Pitajte u vezi zdravlja

Proćiće je bubice kad joj prođe teranje ali samo malo, kokeri umeju da budu jako ćudljivi. Ma koliko ti je bilo žao, moraš da probaš da budeš malo oštrija prema njoj. Činiš joj medveđu uslugu time što si popustljiva, treba da zna da je voliš ali da je ona podređena u odnosu na ostale članove novog "čopora". To što je napala dete je borba za položaj na hijerarhijskoj lestvici i ništa drugo. Onog momenta kad joj postane jasno koje je njeno mesto u celoj priči, biće sve u redu. Naravno, ako to uradite na pravi način.

Hitno mi je potrebna pomoc. Moj pas ima 17 godina, u pitanju je zenka, koja je u poslednjih cetiri, pet dana potpuno izgubila apetit, stolica joj je crna, velicine zrna grozdja. Na ultra zvuku se ne vidi unutrasnje krvarenje. Rezultati krvi su losi, narocito enzimi za jetru. Par dana je primala infuziju ali veterinar smatra da vise nema svrhe i da je to sve od starosti, da tu nema pomoci. Ona skoro ceo dan prespava, svaki dan joj dajem do 50 ml supe ili ispasirane hrane na spric, izlazi napolje 3 - 4 puta dnevno i uvek ide lepo i mase repom. Molim za pomoc!

Da to sam i ja primetila, maltretira macke, ali samo u tolikoj meri da ih pojuri i rastera, da se zna ko je gazda. Ne davi ih, ne gnjavi, ali one jadne su istraumirane.
Inace, oko je svakim danom sve bolje, konjuktivitis se skoro u potpunosti povukao, oko je cisto i ne krmelji kao ranije, pa bih trebalo da se dogovorim sa vetom da zakazemo pregled kod oftamologa da pogleda roznjacu i koliko je zapravo ostecenje na njoj.

Ma koliko ti je bilo žao, moraš da probaš da budeš malo oštrija prema njoj. Činiš joj medveđu uslugu time što si popustljiva, treba da zna da je voliš ali da je ona podređena u odnosu na ostale članove novog "čopora". To što je napala dete je borba za položaj na hijerarhijskoj lestvici i ništa drugo. Onog momenta kad joj postane jasno koje je njeno mesto u celoj priči, biće sve u redu. Naravno, ako to uradite na pravi način.

MM, možeš li da mi objasniš šta to znači na pravi način? Pošto ja sada treba da se postavim kao autoritet, ne znam u čemu bih mogla da pogrešim

Opet ja, mi definitivno sutra kad se ja vratim idemo kod veta!
Lea nece granule, opet je povratila, neke koske i zivo meso, i ja ne znam ko joj je dao!
Moji kazu nisu, ove granule nece ni da onjusi, dam joj corbicu sa granulama ona popije corbu, granule ostavi, sad nece ni samo corbu!

a meni je zaooooooo, ja je izgrdim, pa mi bude zao, a ona kao da zna, pa dodje da se umiljava i ja joj popustim! pih, i ja sam ti neki autoritet

A pa to je razmazeno!
Kad Lea zgresi, npr kad joj kazem stani ne stane, kad joj kazem dodji ne dodje, dobije grdnju, i sva se pokunji, dodje da se umiljava ja joj kazem ljuta sam i okrenem se!
Ranije nisam, nego odma pocnem da je mazim jer je i meni zao, i posle razmisljam sto nece da jede, sto ovo ili ono, a ona je u super formi, samo je razmazena pa izvoljeva!

:jelka:Cao svima, prvi put pisem na ovom forumu. Naravno imam problem, kupila sam stene si cua pre dva meseca. U medjuvremenu su mu se pojavile gliste u stolici, naravno odmah sam mu dala preparat za ciscenje od parazita, ali najveci problem je sto imam dete od tri i po godine, koje obozava psa, ali je mene uhvatila neverovatna panika jer sam saznala da odredjeni paraziti mogu da budu veoma opasni za decu, a pas nikako da nauci gde treba da vrsi nuzdu, tako da to obavlja u kuci gde dete boravi tokom celog dana. Ja naravno to cistim, ali se osecam grozno i uplaseno. Vecina prijatelja me je savetovala da nekome poklonim psa, ali nama je jako zao, jer su i pas i dete jako emotivno vezani. Molim vas da mi neko pomogne sa savetom ako je imao slicno iskustvo. Hvala unapred.

:jelka:Cao svima, prvi put pisem na ovom forumu. Naravno imam problem, kupila sam stene si cua pre dva meseca. U medjuvremenu su mu se pojavile gliste u stolici, naravno odmah sam mu dala preparat za ciscenje od parazita, ali najveci problem je sto imam dete od tri i po godine, koje obozava psa, ali je mene uhvatila neverovatna panika jer sam saznala da odredjeni paraziti mogu da budu veoma opasni za decu, a pas nikako da nauci gde treba da vrsi nuzdu, tako da to obavlja u kuci gde dete boravi tokom celog dana. Ja naravno to cistim, ali se osecam grozno i uplaseno. Vecina prijatelja me je savetovala da nekome poklonim psa, ali nama je jako zao, jer su i pas i dete jako emotivno vezani. Molim vas da mi neko pomogne sa savetom ako je imao slicno iskustvo. Hvala unapred.

Pogledaj na temi "kako nauciti stene da" savete o vaspitanju steneta da ne vrsi nuzdu gde ne treba. A sto se tice vecne price "pas i dete?" mogu da ti kazem sledece: u trenutku kad se moja kerusica ostenila i imala 9 malih beba, moj sin je imao 2,5 godine, a moja kci 6 meseci. Mozes misliti kako 9 beba vrsi nuzdu...a kako mala deca gledaju na kuce..z:lol: Moja deca su rodjena posle dolaska psa u nasu kucu, izrasla su u veoma zdrave (fizicki i mentalno) ljude, veoma vole zivotinje i veoma su plemenite naravi. Nikakve gliste nisu zaradili, a i ako jesu, nisu primecene.
Dakle, preduzmi neophodno na vaspitanju i higijeni steneta, ali NE ODUZIMAJ detetu priliku da odrasta uz psa.z:)

I tretiraj štene protiv glista na svake dve nedelje do napunjenih 6 meseci, posle će biti dovoljno na 3 do 6 meseci. I tačno je to što Nena kaže, deca koja odrastaju uz životinje su mnogo zdravija, i fizički i emocionalno, i uče se odgovornosti prema drugim živim bićima od malih nogu. Kako moja Milica raste a moj Gizmo stari, još malo pa će ona moći da ga šeta skoro potpuno samostalno, već sad je duplo teža od njega i zna da koristi fleksi.

Macak mi je bio nesto bolesljiv (infekcija grla), primio je 2 injekcije i sad je vec pa skoro skroz oporavljen. Procitala sam da je dobro par kapi propolisa za decu (bez alkohola) nakapati u hranu bas za ovakve stvari a i za imunitet. Medjutim, moj decko mu je uzeo mesavinu propolisa i ehinacee (prirodni 10% bezalkoholni ekstrakt propolisa i ehinacee), pa ne znam da li ehinacea u ovom obliku moze da se daje macama i da li moze nesto da mu steti (znam da imaju posebno tablete ehinacee za njih). Sinoc sam mu nakapala u hranu i sve je pojeo, pa ne znam da li smem da nastavim sa ovim ili da uzmem samo ciste propolis kapi?

Ja imam pitanje, Lei krmelji jedno oko, nije crveno, samo krmelji malo vise, a inace je pocela da kija, napolju retko ali unutra kad udje malo vise, dal da joj oko ispiram samo fizioloskim u spoljni ugao oka ili da uzmen i ja taj bor, a sto se tice tog kijanja da joj pojacam hranu i dajem c i b vitamin jer ne bih bas odma antibiotike naprimala se 11 od sterilizacije?!

Moja Bruna ima trenutno iste te simptomez:(Da li si ti nesto davala od lekova,ili je proslo samo od sebe?

Cao,moj Leo ima tonzilit,veterinar mu je dao terapiju,al nije mi rekao sta mu je sve dao?
Dal neko zna sta se sve daje od lekova? :( ;(

Antibiotike i kortizone, ne vidim šta bi drugo. Antibiotici deluju na uzročnika infekcije a kortizoni ublažavaju upalu. Eventualno bi mogli da prođu neki vitaminčići tipa Evitaselena ili Vitoligama i malo kalcijuma, gvožđa... ali čisto sumnjam. Daj mu sad mekšu hranu da ne bi morao puno da žvaće i da bi je lakše gutao.

Cao svima i srecna Nova godina!!!
Moja kuca u selu se prehladila (kija, kaslje ali normalno jede), zivi u dvoristu. Ima sigurno 10 godina (nadjena je pre rata) i veliku herniu u ingvinalnoj regiji. Rekli su mi da joj, izmedju ostalog, dam i medicinski ugalj ali se plasim da ne dodje do nekog poremecaja u varenju jer vec i ovako moramo da pazimo da ne dobije zatvor posto joj hernia bas predstavlja problem... Sta mislite, da li nesto moze da se iskomplikuje medicinskim ugljem? Hvala:]

Back