Pitajte u vezi zdravlja

Ok, hvala na savetima... Ja veterinarku nisam dobila, ne javlja se na fon :( :( .. A Marta, maca, mi trenutno deluje ok, ne vidim da ima proliv, ali ne vidim ni da ima normalan, obican, izmet, pa cu videti sta cu da radim... Jadna, mnogo mi je baksuzna :( Javicu vam se :cao: :cao: :cao:

Ono sa macorom i ziletom - jezivo je. Nek' mi Bog oprosti, ali zaista budi najnize nagone u coveku koliko god da je miroljubiv. Neka svako od nas dobije u zivotu ono sto je zasluzio i bice ravnoteza namirena...

Ne znam koliko injekcije traju, ali ako hoces nesto od saveta vezano za problem kroz koji prolazis - mozes me kontaktirati na pp.

Nasao sam danas malog gavrana koji je verovatno ispao iz gnezda. Bese mi jako zao i po prvi put za svojih 27 godina sam doneo neku povredjenu zivotinju kuci. Krvario-la je iz kljuna, i po svoj prilici ima povredjeno krilo i nogu. Treba mi savet ili neki link kako da imobilisem krilo i nogu, kako da ga-je hranim.

Hvala unapred! :)

mimis mom, opet moram da trazim savet od tebe :rumenko: Kiki vec 5 dana povraca svako jutro, zutu tecnost, pomalo penastu, obicno povrati dva puta u razmaku od sat-dva. Inace se potpuno normalno ponasa, jurca napolju, raspolozena je, normalno jede (od kad povraca dajemo joj samo granule), stolica joj je super. Ovo joj se i ranije desavalo, doduse poslednji put je ovako cesto povracala pre dve-tri godine i tad smo joj dali neki lek po preporuci veta i proslo je. Medjutim, ne mozemo d se setimo kako se zove taj lek a vet nam je sinoc otputovao za Grcku :dash: Imamo Orvazil al to znam da smo joj davali za proliv, ne znam dal je i za povracanje, nikako ne mogu da se setim :confused: Samo da napomenem da ima izvadjeno slepo crevo, ne znam dal to moze da ima neke veze.... Ako imas neku ideju sta da joj damo bila bih ti zahvalna:)

evo pitanja,macka stara 3.5 god. povraca,ne cesto ali primijetila sam da najcesce povraca kada jede parizer virsle,mlijeko to sam joj izbacila iz izhrane ali se po nekad desi da povrati ,bila sam kod vet-a u drugom gradu posto mi ovde nemamo on mi je rekao da joj tabletu amoksicilin od 250g razmutim u vodi ,medjutim to nije pomoglo a maca povremeno povrati desi se u 10 dana jednom...

Nije to ništa neobično sve životinje povraćaju često...najčešće od prejedanja...pošto ne znaju za dosta...naberi malo obične sveže zelene trave...to oni vole da jedu zbog varenja...namerno to jedu da bi posle povratili...tako je to..vole travu da žvaću...

Nahladila se, dušica, a kako i ne bi, mimi's dad sinoć "narokao" 39 temperaturu, vreme je grozno. Psi vrlo lako povraćaju a žuta boja je iz žučne kiseline. Što kaže NF, daj joj da pase travu, Gizmo je najviše voleo lišće popinog praseta, a možeš i da joj daješ 2-3 puta dnevno kašičicu nekog ulja, najbolje maslinovog, kantarionovog ili lanenog da joj obloži sluznicu želuca, da smanji iritaciju. A kad prestane sa povraćanjem definitivno, možeš malo Probiotika ili nekog od ovih jogurta sa bakterijskim kulturama da joj daš.

Moguce da je prehlada, to mi nije palo na pamet. Konsultovali smo drugog veterinara koji nas je savetovao da joj damo Ranisan (to je taj lek kog nisam mogla da se setim :dash:). Sto se tice trave dzabe, nikad je nije jela i mislim da ne smatra da je to za jelo:D Zanimljivo je da uvek povraca ujutru, na prazan stomak. Dacu joj i kantarionovo ulje za svaki slucaj. Hvala ti mnogo, sta bismo mi ovde bez tebe :cmok:

Besmrtna, jesi li je vodila kod veta?
Može biti i nešto drugo...alergija npr (po rečima starog veta - mada retko).
Možda ima i neki problem sa disajnim sistemom. Moj Bilbić je imao žestoko zapaljenje pluća kad je bio mali, i ostao je malo "šuštav" kad diše...

Besmrtna, jesi li je vodila kod veta?
Može biti i nešto drugo...alergija npr (po rečima starog veta - mada retko).
Možda ima i neki problem sa disajnim sistemom. Moj Bilbić je imao žestoko zapaljenje pluća kad je bio mali, i ostao je malo "šuštav" kad diše...

Nisam je vodila... ne deluje bolesno... normalno jede... a i ranije je imala problem sa izbacivanjem dlaka al redje..

Look, kako je Kiki sad?

Besmrtna, trebalo bi da je ipak vet pregleda, po mogućnosti i posluša, možda stvarno ima upalu pluća. Kad je poslednji put čišćena od glista? One mogu da izazovu i upalu pluća i gadljivost i naprezanje slično onom kod povraćanja.

Imam američkog Staforda, koji ima oko 2 godine.

Danas sam pokušao da ga kupam, jer ima buve,
takođe sam kupio i gel protiv buva koji se stavlja između lopatica i na koren repa...

Skroz je poludeo, ne mogu ni da ga uhvatim i krenuo je da me napada, da reži i laje.
Pre se plašio kupanja, ali nije režao na mene...
Morao sam samo da ga držim čvrsto da ne pobegne... A danas...

Ne znam šta mu se dešava.
Čak me je i uplašio.
Popizdeo sam, krenuo da ga jurim, sad se sakrio i trese se od straha.

Lepo je vaspitan, sve je ok, samo ne znam šta mu se dešava...

Ništa sa njim ne mogu, ne mogu da mu dam inekciju, da ga kupam, da mu namažem kremu... Jako se uplaši, postane agresivan.

Stalno je pušten, iako kod mene prođe mnogo ljudi u toku dana, nikakvih problema sa njim nisam imao...
Voli da se igra, normalan pas...

Molim vas za savet.
Šta da radim?

Ljudi pomozite molim vas...

Imam papagaja vec 7 godina, muzjak - tigrica. Danas sam primetio jaku cudnu pojavu na njemu, naime deo gde izbacuje izmet mu je strasno naduven,izgleda kao neka loptica, kao da ce ceo zeludac da mu ispadne napolje. Sta je to,sta da mu radim?

Ljudi pomozite molim vas...

Imam papagaja vec 7 godina, muzjak - tigrica. Danas sam primetio jaku cudnu pojavu na njemu, naime deo gde izbacuje izmet mu je strasno naduven,izgleda kao neka loptica, kao da ce ceo zeludac da mu ispadne napolje. Sta je to,sta da mu radim?

Uf, to je neki prolapsus moguće...
Odakle si?
Znam da na beogradskom vet. faxu dijagnosticiraju i sve oko ptica (bar kad sam ja vodila mačka primili su jednu tigricu), samo ne znam koliko su stručni (za mačke su se pokazali katastrofa).

Ono sa macorom i ziletom - jezivo je. Nek' mi Bog oprosti, ali zaista budi najnize nagone u coveku koliko god da je miroljubiv. Neka svako od nas dobije u zivotu ono sto je zasluzio i bice ravnoteza namirena...

Ne znam koliko injekcije traju, ali ako hoces nesto od saveta vezano za problem kroz koji prolazis - mozes me kontaktirati na pp.

Potpisujem.
Drago mi je da je epilog pozitivan.
Inače, sama "mrežica", to je tzv. treći kapak sam po sebi i ne mora bit itak ostrašan, moj Fro ih uvek ima pomalo i već smo se i navikli. Problem je kada sve to prate drugi simptomi (proliv, kunjavost...e onda već jeste ozbiljno).

ja sam iz vrsca, ne znam ni da li ima veterinara za ptice, verovatno ne... jel postoji mogucnost da ima zatvor, sta bi moglo biti?

To zaista, na žalost, ne mogu znati :(. Imala sam trigricu, ali se tako nešto meni (tj. njoj) nikad nije dogodilo.
Probaj da dobiješ telefonom nekog veta, makar ove iz Beograda sa faxa. U Vršcu nisam sigurna da ima specijalizovanih za ptice. Možda će moći da ti daju neku sugestiju makar preko opisa.

Back