Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
klarens je vise u toku od bilo koga koje ja poznajem, mada i to malo sto znam mislim da mala kilaza i u vuci tereta pobedjuje. evo sad mi sestra kaze da je za zadnje takmicenje u vuci tereta cula pre dve godine u bugarskoj ili madjarskoj

bilo u ceskoj ja mislim prosle godine,al nije sigurno, posto su tamo priznati...
on ima godinu i 8 meseci...znate sto je kasno,zato sto je on POTPUNO neobuzdan, ne opmaze nista,apsolutno nista kad vidi psa. Ni batine,ni nagrada,ni kazna....ima da ga prikacim na onaj induktor na kraju,i da ga streckam svaki put kad je neposlusan...nema nacina...
Razmisljala sam da krenem kod nekog Andjelka,DOGG mislim da ti znas ko je to,bavi se obukom pasa, pravi se grupno neko okupljanje na placu Obrada *******,jednom nedeljno, kao tu se radi obuka,dresura,agility,sta ti dusa pozeli. E sad,mene bi ziv blam pojeo da dodjem tamo sa svojim skotom, koji bi verovatno izbezumljeno krkljao na lancu.
On je pametan,samo eto,ko da je na nekim drogama,ne staje nikad i onda ga je tesko smiriti. A ja nemam vremena da svakodnevno radim sa njim koliko bi to trebalo.

Inace,drugarica sa kavkascima me nagovara da tu krenem,kao super je,psi joj vec sve naucili...bezi bre,samo fali da dodjem tamo sa ovim mojim,pa da me izbace uz jedno lepo "dovidjenja,vas pas nije normalan"

nemoj ga na struju:( nikako. bolje se na leto kad imas vise vremena upisite u skolicu i mi cemo tako ako se ne pokazem kao bolji ucitelj gici. sta te briga sto je lud i neposlusan pa zato mu i treba skolica.

fora za dresuru je beskonacno ponavljanje i postepeno dizanje zadatka za stepen, ja se nadam da kad jednog dana kazem giletu "sedi" da cu moci i slona sa 5 pasa i 2 konja da provedem ispred njega a da ne digne dupe, za sad sam zadovoljna kada uspe da odsedi dok mu stavljam am i povodac i obucem jaknu i patike, i to nam ne ide sjajno, ali malo po malo...

edit: jaknu i patike ja oblacim ne gile:lol::lol::lol:

i znas sta : mislis da je dzipsi lud, e pa gile je krenuo da bez obzira sto je na kratkom povocu juri i kidise na motore, a onda i pojedina kola :roll: nisam mogla da verujem... kao da mi nije bilo dovoljno sto odlepi kad vidi konja-ne podnosi ih a od kad je krenulo lepo vreme konja vise nego pasa;)

konkretno ovi ljudi dresiraju pitove kao sto i ostale rase, poslusnost, odbrana, napad... a upotrba moze biti radni ili takmicarski pas. svakako je bolje praviti od njih ovakve upotrebne pse nego da s upotrebljavaju zasta ih inace koriste

Nista,moracu cim se zavrse ispiti da ga poteram u neku skolu,da se malo urazumi. I to bi najradije bas tamo,jer znam dosta ljudi,a Obrad mi drzi predavanja na kinologiji.
ne znam dal sam vam spomenula da su ga udarila kola ove zime,kreten jedan. Setali se sa jos jednim drugom,nekim malim ulicicama ovde na Vracaru i idu kola ka nama,videli smo ih 100 metara pre nego sto su prisla jer su imala upaljena dugacka svetla.E da,bio je jugo. I prilaze kola,ovaj moj njuska nesto na sred puta i ne pomera se. Ja se derem ko manijak,dodji ovamo,on nista,kad je najzad podigao pogled,kola su bila na nekoliko metara od nega i pocela da koce,ali kako je bila poledica dzaba.A on umesto da se skloni,blene u svetlo. I ja vec htela da se onesvestim, zatvorila oci i cujem "tup",otvorim oci,debeljko odbacen koji metar,ustaje bez problema,mase repom,covek izlece iz kola da vidi dal je dobro,a ova moja blesa,posto obozavada se vozi, uskace u kola i seda na suvozacevo mesto. I on posle takvog iskustva i dan danas nema pojma da se skloni sa ulice,jedino reaguje kad zavristim "stani",toliko da me ceo kraj cuje.

Back