Pitajte u vezi zdravlja

Naprotiv, nisi dosadna, zato smo tu. Dva do tri puta dnevno kapni po jednu kapljicu, eventualno ako mu se baš skore krmeljčići možeš i da obrišeš vaticom natopljenom bornom kiselinom ili čak običnim fiziološkom rastvorom pa, ako za dva-tri dana ne bude bolje, uzmi hloramfenikol mast za oči u humanoj apoteci.

EE tu sam ja koristila za svoje oci mast :D,hvala vam,bar nesto naucim...
Ujutru cu kupiti...valjda ce mi dati da mu kapnem to,posto je prilicno besan macak,ne znam ni kako cu onu tableticu za gluste da mu dam,citala sam sto je CALIBURN napisao ali ne znam ja tako da mu povucem glavu pa da mu stavim na koren jezika tableticu,morace to veterinar :S...

Poslednja izmena:
Naprotiv, nisi dosadna, zato smo tu. Dva do tri puta dnevno kapni po jednu kapljicu, eventualno ako mu se baš skore krmeljčići možeš i da obrišeš vaticom natopljenom bornom kiselinom ili čak običnim fiziološkom rastvorom pa, ako za dva-tri dana ne bude bolje, uzmi hloramfenikol mast za oči u humanoj apoteci.

Umesto vate, koristi gazu i briši ga blagim pokretima od suznog kanala ka ivici oka, samo u pravcu rasta dlake.
Sve ostalo potpisujem! :ok:

EE tu sam ja koristila za svoje oci mast :D,hvala vam,bar nesto naucim...
Ujutru cu kupiti...valjda ce mi dati da mu kapnem to,posto je prilicno besan macak,ne znam ni kako cu onu tableticu za gluste da mu dam,citala sam sto je CALBURN napisao ali ne znam ja tako da mu povucem glavu pa da mu stavim na koren jezika tableticu,morace to veterinar :S...

Uh, bre...
Ovako:
Kratka, surova verzija, sa jednom osobom:

Duga, blaga verzija, sa dve osobe sa komplikovanom varijanotm na kraju:

Po meni, najbolja verzija:

Veoma komplikovana verzija za jednu ili dve osobe, koja nije vešta sa životinjama, ali sa dobrim savetima:

auu bas si se potrudio...hvala,i dalje se ne usudjujem da to uradim...ipak cu prepustiti strucnjaku to :S,mada tek u sredu idemo kod veterinara nadam se da nije kasno :S...Nego jos jedno pitanja u sredu joj je revakcina protiv bolesti,jel sme tad i to protiv glista da uzme ili ne??

auuu da prekosutra,dobro poslusacu,bolje da saceka a odnecu je onda samo da joj daju tableticu ili pasticu,bas sam zabrinuta :S,nisam primetila gliste u... ali stomak joj je u zadnje vreme loptast i nije srazmeran telu a pritom nije ciscena od glista,to je garant,odlozicu revakcinu...

Šta, preksutra? Ako ikako možeš, odloži za nedelju dana posle čišćenja od glista, nije to baš toliko striktno oko datuma koliko je bitno da životinja bude što zdravija, očišćena od glista.

Odavno hocu ovo da te pitam. Nas veterinar tvrdi da vakcinacija nema nikakve veze sa ciscenjem od glista. Svaki put me zacudjeno pita odakle mi to da bi trebala da sacekam sa vakcinom bar nedelju dana od tablete za gliste. :rumenko:
Ja sam samo glupi inzenjer koji ima ceo zivot psa a on vazi za vrlo renomiranog (da ga ne imenujemo) pa nisam pametna :rumenko:

Stvar je u tome da gliste svojim životnim ciklusom (poznatim pod imenom entero-hepato-pulmo-enteralna migracija) ako ih ima više što kod štenaca uopšte nije redak slučaj čak i ako su redovno tretirani može da izazove razne komplikacije počev od blagih upala na pomenutim mestima-creva, jetra, pluća i "usputne stanice"-peritoneum (trbušna) i dijafragma (plućna maramica) preko jačih upala (kad štene kašlje, veterinar sa iskustvom prvo pita je li čišćenno od glista) pa sve do trovanja od raspadanja odraslih uginulih jedinki u crevima i rahitisa jer se kalcijum i ostale gradivne materije umesto na pravilan rast troše na saniranje rana koje su gliste napravile svojom migracijom. To jedno a drugo-i same tablete, ma kako da je nauka uznapredovala, su i dalje ipak pomalo toksične a vakcina ume malo da obori imunitet, bila ona "živa" (što većina ovih štenećih i mačećih i jeste) ili "mrtva" (kao ove nove protiv besnila) tako da je bitno da je štene/mače pre vakcinacije u što boljem fizičkom stanju, bez ikakvih problemčića, upala i otrova u sebi. Taj veterinar verovatno polazi od sebe i od toga kako bi on gajio svoje kuje i mačke, da bi ih on tretirao protiv glista dok su skotne, što nažalost nedovoljan broj odgajivača radi iz ovog ili onog razloga, a i oni koji rade, ne mogu da budu 100% sigurni da je ženka očišćena kako treba pa se većina mladunaca infestira glistama još kod mame u materici.

Da ne dužim više, ako ima nešto nejasno pitajte, ovo ispade post od 1km!

Moj macak Carli ima sedam meseci i pet kila. Pre tri dana, rano ujutru nasla sam ga kako povraca. Posle toga kunja i ne jede nista. Osim malo jogurta nista. Za izjelicu kakav je on to je jako zabrinjavajuce. Zvala sam vet. pregledao ga je izmerio temperaturu. Sve u redu. Dao mu je neke injekcije ali se stanje nije poromenilo. Danas ce vet opet da dodje ali kako mi je preko telefona rekao ni sam ne zna sta mu je. Nagadja da se nije prezderavao, te da se zaljubio, pa da se nije otrovao. Pojma nema sta mu je . Mene dusa boli da ga gledam onako nevoljnog kako se vuce po kuci. Stalno trazi neko skrovito mesto gde ce da se zavuce da ga niko ne dira. Ljudi pomagajte jer ja sam ocajna. Uopste ne znam sta da radim.:dash:

Moj macak Carli ima sedam meseci i pet kila. Pre tri dana, rano ujutru nasla sam ga kako povraca. Posle toga kunja i ne jede nista. Osim malo jogurta nista. Za izjelicu kakav je on to je jako zabrinjavajuce. Zvala sam vet. pregledao ga je izmerio temperaturu. Sve u redu. Dao mu je neke injekcije ali se stanje nije poromenilo. Danas ce vet opet da dodje ali kako mi je preko telefona rekao ni sam ne zna sta mu je. Nagadja da se nije prezderavao, te da se zaljubio, pa da se nije otrovao. Pojma nema sta mu je . Mene dusa boli da ga gledam onako nevoljnog kako se vuce po kuci. Stalno trazi neko skrovito mesto gde ce da se zavuce da ga niko ne dira. Ljudi pomagajte jer ja sam ocajna. Uopste ne znam sta da radim.:dash:

Za početak, daj mu tableticu zeolita, aktivnog uglja ili nečega sličnog da se pročisti. Onda, daj mu da pije malo zaslađene vodice, to bi trebalo da mu povrati apetit. I, na kraju, pitaj Boška jel ima Vitoligama, da mu da jedno kubik, svakako ne može da naškodi. Za razliku od Valerije i Look, ja ti neću preporučiti da menjaš veterinara jer ni ostali kod nas nisu bolji, samo bolje lažu i više deru.

Za početak, daj mu tableticu zeolita, aktivnog uglja ili nečega sličnog da se pročisti. Onda, daj mu da pije malo zaslađene vodice, to bi trebalo da mu povrati apetit. I, na kraju, pitaj Boška jel ima Vitoligama, da mu da jedno kubik, svakako ne može da naškodi. Za razliku od Valerije i Look, ja ti neću preporučiti da menjaš veterinara jer ni ostali kod nas nisu bolji, samo bolje lažu i više deru.

Ti si svakako upućenija od nas kakva je situacija sa vetovima tamo..
ali to kad čujem veta da kaže "ne znam šta mu je " naježim se :evil: odmah se setim Gandija i njihovih nagađanja :(
Ono što ohrabruje je to da mačke i na najmanju nelagodnost često neće da jedu, ne mora da znači da je nešto ozbiljno... moj Fro nije hteo da jede zbog zapaljenja desni, pa kad je to sanirano i njemu se vratio apetit. Možda ima gliste? Moja nekadašnja maca Lotika je jednom prestala da jede i par puta povratila - i sve se rešilo tableticom protiv glista.

Mikole, kako je sada macan?

Mnogo sam se izglupirala zato sto me je mrzelo da zovem vet. kucnog prijatelja (jer nece da mi naplati uslugu) pa pozvala vet. iz komsiluka koji je Carliju dao neki sirup za parazite (ne za macke nego za ljude) Carli juce pocne da povraca, ja se uplasim i pozovem prijatelja. Odnesem Carlija u ordinaciju a on jadnicak dehidrirao, pala mu telesna temperatura jeci od bolova. Tuga jedna. Prijatelj me izgrdi sto ga nisam kod njega odma donela i rece mi da mi je macak otrovan sa onim sredstvom za parazite. Davao mu je klomentol na cetri sata i mora tri dana da bude na dijeti sa sirovom govedinom i gov.djigericom (sto mu ne pada bas tesko) Sinoc je bilo bogu plakati ali danas je zivnuo. Juri me po kuci i trazi hranu. Ovo mi je za nauk da ne zovem vise bilo koga da mi leci macku.:dash:

Ma kažem ti, Boško ti je dobar izbor, a ako nećeš kod njega zato što neće da ti naplati, Kale sigurno hoće :mrgreen: a pritom je i opremljen bolje od svih ostalih pet šopova i apoteka u KV zajedno. I stvarno solidno radi što se tiče maca i kuca, Joja i još par devojaka su skroz prešle kod njega.

Back