Da li neko zna koliko otprilike kosta da se nakon operacije tumora uradi provera da li je maligni?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Potrebna mi je pomoc, i to po mogustvu sto pre... Sinoc sam nasao mace, zenku, staru najvise mesec dana, hramlje, to jest, uopste se ne oslanja na zadnju desnu nogu, i sto je najgore stalno mnjauce, a ne znam kako da joj pomognem. E sad, u cemu je stvar? Zvao sam jednu veterinarku i ona mi je rekla da tu ne moze nista da se uradi, da je mace malo i da ce to ''nekako'' zarasti. A onda sam zvao veterinarski fax, i tamo mi zena rece kako mora da se snima (dve hiljade), i onda jos ko zna koliko za potencijalnu operaciju. Da li neko zna moze li da se leci. na primer, prelom noge kod tako malog maceta. Ima li svrhe da je vodim tamo, jer u tom slucaju moram brzo da trazim pare na pozajmicu
Hvala unapred...
Da li neko zna koliko otprilike kosta da se nakon operacije tumora uradi provera da li je maligni?
Da li neko može da mi kaže kako se prenosi parvoviroza?
Juče i danas sam mazila i hranila neko štene, koje sada samo što nije uginulo. Pretpostavljam da bi mogao da bude štenećak ili parvoviroza.
E sada koliko su šanse da ja neštp prenesem Širli? Ona sada ima 10 meseci i primila je vakcinu i 2 revakcine kada je trebalo. Nije dolazila u direktan kontakt sa štenetom, već na razdaljini od 3m npr i preko mene.
Šta bi trebalo da uradim, ako nešto treba - da operem stvari u kojima sam bila, da li mogu da dam Širli nešto, ia ko slučajno može da se prenese, i ne daj bože prenese se , kako da prepoznam?
Hvala Look! Baš sam se uplašila za Širli. Nadam se da će sve biti ok sa njom.
A toj jadnoj kuci nema spasa.. Kada sam bila kod je pre par sati, već nije mogla da ustane, i činilo mi se po pogledu da je kao u nekom polu-delirijumu. Mada se jadničak prevrnuo na leđa kada sam došla.
Ja sam imala stene sa stenecakom 3 dana u stanu a Kiki nije bila vakcinisana. Tek kad je dosao vet da vodi uginulog stenca (uzasno je bilo gledati ga kako se muci i polako umire u grcevima, najgore iskustvo sa zivotinjama do sada) i kad je pitao da li je vakcinisana ja sam dosla sebi kakav sam kreten ispala al malom je bilo toliko lose da nisam razmisljala i unela sam ga. Rekao je vet da sve stvari gde je lezao stenac prokuvam al ja sam bacila. Srecom (
) bilo mu je toliko lose da se nije setao po stanu, tri dana je bukvalno prelezao u kutiji... Na kraju je sa Kiki bilo sve ok, cista sreca i veliki nauk za ubuduce.
Posetili vec nekoliko veterinara i niko ne moze da otkrije o cemu se radi.
Imamo psa, rasa nemacki boxer, star je 8 godina. Nije nikada imao vecih zdravstvenih problema, ali u petak je njegovo stanje postalo jako ozbiljno.
Nije mogao da ustane odmah, bio je ukocen i cudno je izgedao. Pozvali smo veterinara i on je posumnjao da upalu nerava zadnjih nogu i dao mu 5 injekcija, medjutim uvece mu se stanje pogorsalo. Dobio je nagon za povracanjem, ali nista nije izbacivao osim bele pene. Pokusavao je da se zavlaci svuda po dvoristu, kopao rupe, dahtao, a stomak mu je bio tvrd i jako natecen. Kada su uvece dosli veterinari, bilo mu je bolje i poceli su sa terapijom. Oni su rekli da je to zato sto mu je stomak prepun gasova. Par dana je bio relativno dobro sve do jutros, kada je prestala terapija. Opet mu je otekao stomak i hitno smo ga odveli na ultrazvuk. Pre toga dosao je veterinar i probusio mu stomak iglom da bi ispustio vazduh, posle cega mu je momentalno bilo bolje, povratila mu se boja sluzokoze i zivnuo je. Prema recima veterinara, sve je u redu sto se ultrazvuka tice, ali ne znaju sta mu je. Cekamo rezultate krvi, a veterinari su posumnjali i na tumor posto su napipali neku izraslinu na tankom crevu. Predlozili su i da bude par dana na infuziji ukoliko bude potrebe za operacijom. Njegova majka je imala torziju zeluca, ali veterinari su odbacili tu mogucnost, kao i dilataciju. Zaboravila sam da napomenem da sve vreme pije ogromne kolicine vode i uvek trazi jos, a i stolica mu je jako tamne boje. Sve vreme je jeo normalno, mada smo mu smanjili kolicinu hrane. Posto nekoliko veterinara ne moze da zakljuci sta mu je, da li vi nesto naslucujete iz ove price?
Hvala unapred.
Pisala sam,valjda,ovde da mi je zenka zlatnog retrivera imala tkz. laznu trudnocu koja se ogledala u tome sto su joj dojke (2 zadnje) bile uvecane. Prvo se uvecala jedna,a zatm i druga. 15 dana sam bila odsutna,kada sam se vratila ona koja se druga uvecala je ostala malo veca,ali se sva zgrudvala. Veterinar je propisao antibiotike i dexason 3 dana (injekcije). Danas je primila zadnju,s tim da jos 5 dana pije antibiotik.Nemam utisak da se ista promenilo mada on tvrdi da je bolje.I ne znam sta ce joj ti antibiotici kad ona nema nikakve znakove infekcije-nema t,potpuno se normalno ponasa,jede igra se,vesela je.Sutra puni godinu dana.
Ima li neko ideju sta bi to moglo da bude?
Hvala unapred.
[/QUOTE]Antibiotici su joj itekako potrebni, zamisli kakav bi haos to nakupljeno mleko moglo da napravi. Mislim da smo i ovde i na Sterilizaciji diskutovali dosta o lažnim trudnoćama. Trebaće malo vremena da se stvari vrate u normalu, nemoj previše da se brineš SAD ali je sa oko godinu ipo ili pari ili steriliši, nemoj se više igrati NJENIM životom. Po 1 000 000-ti put ponavljam da je kokerka mojih strica i strine imala redovno lažne trudnoće ali su se oni plašili da je pare i sterilišu jer je kao mala lomila karlic i butnu kost i na kraju je (istina, kao već star pas ali ipak...) skončala u najgorim mukama.
Nisam veterinar, samo tehničar, ali da nije čir? Može, ako je većih dimenzija da napravi zastoj i izazove nagomilavanje gasova. Bikseri su takođe (ako se dobro sećam) skloni i problemima sa bubrezima, sećam se jednog jadnička kom su oba bubrega bila jako uvećana i tvrda kao kamen. Možda operacija i nije loše rešenje, ako ništa, baš će se videti šta mu je. Nemoj previše da brineš, očekuj najgore ali se i nadaj najboljem, ipak njemu ti simptomi ne traju nešto preterano dugo. I javi šta se dešava.
Gastritis ulcerosis i još jednom bravo ja!
Šalu na stranu, drago mi je da je pas bolje, samo sad ne bi bilo loše saznati šta je taj gastritis izazvalo, je li u pitanju neki infektivni agens ili je samo neka mehanička/hemijska iritacija u pitanju. Još malo dok se oporavi i možete da pređete na neke Hill's, RC ili Meradog granule ako vam tako odgovara. I pazite šta mu od voća dajete, ne sme da bude ni preslatko zbog dijabeta ni previše kiselo, zbog gastrita. Kajsijice, breskvice, jabuke, i to ne mnogo slatke... Možda u manjim količinama sladak kupus sa nekom ukusnom piletinom, obično kiselo mleko... Nikako celer, luk, mahunarke...