj se nista narocito ne desava. (samo) njoj je to izaslo, kako da kazem... stoji napolju, ona redovno piski. i kaplje joj krv ali ne mnogo, kazem, tek po koja kapljica... dakle lepo jede, nos joj je mokar i hladan, oci su u redu, nema apsolutno nikakve promene!
imam veta kome verujem, ali sam ipak htela jos neko misljenje, ipak je to zivo bice, pa kako za sebe radim, tako i za nju!

nazvacu da piam jos koliko kosta da se uradi bris...
a kada bi trebalo da se radi taj bris? njoj je danas mislim 4. dan da je prokrvarila.

prosla dva puta joj je krvarenje trajalo oko 8-10 dana. i potom je nisam uparivala, mislila sam da je prerano.

Back