Pitajte u vezi zdravlja

Upravo smo se vratile od veta,primila je infuziju nakon koje je u povratku u autu opet povracala, nisu mi rekli ni sta joj je, ni sta bi joj moglo biti, kao bez informacija vet moze reci da je najvjerovatnije pojela nesto i otrovala se.. I dalje je jako loshe i samo lezi na jednom mjestu :( iskreno vise ne znam sta dalje da uradim s njom :(

ja se divim ovoj zeni! ne znam ni ko si niti bilo sta o tebi, ali se divim tvojim postovima ovde... ;)

Pretpostavljam da je ovo nesto, onako, na moj racun :zper:, ali nema veze :lol:.

Trudim se da pomognem osim ako neko bas ne pita 100 x istu stvar. U ceme je svrha (nekog) znanja ako neces/ nemas sa kim da ga podelis :neutral:.

Sto god radili nema rezultata ako se ne trudimo (a ni to nije uvek garancija za uspeh), pa i kad su zivotinje u pitanju, iako sam svesna da neke analize/komentari zvuce nebulozno, narocito onima kojima to nije blisko :rumenko::mrgreen:. Volim zivotinje, po nesto i znam o njima, a opet me neke reakcije ljubitelja ..... :lol::roll::eek:

Upravo smo se vratile od veta,primila je infuziju nakon koje je u povratku u autu opet povracala, nisu mi rekli ni sta joj je, ni sta bi joj moglo biti, kao bez informacija vet moze reci da je najvjerovatnije pojela nesto i otrovala se.. I dalje je jako loshe i samo lezi na jednom mjestu :( iskreno vise ne znam sta dalje da uradim s njom :(

Jako mi je žao što se to dešava tvojoj ljubimici. Da li joj je sada malo bolje?
UKoliko je otrovana, infuzija bi makar malo trbala da pomogne, da joj ispere otrove. U principu, u takvim situacijama teško je reći šta je, ali možda bi pomoglo kada bi se uradile dodatne analize kao što je biohemija. Ako joj i dalje nije dobro, možda treba konsultovati drugog veterinara, jer je situacija kritična.

Potrazi medju forumasima Mimi's mom. Ona obicno mnogo toga zna.

Pretpostavljam da ovaj odlazak kod veta nije jedini i da ce, mozda, opet morati da primi infuziju.

Medicinski ugalj mislim da moze da se daje i zivotinjama. Kupuje se u humanoj apoteci. On sluzi da pokupi otrove iz organizma. Da je moja zivotinja u pitanju - ne bih se libila da probam.

Infuziju mozes i sama da mu "dajes" oralno, spricem bez igle. To je najobicniji fizioloski rastvor kupljen u humanoj apoteci (ako se ne varam).

Verovatno da je nesto pojeo. Imas li mozda neko cvece koje je spopao, u dvoristu (ako ga imas) neku ubacenu hranu, da li kad ga setas vani kidise na otpatke u okolini, jede ono sto mu ljudi ponude i sl. ? Probaj premotati film unazad, mozda se setis necega...

Sve sto sam predlozila mozes proveriti i kod nekog strucnijeg. Imaj poverenja u dobrog veta, ali se ne oglusuj ni prema svojoj intuiciji i iskustvu koje imas.

Poslednja izmena:

Ne znam kako to da vam veterinar baš ništa nije rekao šta mu je. :confused: Uzroci povraćanja ne moraju uvek biti u probavnom traktu da je pojeo nešto pa se otrovao..
U slučajevima ovakvih poremećaja neophodno je pružiti izbalansiranu ishranu sa potrebnim hranljivim materijama koje će dovesti do bržeg uspostavljanja, odnosno normalizacije varenja. To je hrana koja sadrži manju količinu masti, sadrži vlakna koja sprečavaju proliv i povraćanje, a u isto vreme je energetski bogata hrana koja zadovoljava sve potrebe kod vašeg ljubimca. Povraćanje je čest simptom kod oboljenja drugih organskih sistema (bubreg, jetra..). Zbog toga je vrlo važno da veterinaru ispričate i one stvari koje vam se na prvi pogled čine nevažnima, kao što su na primer obilnije mokrenje u posljednje vrijeme, udarac ili pad životinje i slično. Potrebno je obratiti pažnju na boju i količinu povraćanog sadržaja i eventualno specifične mirise istog.
Što se tiče stolice, najbolje je uzeti sa sobom uzorak i odneti ga veterinaru kako bi se mogle napraviti pretrage. Pregledom stolice veterinar će moći isključiti neka oboljenja te tako lakše postaviti dijagnozu.
Nemojte bolesnom psu davati lekove na svoju ruku. Odite kod drugog veterinara ako smatrate da ga ovaj nije dobro izlečio.

Po meni treba obavezno i snimiti psa da se iskljuci mehanicko zacepljenje predmetom koji je potencijalno pojela

U svakom slučaju, ponovan odlazak veterinaru je sigurno najbolji rezultat.
Morate imati na umu, dragi naši što postavljate pitanja koje vas muče u vezi sa vašim ljubimcem, da vam mi ne možemo raznoraznim savetima koje su pretpostavke da vam kažemo šta da radite. Odvedite ljubimce kod veterinara a za daljnje održavanje zdravlja vašeg ljubimca smo, eto, mi ovde.

Pretpostavljam da je ovo nesto, onako, na moj racun :zper:, ali nema veze :lol:.

Trudim se da pomognem osim ako neko bas ne pita 100 x istu stvar. U ceme je svrha (nekog) znanja ako neces/ nemas sa kim da ga podelis :neutral:.

Sto god radili nema rezultata ako se ne trudimo (a ni to nije uvek garancija za uspeh), pa i kad su zivotinje u pitanju, iako sam svesna da neke analize/komentari zvuce nebulozno, narocito onima kojima to nije blisko :rumenko::mrgreen:. Volim zivotinje, po nesto i znam o njima, a opet me neke reakcije ljubitelja ..... :lol::roll::eek:

mene je zadivila prvo ljubav koju gajis prema zivotinjama, vidi se kroz tvoje postove, zatim strpljenje... ovgo prvo mi nije strano, i nije problem i nikada i nece biti, ali drugo, znam koliko je tesko... imati strpljenja sa ljudima, svakavim, i finim i neprijatnim i to.. tesko :D samo tako nastavi, ali stvarno! :*

Imam i ja jedan veliki problem i u panici sam.. :( moj mali golden od 4 mjeseca vec dva dana nista ne jede,danas je imala zelenu rijetku stolicu i povracala pjenu,jako je slaba... sad je vodim vetu ali mi treba i vase misljenje. heelp :(

U ovom uzrastu psi menjaju zube, svrbe ih desni i velike su šanse da je progutala nešto što joj nije prijalo. Slažem se sa Imagination i Larom, naročito to sa ponovnim odlaskom kod veterinara i to za snimanje, štenci često gutaju stvari. Ili može da se desi da je prehladila stomak i da ima neki virus. U svakom slučaju, ako joj veterinar nije dao ništa osim infuzije, vidi, kupi u humanoj apoteci neki mineralni preparat koji će da pokupi toksine iz creva (npr. Smecta, medicinski ugalj, zeolit)... S obzirom da je i stolica promenjena, pretpostavljam da ipak ima veze sa sistemom za varenje (da nije neurološki-npr. potres mozga) a ako neko resorptivno sredstvo (od ovih navedenih) ne pomogne u narednih 2-3 dana, treba tražiti uzrok dalje. Za sve to vreme je bitno da pas ne dehidrira!!!

U kraju imam psa starog oko godinu dana, povremeno ga hranim, vec par meseci se besomucno cese, mislila sam da je pun buva, medjutim danas sam mu videla jednu krvavu ranicu kod oka (inace mu je ceo predeo oko ociju nekako crvenkast i izboran, kao da je sasusen) i nekoliko po telu, ima i par pecata bez dlaka pa sam zakljucila da ima demodex ili nesto tome slicno:( Da li postoji neka jeftina i izvodljiva varijanta lecenja? Znam za sampon medjutim to je ogroman pas i nema nacina da ga okupam a i kako po ovoj hladnoci... Ona ogrlica ne znam koliko bi pomogla... Bas mi ga je zao:(

U kraju imam psa starog oko godinu dana, povremeno ga hranim, vec par meseci se besomucno cese, mislila sam da je pun buva, medjutim danas sam mu videla jednu krvavu ranicu kod oka (inace mu je ceo predeo oko ociju nekako crvenkast i izboran, kao da je sasusen) i nekoliko po telu, ima i par pecata bez dlaka pa sam zakljucila da ima demodex ili nesto tome slicno:( Da li postoji neka jeftina i izvodljiva varijanta lecenja? Znam za sampon medjutim to je ogroman pas i nema nacina da ga okupam a i kako po ovoj hladnoci... Ona ogrlica ne znam koliko bi pomogla... Bas mi ga je zao:(

U pitanju je kožno oboljenje a lečenje kožnih oboljenja zavisi od uzroka. Jedino veterinar na osnovu kliničkog pregleda i dodatnim dijagnostičkim metodama može da postavi dijagnozu, i na osnovu toga sprovede odgovarajuću terapiju.
Zbog intenzivnog češanja može da dođe do ozbiljnog oštećenja kože i naknade bakterijske infekcije, zato ga odvedi odmah kod veterinara. Taj pas ima gljivične infekcije koje se najčešće javljaju kod životinja koje žive u lošim uslovima.
Isto je bitna ishrana tog pasa da bi se oporavio. Ono što prvo trebaš da uradiš je da ga odvedeš veterinaru i da se brineš o ishrani tog psa, veterinar će ti reći koju hranu da mu daš.
Što se tiče oka, moraš da vodiš računa o higijeni. Potrudi se da koristiš što blaže preparate za negu i higijenu dlake. Naročito je bitno da ta sredstva ne budu na bazi materija koje iritiraju ili koje mogu izazvati alergiju. Zato kad odeš kod veterinara pitaj koji su to preparati. Evo ja ću ti reći jedan..na primer Eye Care (Trixie). Ono što će veterinar dati psu za poboljšanje stanja oka je makrolidni antibiotik Tilozin...
No ništa po tom pitanju sama nemoj da uradiš, odvedi ga veterinaru.
Ogrlicu protiv buva bi mogla da mu staviš.

Na zalost nemam mogucnosti da ga vodim kod veterinara, ni finansijske a nemam ni kola:neutral: Da li ja mogu nekako da mu uzmem bris pa to da odnesem u laboratoriju da se vidi sta je i onda na osnovu toga da ga lecim? Da li bi pomoglo da mu mazem Flogocid na rane? Nisam mislila na ogrlicu protiv buiva nego za blaze oblike demodexa...?

Na zalost nemam mogucnosti da ga vodim kod veterinara, ni finansijske a nemam ni kola:neutral: Da li ja mogu nekako da mu uzmem bris pa to da odnesem u laboratoriju da se vidi sta je i onda na osnovu toga da ga lecim? Da li bi pomoglo da mu mazem Flogocid na rane? Nisam mislila na ogrlicu protiv buiva nego za blaze oblike demodexa...?

Draga, dzabe ćeš uzimati bris kad će veterinar zahtevati da psa pogleda a ti nemaš finansija za to kao ni za lečenje.
Neće mu mnogo pomoči ta ogrlica kao ni Flogocid, psu je potrebna terapija i nega. Samo hrana će te mnogo koštati a o higijeni da ne pričam..Psu je potrebna nega. Ništa mu ne možeš uraditi.

Sada sam ga malo bolje zagledala, ima dva pecata i cetiri ranice, dve kod oba oka i dve po telu, na jednoj se vec stvorila krasta a druga je sveza... Pa se nesto mislim mozda su ipak buve, mozda se cesao do krvi... Jedino me brine sto ima ranice i na prednjim sapama, oko jastucica, zbog toga tesko hoda:neutral:

Mislila sam da mu stavim Bubi prasak, u slucaju da ipak ima gljivicno oboljenje jel bi mu taj prasak skodio?

Tesko mi je da se pomirim s tim da bas nista ne mogu da uradim...:neutral:

Sada sam ga malo bolje zagledala, ima dva pecata i cetiri ranice, dve kod oba oka i dve po telu, na jednoj se vec stvorila krasta a druga je sveza... Pa se nesto mislim mozda su ipak buve, mozda se cesao do krvi... Jedino me brine sto ima ranice i na prednjim sapama, oko jastucica, zbog toga tesko hoda:neutral:

Mislila sam da mu stavim Bubi prasak, u slucaju da ipak ima gljivicno oboljenje jel bi mu taj prasak skodio?

Tesko mi je da se pomirim s tim da bas nista ne mogu da uradim...:neutral:

Moj macan upravo sada ima problem sa izguljenim jastučićima.. i vet je rekao da to ispiram rastvorom acidi borici 3% i da posle mažem Flogocidom. Ali, s druge strane, ne znam od čega je tačno to psu nastalo..

Evo tu se vidi ta koza oko ociju koja mi je cudna i jedna ranica na telu...

http://www.dodaj.rs/?2Z/2e/1ZDX6yrM/17102009217.jpg

Liči na početak demodeksa u kombinaciji sa stafilokokom a "šta je starije, koka ili jaje", ne znam. Verovatno ima i šuge tu u opticaju... Nažalost, ne deluje mi kao kandidat za Ivermektin, ali osim toga dok ne otopli skroz (pričam o aprilu-maju) ništa drugo ne možeš da uradiš. Osim da mu promene mažeš Flogocidom i nadaš se najboljem.

Back