mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Kao prvo, pod hitno prekini sa antidermakotikom, ma koliko da je efikasan protiv svih mogućih upalnih procesa na koži, i sama si zaključila da je jako štetan. I pretpostavljam na osnovu ovoga što si napisala da jeste u pitanju blago ali hronično trovanje to što je izazvalo epi napad. Ta anestezija zbog popinog praseta je samo dolila ulje na vatru ali nije ništa značajno doprinela, samo ubrzala proces. Kao drugo, kovrdžavi bišoni su jako osetljivi i skloni su očnim, kožnim i ušnim infekcijama, po tom pitanju su jako slični pudlama u pogledu "održavanja"-redovno ispiranje očiju bornom kiselinom, čupkanje dlačica iz ušiju, šišanje i četkanje... A kao mali psi, imaju dodatno zahtevan organizam sa specifičnim potrebama, ako baš ne možeš da nađeš neku kvalitetnu hranu za male pse, i neka bolja mačija bi trebalo da je relativno ok što se tiče sastava, i sama imam malog psa koji ima već 14 godina i solidno se drži.
(Samo, i ne razmišljaj o komercijalnim varijantama kao što su Friskies, Whiskas, Kitekat... One nemaju pojma, ima i drugih vrsta sa povoljnim cenama a daleko boljih.) Ako si u mogućnosti, ne bi bilo loše da kuci nabaviš neki pseći šampon za osetljivu kožu i da isključivo njega koristiš i to ne češće od jednom mesečno, uz obavezno dobro ispiranje. Ako sam nešto zaboravila, podsetite me. U međuvremenu, pogledaj na temi o pudlama i ako postoji tema o bišonima (slabo zalazim u taj "rasistički" deo podforuma) je li neko imao sličnih iskustava.