Pitajte u vezi zdravlja

Na vas zahtev evo otvaram temu i trudicu se da pomugnem koliko mi znanje dozvoljava.Ako odgovor ne stize uvek bas odmah to je zato sto sam zauzet ali trudicu se u najkracem roku da odgovorim.Mi veterinari nemamo radnog vremena.

P.S. Nadam se u znak zahvalnosti kada otvorim prvu veterinarsku bolnicu u Srbiji,jos sa mesovitim stranim kapitalom da ce te doci kod mene :)))))))

Zanima me sa koliko dana ili meseci mogu da dam stencima tablete ili pastu protiv glista?

ma zvali su me zlatousta:andjeo::andjeo::andjeo::andjeo:

Имам ритривера старог 4 месеца, од пре два дана почео је да повраћа и да има ретку столицу, долазио је ветеринар и дава јој неке антибиотике и вештачку храну,а ли не зна шта је узрок свега. Највише ме брине то што ништа неће да једе и што поврати чак и воду када попије. Ако ико зна како да ми помогне и да ме посаветује шта да радим молим нека ми нешто напише унапред захвална. ЗБРИНУТА И ТУЖНА:dash:

Bucko, menja ti Ozika zubiće. I bolje što mu je ispao nego da izraste stalni pre nego što mu mlečni ispadne, imam utisak da ih to jako, jako žulja. Ako primetiš da je nervozniji nego obično, da glođe nameštaj... kupi u humanoj apoteci Kalgel, vidi u Nevenu ili Jasfarmu, oni su ti najbliži.

Jes,grize namestaj,patike,drva,kamenje sve sto nadje grize :( imao je jednu kosku izgrizao je,moram opet da mu kupim i taj Kalgel

a mislim da je to ok, nisam siguran da li se i ocnjaci menjaju, inace koje je rase tvoj kucov ?

99% sam siguran da se i ocnjaci menjaju, tako da ono, nemoj brizit, inace, ja sad strvarno nemam vremena, posto moram da usisavam kucu, pitaj cika googla, sta zna o menjanju ocnjaka, sigurno ce ti pomoci ;-)
bacio sam pogled na par strana, klasican savet,psu omoguci sto vise kostiju, koje su dovoljno velike, da ne moze da ih pojede, i slomi, tipa govedje kost, PILECE NI SLUCAJNO, koske ce mu pomoci pri menjanu zuba, inace taj period pocinje od nekog 3 meseca, pa do 7 kada bi trebalo sve zube da promeni

http://www.google.com/search?q=koji...=com.ubuntu:en-US:unofficial&client=firefox-a

Engleski buldog je u pitanju,ja ga hranim granulama i salamom za pse i jogurt tako da ne jede koske al cu mu kupim neku pa nek glodje

Имам ритривера старог 4 месеца, од пре два дана почео је да повраћа и да има ретку столицу, долазио је ветеринар и дава јој неке антибиотике и вештачку храну,а ли не зна шта је узрок свега. Највише ме брине то што ништа неће да једе и што поврати чак и воду када попије. Ако ико зна како да ми помогне и да ме посаветује шта да радим молим нека ми нешто напише унапред захвална. ЗБРИНУТА И ТУЖНА:dash:

Poslala sam ti PP

Engleski buldog je u pitanju,ja ga hranim granulama i salamom za pse i jogurt tako da ne jede koske al cu mukupim neku pa nek glodje

heh, kupis, heh, strasno, gde zivis? ja sam iz Bgd, ako si mi u komsiluku, imas mesare Matijevic, oni tokom nedelje par puta dobiju govedje kosti, koje se daju za DZ, znaci zaboravi kupovinu ;-)

inace, prvo vidi sa vetom, da li smes davati koske ili ne, neko kaze da moze, a neko da ne, kao ako mu dajes kosti, deformisace vilicu / ili iskriviti mlecne zube, a druga kao mu ne dajes kosti, novi (stalni) zubi pri izlasku ce udariti u mlecne, i opet ce ih iskriviti, mozda bi mogla sa 4-5 meseci pocni da mu dajes kosti, e bas sam pre par dana u petshopu kod mene igrao sa zenkicom engleskog buldoga ;-), cak mislim da i ona ima 4 meseca ;-)

Je li veterinar izmerio kuci temperaturu? Je li joj priključio infuziju? Kuca je sigurno iscrpljena i dehidrirala od tolikog povraćanja i proliva. A je li primila kuca revakcinu? Moj ti je savet da promeniš veterinara za početak. Mogu da budu u pitanju (najverovatnije) trovanje, jak stomačni grip ili parvoviroza. Ni kod jednog antibiotici nisu od velike pomoći, samo mogu da spreče dodatno pogoršanje.

Jes,grize namestaj,patike,drva,kamenje sve sto nadje grize :( imao je jednu kosku izgrizao je,moram opet da mu kupim i taj Kalgel

Uzmi mu onu od bivolje kože, imaju i u Žakou i u Daku. I vidi, uzmi mu Triksi štapiće i njih da glocka, možeš i one Dentastix ili nešto slično. I verovatno bi mu se svidele Markies rolnice, prave se, ako se ne varam, od sira i koštane srži. Ali mu onda za količinu grickalica smanji količinu granula. I molim te, kad sledeći put odeš kod Kaleta po granule, pitaj za mini senior, ja stvarno ne idem nikad skoro na tu stranu.

Da, svakako uzmi acidi borici u nekoj apoteci koja ima svoju laboratoriju, to su obično one "državne". To ti je za početak. A inače možeš da je odvedeš da joj uzmu bris, da vide šta i kako dalje, da urade antibiogram. Osim Hloramfenikola, postoje još i Gentamicin i Deksametazon-neomicin kao lokalna terapija za inficirane oči. Verovatno ćeš i po završetku terapije morati povremeno da joj ispiraš oko fiziološkim rastvorom.

Ja imam pitanje, Lei krmelji jedno oko, nije crveno, samo krmelji malo vise, a inace je pocela da kija, napolju retko ali unutra kad udje malo vise, dal da joj oko ispiram samo fizioloskim u spoljni ugao oka ili da uzmen i ja taj bor, a sto se tice tog kijanja da joj pojacam hranu i dajem c i b vitamin jer ne bih bas odma antibiotike naprimala se 11 od sterilizacije?!

Ja imam pitanje, Lei krmelji jedno oko, nije crveno, samo krmelji malo vise, a inace je pocela da kija, napolju retko ali unutra kad udje malo vise, dal da joj oko ispiram samo fizioloskim u spoljni ugao oka ili da uzmen i ja taj bor, a sto se tice tog kijanja da joj pojacam hranu i dajem c i b vitamin jer ne bih bas odma antibiotike naprimala se 11 od sterilizacije?!

Možda je samo reakcija na promenu temperature, vlage itd. Možeš da probaš samo sa fiziološkim, svakako neće biti nikakve štete od toga.

Ovako, sretnem zenu koja je kao veterinar i pocne ona meni ovako, posto se Lea trese, pocela je, obavezno da je obucem, posto se linja a od stresa i lekova joj samim tim opada dlaka malo vise da uzmem nivea kremu i malo namazem da bi lojne zlezde radile a ona manje se linjala, jel neko cuo za to, da se psima stavlja nivea da bi dlaka manje rasla?

hahah, mislim da nivea nije dobra ni za nas, a kamo li za njih. mada, ko zna...
mada nisam shvatila, da li ti je ona savetovala da je oblacis ili je ti vc oblacis kad izlazite? koliko sam upoznata, oblacenjem psa ti izazivas vece opadanje dlake, i iritiras koren, i zlezde, i sve tako redom, samim tim neki prirodni sistem zastite je narusen, i pas se vise linja. treba njoj malo da se smrzne, da organizam odradi svoje, i da se dlaka zgusne kako dolazi zima. ja sam protivnik oblacenja, osim ako je neophodno. ne zivimo u sibiru.
a to za niveu je hit, haha, prvi put cujem! ja mojoj ne bih stavljala.

Ma ja je ne oblacim bas zbog toga sto si ti navela, ali posto je pre mesec dana bila sterilisana i opao joj verovatno imunitet, pa sam je i konjskim mesom hranila, a ova kaze da je pazim i oblacim, cak i da joj stavljam cipelice sto je apsurdno, a jedino sto je logicno je to sto od tih svih lekova i stresa njoj zaista opada dlaka ali jos uvek nije dobila onu zimsku!
Ja cu joj davati jacu hranu, kakve crne nivee, pa to i meni smeta, jaca hrana i cetkanje svaki drugi dan cesagijom i to je to, zumance vitamini i nema da brinem!

e Moni je ono oko sve gore, zvala sam Nadu, ona kaze da joj se to vuce jos od avgusta i da ona nije mogla i nije imala vremena nista da uradi, ok nju razumem potpuno, zena cini stvarno sve sto je u njenoj moci, ali cinjenica je da je to nesto hronicno.
vodim je danas ako stignem ili sutra najkasnije kod veterinara, ipak on mora da pogleda, ne smem da joj stavljam nista vise na svoju ruku

Back