Valeria
Elita
- Poruka
- 20.300
Šta se sve izdešavalo! Valeria, kako je dasa sada?
Juppiii, mimi's mom se vratila!

A Gandi...uh. U medjuvremenu mu se jos svasta desilo. Taman se stabilizovao ponovo, gljivice pocele da se povlace... ali.. Doslo je vreme ponovo da ga cistim od glista nakon mesec dana, a znam da mu je to kritican period, jer gliste isluce toksine i to mu po pravilu napravi havariju sa napadima... ali sta cu, moram da ga cistim, i ja mu dam Vitamint pastu... nakon toga, horor sa napadima.
Dodatno se iskomplikovalo, jer je imao parcijalne napade (kruzi samo u levu stranu), pa prednjom sapicom je povredio zadnju. Ja to lepo namazem Flogocidom, medjutim, sutradan vidim da on hramlje na tu nogu (kad je dosao k sebi od napada i prohodao da jede/pije). Zakazemo kod veterinara, a njemu ponovo krenu napadi i to veoma ucestali... ja gledam sta je sad u pitanju?
Odemo mi kod veta i on konstatuje da mu se nogica jako upalila, prepise mu antibiotik. Uradjen mu je i ultrazvuk i na njemu se vide tackaste promene na jetri (verovatno urodjene), ali ima i zdravog tkiva.. Dakle, nije toliko strashno...
I kako je poceo da dobija antibiotik, napadi su postepeno bivali sve slabiji, da bi na kraju sasvim iscezli. Diazepam je samo ublazavao napade, dok je tek pod antibioticima sve prestalo. Dakle, bilo je neko zariste u organizmu, ocigledno, a toksini od glista su se samo "nakalemili" na sve to. Zadnja dva dana uglavnom drema, malo proseta po kuci, jede ko lud

Sad, za dvadesetak dana ponovo treba da se cisti Drontalom po preporuci veterinara (da se resimo tih glista konacno!!!), pa ce valjda to proci malo manje dramaticno nego sada.
Pitala sam veta za prognozu...on je rekao da je kod tih urodjenih stvari tesko prognozirati, mnogo je lakse to uciniti kod stecenih bolesti.
Hvala sto se interesujes