Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pit bull lover jesi li vodila gipsya u setnju?
spava li on u svojoj korpi i gdje on hoce?

on ima svoju fotelju u dnevnoj sobi, naviknut je tu da spava, mada zivi za to da se meni uvuce pod jorgan , sto mu ja ne dam, jer se rita ko nezdrav. Da ne pricam o tome da u pola noci sanja nesto,pa onda krene da zavija i laje u snu. Inace, on nikad ne laje, nikad u zivotu nije zalajao... to mi je bas cudno... a kad spava u snu rezi i laje, bas deluje uzasno. Ja onda ne znam da li da ga probudim jer mi se cini ko da ima kosmar. Cula sam da nije dobro buditi psa dok sanja, ali izgleda mi kao da se muci, a to ne mogu da podnesem. A kad ga probudim on krene da mase repom i da me lize, ko da je srecan sto vise ne sanja.

E Laki, da te pitam nesto, jel si ti razgovarao sa roditeljima o tom psu kog zelis da kupis? Ipak si jos mlad, imas 11 godina,to je 5. razred osnovne skole(ispravi me ako gresim), tako da ne bi bilo teoretske sanse da se sam staras o njemu.Morao bi neko da ga seta kad si u skoli, da mu finansira hranu i ostale potrebne stvari koje pas mora da ima. Jel se oni slazu da uzmete psa?

E Laki, da te pitam nesto, jel si ti razgovarao sa roditeljima o tom psu kog zelis da kupis? Ipak si jos mlad, imas 11 godina,to je 5. razred osnovne skole(ispravi me ako gresim), tako da ne bi bilo teoretske sanse da se sam staras o njemu.Morao bi neko da ga seta kad si u skoli, da mu finansira hranu i ostale potrebne stvari koje pas mora da ima. Jel se oni slazu da uzmete psa?

pit bull lover ja i moja majka smo za to da ga kupimo i brat ali malo manje a moj tata me pusta ali da ga ne vezujem za psa to jest da nema nikakve obaveze prema njemu.
naravno on bi mu kupovao hranu i to sto je potrebno za psa, ali on nebi da ga drzimo u stanu jer on je ipak zivotinja!!! to jest (nemu smetaju dlake, njihov specifican miris itd.)
eh da imam kucu odmah bi mi ga kupio?
veliki problem je u tom sto mi je skola daleko a casovi mi pocinju u 7:30 a posto mi je daleko skola moram da se budim oko 6:15 jer u 6:40 mi krece autobus a jos ako kupim psa svako jutro cu se morati budit u 5:20 a navece ga moram kasno izvesti da uradi nuzdu!1!

jao koji sou je sad bio napolju. Izvela sam Dzipsija sa njegovim drugom u setnju i bili su pusteni...krenuli su da jurcaju, dizu sneg, prevrcu se...ma ludnica. I onda ja primetim odjednom oni se zaleteli na neku crnu tackicu u daljini koja stoji na sred ulice. Ja mislila neka krpa ili tako nesto, kad vidim ta pufnica poskakuje i onda izvalim da je mace, ima oko tri meseca. Napumpalo se skroz, onako nakostresilo, a ova dva konja skakucu oko nje...inace Dzipsi se super slaze sa mackama, ali ako ona pocne da bezi ili da sikce na njega, onda je pojuri...nas dve se zatrcale da ih sklonimo, kad ono odjednom iza kola iskace mama macka, debela crna macketina i pravo neduznom Dzipsiju na ledja... on poceo da skace ko na rodeu, pa je nekako uspeo da je zbaci sa ledja, pri cemu ga je posteno izgrebala, tu se stvorilo jos par macaka koje su bile manje-vise neutralne, sem sto su skakale tamo-vamo...da je neko video ne bi mi verovao...za to vreme mace je pobeglo, tako da mama maca nije imala vise motivacije da se bije sa dva mamlaza od po 30 i 35 kg pa je odustala...posle ovoga ako Dzipsi nije zamrzeo mace, nece nikad

jao koji sou je sad bio napolju. Izvela sam Dzipsija sa njegovim drugom u setnju i bili su pusteni...krenuli su da jurcaju, dizu sneg, prevrcu se...ma ludnica. I onda ja primetim odjednom oni se zaleteli na neku crnu tackicu u daljini koja stoji na sred ulice. Ja mislila neka krpa ili tako nesto, kad vidim ta pufnica poskakuje i onda izvalim da je mace, ima oko tri meseca. Napumpalo se skroz, onako nakostresilo, a ova dva konja skakucu oko nje...inace Dzipsi se super slaze sa mackama, ali ako ona pocne da bezi ili da sikce na njega, onda je pojuri...nas dve se zatrcale da ih sklonimo, kad ono odjednom iza kola iskace mama macka, debela crna macketina i pravo neduznom Dzipsiju na ledja... on poceo da skace ko na rodeu, pa je nekako uspeo da je zbaci sa ledja, pri cemu ga je posteno izgrebala, tu se stvorilo jos par macaka koje su bile manje-vise neutralne, sem sto su skakale tamo-vamo...da je neko video ne bi mi verovao...za to vreme mace je pobeglo, tako da mama maca nije imala vise motivacije da se bije sa dva mamlaza od po 30 i 35 kg pa je odustala...posle ovoga ako Dzipsi nije zamrzeo mace, nece nikad

:lol:

ej Laki, moram nesto da ti objasnim. Ne mozes mene da pitas na temi za pit bula koja mi je omiljena rasa, jer se u ovoj temi jednostavno ne pise o tome. Ovde se pitaju stvari ISKLJUCIVO vezane za tu rasu. To vazi i za sve druge teme. Tako da NE MOZES na ovoj temi da me pitas da li znam dobre retrivere u Srbiji i kolika im je cena. To se pita na temi zlatni retriver, i neko ce ti tamo sigurno odgovoriti. A ako hoces bas JA da ti odgovorim, onda pitas mene, ali opet na temi zlatni retriver jer je tom pitanju tu mesto. Ja citam sve teme, tako da cu sigurno videti tvoj post, ne moras da me juris. Sto se tice pp, nemoj bre toliko da ih saljes, ne mogu na svaku da ti odgovorim. I jos nesto: nemoj da postavljas isto pitanje na vise tema, jer to stvara samo konfuziju, a vecina nas cita sve teme, tako da ne moras da brines, svi cemo videti tvoje pitanje.
I kad hoces nesto da pitas, bolje je da sednes i razmislis sta ces da pitas, pa sve napises odjednom, nego u hiljade postova, tako je i nama i tebi lakse.

lover :lol:tvog psa nikada nisam vidio uzivo ali ovaj koliko mogu vidjet ovaj me pomalo podsjeca na tvog, ako gresim ispravi me. bas mi se sviđa ovaj pas!!!
ipak ti najbolje znas svog psa!!!!

[IMG]http://www.agraria.org/cani/americanpitbullterrier1.jpg[/IMG]

lover :lol:tvog psa nikada nisam vidio uzivo ali ovaj koliko mogu vidjet ovaj me pomalo podsjeca na tvog, ako gresim ispravi me. bas mi se sviđa ovaj pas!!!
ipak ti najbolje znas svog psa!!!!

[IMG]http://www.agraria.org/cani/americanpitbullterrier1.jpg[/IMG]
jeste, lici malo, ali ovo je pas pretpostavljam iz Amerike koji je izlozbene linije, tako da vise potseca na staforda nego na pita.

.jpg].jpg]
8_dscf92413zc_thumb[1].jpg
.jpg].jpg].jpg]
e ovako, evo je razlika izmedju izlozbenog pita i "obicnog" pita. Na prve dve slike su pitovi koji danas imaju svoje poznate loze, znaci tako su izgledali pitovi u proslosti. Na sledece tri slike su psi koji prilicno po gradji lice na svoje pretke i to je sasvim normalno. E sad, na poslednje tri slike su americki (nepotrebno je da govorim ovo americki, kad svi znamo da su samo tamo priznati) izlozbeni primerci. Slozicete se da neodoljlivo lice na staforda. Cak i vise nego na pravog pita. A ovaj sivi u sredini je takozvana hibridna rasa, jer neki odgajvaci smatraju da su oni nastali mesanjem sa mastifom i koriscenjem raznih supstanci. E pa meni sad nije jasno, zasto bi neko vodio rasu tome da lici sve vise na staforda, zar nije logicnije da ako su se te dve rase vec odvojile, onda budu sto razlicitije? Da pit vuce ka tom da bude mrsaviji, vretenast i okretan, a staford da bude snaznog kostura, masivan i krupniji. To mi nikad nece biti jasno. Inace isto mi je apsolutno glupo praviti psa kao sto je ovaj sa 7. slike ( to su poznati "mouglestoun" ili tako nesto kennels ucinili prvi), kad taj pas nema nikakve kvalitete pita. Nema brzinu, okretnost, sangu...lici na prase. Za to vec postoji engleski buldog :)

Od ovih svih slika meni su najlepsi, tj nekako totalno u proporciji, ovih prvih sest. Ona dva na slici 7 i 9 su identicni kao stafordi, a ovaj sivi je...neko cudo. Ne volim takve pse, izlgedaju mi totalno kao da su stvoreni samo nekog da udave (sto nije daleko od istine).

Back