Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od ovih svih slika meni su najlepsi, tj nekako totalno u proporciji, ovih prvih sest. Ona dva na slici 7 i 9 su identicni kao stafordi, a ovaj sivi je...neko cudo. Ne volim takve pse, izlgedaju mi totalno kao da su stvoreni samo nekog da udave (sto nije daleko od istine).

meni je najljepsi ovaj crni na trecoj slici!!!
mada bez uvrede lover u neku ruku slazem se sa ovim sto je mackic
rekla!!!!
da ne znam nista o njima rekao bih da kolju sto stignu!!!
nemoj se ljutiti lover !!!:confused:

pa Laki, u tome i jeste poenta,. Da vidis razliku izmadju pravih pitova, kakvi bi trebali da budu i onih ukrstanih sa drugim rasama da bi se dobio pas koji lici na monstruma. Kod nas takvih pitova i nematoliko jer mi u svemu zaostajemo za Amerikom, ali verujte mi, kroz par godina doci ce i to. Bas sam cula pre par dana da je jednog takvog pita uvezao neki covek i sve ukupno je platio 5000 evra. Prevoz i stene. Ali ti ljudi ne shvataju da pit bula ne cini posebnim izgled, nego ono unutra
Ej Mili u pravu si, slika je malo iskrivljena, ali evo jos slika pa uporedite te pitove sa obicnim psima. Vec sam spomenula pre jedan filmic na youtube, zove se "truth hurts" i snimili su ga uzgajivaci normalnih pitova, jer i njih prilicno nervira ova "nova linija"
.jpg].jpg].jpg]
.jpg].jpg].jpg]

Totalni degenerici! Pretpostavljam da su ako izgledali engleski buldozi pre izlozbene selekcije. Mislim, koja je poenta?! Ako vec postoji "rasa" bandog... Ovo ne lici ninasta. Uoppste, masu rasa su upropastili "entuzijasti" koji su hteli da ostave neki trag tipa onog sintera sto je sebi napravio pomocnike. (Nikad ne bih drzala dobermana ali protiv francuskog boserona stvarno nemam nista.)

pa Laki, u tome i jeste poenta,. Da vidis razliku izmadju pravih pitova, kakvi bi trebali da budu i onih ukrstanih sa drugim rasama da bi se dobio pas koji lici na monstruma. Kod nas takvih pitova i nematoliko jer mi u svemu zaostajemo za Amerikom, ali verujte mi, kroz par godina doci ce i to. Bas sam cula pre par dana da je jednog takvog pita uvezao neki covek i sve ukupno je platio 5000 evra. Prevoz i stene. Ali ti ljudi ne shvataju da pit bula ne cini posebnim izgled, nego ono unutra
Ej Mili u pravu si, slika je malo iskrivljena, ali evo jos slika pa uporedite te pitove sa obicnim psima. Vec sam spomenula pre jedan filmic na youtube, zove se "truth hurts" i snimili su ga uzgajivaci normalnih pitova, jer i njih prilicno nervira ova "nova linija"
.jpg].jpg].jpg]
.jpg].jpg].jpg]

da te pitam lover je li taj covjek normalan sto je kupio tog pita
ipak 5000 eura je puno za psa!!!!
mozda gresim!!!
sta ti mislis o tome?
sto se tice kakvi su oni i to da njih ne cini izgled nego ono unutra o tome nista ne znam posto nisam imao puno susreta sa njima!!!
jesam jedan koji cu jos dugo pamtiti!!!!

Koliko ja znam pravim pitovima nema potrebe seci usi (osim mozda kada su pustani u brobe mada ni za to nisam sigurna) jer oni prirodno imaju te male cetvrtaste usi.
Nego palo mi je na pamet posto sam videla par pitova koji imaju usi kao magare - jel moguce da njih ladno ukrstaju i sa bul terijerima?? Mislim odakle njima (pitovima) uspravne usi?? A bulovi ih imaju prirodno podignute. Plus su relativno iste gradje (bolje receno ovi noviji pitovi su iste gradje kao bulovi, oni izvorni nemaju veze sa time).

Da budem iskrena mislim da se takvi pitovi nece kod nas nikada primiti, prvenstveno zbog svoje cene. Pazi ako je taj lik platio 5000 za tog psa, on nema sanse da prodaje stene po ceni manjoj od 1000e. A koji broj ljudi ovde moze to da plati?
Eh ti nesrecni psi ce opet postati zastitni znak mafijasima i krimosima. I opet ima da bude sve najgore o njima.

@ Mackic
To sa uspravnim usima se desava ponekad, ne samo kod njih nego i ostalih rasa. Videla sam dva staforda koji imaju uspravne usi, imaju pedigre, iz uzgajivacnice su, tako da nije moglo da dodje do ukrstanja. Jednostavno se tako rode.
Inace, pitovima ne treba seci usi, cak ni kada se vode na borbe, to je sasvim nepotrebno, vise radi estetike.
Sto se tice ove nove linije pitova, veruj mi, zazivece i kod nas, cim bogati seljaci pocnu da ih kupuju radi prestiza ko ima "opasnijeg" psa( a i pekinezer bi mogao da trci brze od njega). Ima u ovoj zemlji puno idiota kojima novac nije problem.

@ Mackic
( a i pekinezer bi mogao da trci brze od njega)

Ej, lakse malo! ;) Nemas pojma kako brzo moze da potrci ova moja matora drtina kad ga potera komsijski doberman. Ali bojim se da si u pravu za ovu novu liniju. Samo se nadam da nece tako brzo, ipak se radi i o odsustvu edukovanosti u tehnicko-informacionom smislu, njima su kad kupuju novi uredjaj bitni px, MB isl. a ne primenljivost. Mada... Jadni psi.

Nisam mogla da se setim nijedne spore rase, a nisam opet htela da optuzim jadnog engleskog buldoga, pa ja lupila prvo sto mi palo na pamet, sto ima male kratke nogice. Mada u pravu si, imam ja mesanku pekinezera u komsiluku, covece, trci ko zec, svaku macku stigne. :):):)

@ prodi
Evo ovako: ta linija ne sluzi nicemu, sem da izgleda tako kako izgleda, slozicete se samnom da potpuno gubi kvalitete koji odlikuju pit bulla.
Imas razne strane pit bull forume na kojima sam ja clan, pa sam videla kako pravi odgajivaci pljuju liniju, sa pravim razlogom. Oni su ukrstani sa raznim mastifima, dakle mesanci su. Pored toga, na sajtu najpoznatijih odhajivaca te linije, otvoreno se spominju " vitamini" koji se koriste da bi pas porastao vise i imao vise misica. To ti je kao da dopujes psa proteinima, kreatinima i steroidima.
Mozda pas kad ga vidis izgleda stvarno impresivno, ali ko se lozi na takav eksterijer, nek ode na temu crni nemacki ovcar( mislim da se tako zove) i nek pogleda sta ljudi napravise od italijanskog vipeta, jer on izgleda "opasnije" pa vise odgovara ukusu poremecenih vlasnika.
sajt: www.muglestons pitbull farm idite pogledajte te pitove i bice vam sve jasno

Обрисала сам текст који је Јевдјо поставио из једног разлога - овде пишемо о самој раси а не о неурачунљивости једне особе која је од њих направила звери. И од сада ћу без опомене и објашњења да бришем такве текстове.

čekaj čekaj, nisam video, kakva je to cenzura bila, da nisi možda obrisala podatak o starici koju su usmrtila dva komšijska pitbula dok je jadnica išla ka prodavnici? da li u gazeti da li u alo baš sam danas čitao o tome.... i baš sam se iznervirao....

pitbul laveri kako se osećate??? jeste srećni šta su vaše mile kuce uradile...
hoće li vas konačno zabraniti u paketu sa stafordima ili još treba krvi da padne???

a kako te nije sramota mili za cenzuru, šteta što nisam video... GDE TI JE ODGOVORNOST BRE NA RUKOVODEĆEM MESTU SI?
ne može tema biti selektivna i sadržati samo pozitivno o ovim, odvratnim, psima već trebaš biti odgovoran moderator i ne šminkati istinu....

čak i da je problem isključivo u vaspitanju, ne treba zaboraviti da je rasu stvorio čovek, namerno tokom stvaranja ukrštano je tako da psi budu opasni.
I LJUDI TO TREBAJU ZNATI, DA JE RASA OPASNA. ČAK I ZA LJUDE. I TO JE PUNO PUTA DOKAZALA.

i uopšte, npr neko priča te budalaštine o tome kako sve zavisi stoprocentno od vaspitanja (negirajući skroz uticaj gena), samo uljuljakava javnost pred realnom opasnošću....
ali ajde neka sve zavisi od vaspitanja, ali taj neko će prozivesti štence i oni će završiti u rukama drugih, izvan njegovih vaspitnih mera.... i šta ćemo tada? da li ste vi koji ih uzgajate svesni svoje indirektne odgovornosti jer proizvodite potencijalne ubice. podsećam, imamo i nevapistane goldene ali oni ne ujedaju te nesrećne ljude...
ma čak i ovakve verbalne propagande o hvaljenju rase indirektno nose odgovornost za svaki ujed kao i cenzura druge strane poput tog obrisanog posta...

ajde nekako možda i mogu da razumem neke nabudžene nadmene trupce sa kajlama koji imidža radi nabave pitbula, ali neko žensko, i to još majka koja voli i čuva ovu rasu ne mogu da razumem, ma neka takva mora da potajno želi da joj pas prekolje dete ne znam šta bi drugo moglo biti....

evo malo iz večernjih novosti:
KIDALI MESO
PITBUL terijeri su nesrećnu Emerenciju srušili, a zatim izujedali, kidajući meso s nje. Dan pre nego što je preminula, suprugu, koji ju je posetio u bolničkoj sobi, u nekoliko rečenica ispričala je šta joj se desilo. Psi su prvo čeljusti usmerili ka njenim nogama, a kada se stropoštala, dočepali su se ruku. Ženu su osakatili, načinili i nekoliko preloma kostiju ruku.

UVEK KRIV GAZDA
DOSADAŠNjA iskustva govore da kazne, koje bi trebalo da sustignu neodgovorne vlasnike, u najvećem broju slučajeva nikada ne budu izrečene, a ako do toga i dođe one su simbolične.
Vlasniku pitbul terijera koji je u Novom Sadu pre dve godine napao i izujedao petogodišnju devojčicu, izrečena je jednogodišnja kazna zatvora.
U avgustu prošle godine, i u požarevačkom opštinskom sudu vlasnica pitbul terijera, koji je sedam godina ranije, gotovo nasmrt izujedao tada devetogodišnju Jelenu Tomić, "zaradila" je samo šest meseci zatvora uslovno na dve godine.

CRNA SERIJA
NAPAD pitbulova, kao i drugih "opasnih" vrsta pasa na ljude, poput ovog u Senti, nažalost, vrlo su česti u Srbiji.
* Prošlog leta, u jednom kikinđanskom naselju, pitbul je napao i izujedao sedmogodišnjeg dečaka, koji se s drugovima igrao ispred zgrade u kojoj živi sa roditeljima.
* U julu iste godine, penzionisanog policajca Borivoja Vasića iz Koteža, napalo je nekoliko pasa lutalica, među kojima i jedan pitbul. Nesrećni čovek jedva je uspeo da se, uz pomoć komšija, iščupa iz čeljusti razjarenog psa.
* Početkom 2006. godine u Subotici je teško povređen Džanko Sedlak, koga je napao pitbul terijer, kojeg je vlasnik često ostavljao samog kod kuće, bez vode i hrane. Kobnog dana, preskočio je ogradu i izujedao Sedlaka, koga bi verovatno i ubio, da dečaku nije u pomoć pritekao komšija.
* Razbesnela kuja pitbul terijera "Aska", u avgustu 2005. godine, napala je u valjevskom vrtiću radnika Živorada Cvetkovića i snimatelja dopisništva RTS Darka Despotovića i lakše ih povredila.
* U februaru 2001. godine u Kragujevcu, u naselju Šumarice, pitbul je napao i izujedao četvorogodišnju Anđelu Budimir. Vlasnik psa, jedva je uspeo da otrgne dete iz čeljusti svog ljubimca, a devojčica je zadobila teške povrede, duboke ožiljke po celom telu i brojna nagnječenja po glavi.

Back