Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ti nisi normalan. A ne vidis ostale vesti kad pas nekog ubije,a? Koliko drugih pasa nekog zakolje, pa nista o tome, sve prodje u fazonu, jao neodgovorni vlasnici... To sto je to uradio pit bull dirktno zavisi od njihovih vlasnika, hsta hoces da kazes da to nije mogao da uradi neki drugi pas??? Ma ti si obicna kretencina, ja ako moj pas bude imao potomstvo normalnio da cu da pazim kome ih dajem, a i ti ljudi takodje...
nemacki ovcar je bio ubica 80-ih, rotvajler 90-ih, sad jedna druga rasa mora da preuzme odgovornost, a zbog takvih kao sto si ti ovaj pas je na losem glasu. Koliko ****** ima slucajeva da je neki pas koji nije pit bull zaklao nekog, pa se onda ne naglasava koja je rasa, samo se napise usputno, a kad to uradi pit, onda je to na naslovnoj strani. Po statistikama pit bull je po broju napada od dvadeset pasa na drugom mestu od pozadi!!!!! Na prvom mestu je NO. Pa sta sad, ajmo da zabranimo sve rase koje su u mogucnosti da usmrte nekog, i nek nam ostanu samo psi za pratnju. Budaletino jedna dzangrizava, boli me uvo sta ti mislis, samo nemoj da pljujes rasu kad nemas pojma. I sta fali ako zensko uzme takvu rasu psa, pa sto puta ga bolje vaspitava nego neki muskarac, stvarno ne znam dal ti imas psa, ali ako se ne razumes u neke stvari onda se ni ne mesaj.

Aska stigla u Beograd
11. avgust 2005. | 17:34 -> 19:54 | Izvor: B92
Beograd -- Aska, napuštena keruša rase pit bul, koja je prethodnih dana pravila probleme u Valjevu, stigla je u Beograd.

Nju i njenu štenad preuzelo je društvo za zaštitu životinja Orka. Pomogla je i Skupština grada Beograda, koja je obezbedila vozilo veterinarske stanice, kako bi se keruša i njeni mladunci iz Valjeva prebacili u beogradski pansion, gde će biti smešteni do udomljavanja.

Ženka pit bula je prethodnih dana napala nekoliko ljudi u valjevskom vrtiću, a dozvoljavala je da njoj i mladuncima priđu samo deca koja žive u okolini, koja su je hranila i skrivala od šintera.

Elvir Burazerović iz Orke kaže da sada sledi akcija da se pas i štenad udome: "Danas smo preuzeli Asku i njenih sedam štenadi kako bismo pomogli Aski i toj deci koja su je toliko volela i brinula o njoj. Ja se zaista mogu zahvaliti samo Skupštini grada Beograda na velikom razumevanju i na tome što su nam ustupili vozilo kojim smo je preneli, a sada naravno sledi akcija za Asku i njene štence i molba da je neko usvoji."

Zanimljivo je da se na teritoriji Beograda i u okolini ne sme držati pas vrste pit bul terijer, što je odluka od pre deset godina. Međutim, problem je što Kinološki savez smatra da pit bul nije definisan kao rasa, pa se može tretirati kao mešanac, što ne omogućava sprovođenje odluke o zabrani. Najviše nevolja u vezi sa pit bul terijerima ipak zadaju nesavesni vlasnici, koji prepuštaju svoje ljubimce ulici, stvarajući probleme kakve je u Valjevu nedavno izazvala Aska.
Evo, ako ti je bas stalo do vesti...

naravno no, rota, dobermana itd treba takođe zabraniti kao ljubimca, da se ja pitam... ali danas su pitbulovi ubili i oni su u fokusu
a ja sam ovde izneo činjenice koje negiraju vaše priče o tome kako su to mili psi, oni su opasno tihi, kao oni mirni čudaci kojima pukne film i iz čista mira pobiju pola komšiluka
a reci mi, šta ima od toga ova nesrećna preminula žena što je VLASNIK KRIV? zašto ja kao obični građanin da zavisim od brižnosti ili nebrižnosti nekog tamo vlasnika pitbula, ja želim da mene država štiti preventivnim merama a ne dobra volja nekog tamo agresivca koji voli opasnu rasu

ASKA MORA DA PREŽIVI - JER NIJE KRIVA!

Keruša Aska, koja je braneći svoje štence privukla veliku medijsku pažnju, dovedena je juče u Beograd. Ona se nedavno oštenila u vrtiću “Naša radost” u Valjevu, a o njoj su se brinula deca, sakrivala je i branila od šintera. Zbog nepromišljenog pristupa, Aska je ozledila ljude koji su pokušali da je uhvate. Njeno ponašanje proglašeno je za agresivno, iako je ona samo branila štenad.

Brigu o Aski i njenim štencima preuzeli smo želeći da doprinesemo rešavanju situacije – spasemo životinju koja bi stradala zbog velike “prašine” koja se podigla oko nje – i da ispunimo želju dece koja su o njoj brinula. Akciju smo sproveli uz pomoć Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, koji nam je ustupio vozilo veterinarske stanice “Beograd”, kojim smo ih prevezli.

Iako je bilo najlakše ubiti Asku i tako “rešiti problem”, smatramo da ona i njeni štenci ne smeju ispaštati zbog neodgovornosti vlasnika. Aska mora da nastavi da živi ne samo zbog svojih mladunaca, već i kao simbol koji treba da nas podseća na problem neodgovornog vlasnišva sa kojim se susrećemo svakog dana!

Nakon svega postavlja se pitanje, da li je Aska kriva što je pit bul, što je terana u borbe i što je na kraju napuštena i to skotna? Jasno je da je u pitanju pas opasne rase koji je samo branio svoju štenad. Sreća je što nije niko od dece stradao i što nije napala više ljudi. Šta da je bila stvarno agresivna? Apelujemo na valjevsku policiju da što pre pronađe neodgovornog vlasnika koji ih je napustio i podnese krivičnu prijavu protiv njega kao jedinog krivca za incident.

Ovaj slučaj je otvorio veliki broj pitanja, na koja godinama tražimo odgovore: pitanje sankcionisanja neodgovornog ponašanja vlasnika životinja; napuštanje životinja kao uzrok postojanja lutalica; obeležavanje – što bi omogućilo kontrolu vlasnika; krivično gonjenje organizatora i učesnika borbi pasa; posebne mere i odgovornosti za vlasnike tzv. opasnih životinja i neophodnost donošenja Zakona o zaštiti životinja, kako bi se sprečili slični incidenti.

Naša Aska i njeni štenci privremeno su smešteni u pansion za pse, dok ne budu udomljeni. Štenci su nažalost u kritičnom stanju, jer su veoma mladi a bili su uznemiravani i izlagani stresu. Sada se borimo za njihov život.

Zbog svoje prošlosti – učešće u borbama, napad na nekoliko ljudi braneći svoje štence – Aska neće moći da bude udomljena u porodicu, već ćemo joj obezbediti trajni smeštaj u pansionu

Dragojlo, ocigledno nisi upoznat sa statistikom. Naime, sa ubedljivo najvise zabelezenih ujeda od svih rasa svuda u svetu gde postoje takvi podaci, nemacki ovcari su apsolutno bez premca. UVEK kriv covek. Pas je ono sto od njega stvori covek. Bilo onaj ko je rasu stvarao za ovu ili onu namenu, bilo vlasnik i odgajivac.

naravno no, rota, dobermana itd treba takođe zabraniti kao ljubimca, da se ja pitam... ali danas su pitbulovi ubili i oni su u fokusu
a ja sam ovde izneo činjenice koje negiraju vaše priče o tome kako su to mili psi, oni su opasno tihi, kao oni mirni čudaci kojima pukne film i iz čista mira pobiju pola komšiluka
a reci mi, šta ima od toga ova nesrećna preminula žena što je VLASNIK KRIV? zašto ja kao obični građanin da zavisim od brižnosti ili nebrižnosti nekog tamo vlasnika pitbula, ja želim da mene država štiti preventivnim merama a ne dobra volja nekog tamo agresivca koji voli opasnu rasu

pa ne mozes da zabranis sve velike rase, radi prevencije!!!! Kad se poboljsa stanje u ovoj zemlji bice manje kretena koji prave pse agresivnim, pa ce samim tim i biti manje ovakvih incidenata. Znas li koliko je pit bulova u Americi dobilo nagradu za psa heroja i medalju? Mnogo njih. U Velikoj Britaniji se stafordi koriste kao policijski psi, tragaci i psi za odbranu i napad. To sto mediji govore nije istina!!!! Sve te slucajeve koje si nabrojao, to je koliko ih je bilo ukupno od strane pit bulova, nema vise ni jednog, jer su se mediji pobrinuli da se svaki posebno osudi, radi sto bolje price, o krvolocnim psima. A sta je sa ostalim incidentima u kojima pise "pas napao nekog" i sl. e pa to nije bio pit bull, to je neka druga rasa, a takvih je slucajeva po vestima nebrojano mnogo. I sta sad, dosli smo do zakljucka da treba zabraniti sve velike i srednje rase? Slozices se da je to nebuloza.

ti nisi normalan. A ne vidis ostale vesti kad pas nekog ubije,a? Koliko drugih pasa nekog zakolje, pa nista o tome, sve prodje u fazonu, jao neodgovorni vlasnici... To sto je to uradio pit bull dirktno zavisi od njihovih vlasnika, hsta hoces da kazes da to nije mogao da uradi neki drugi pas??? Ma ti si obicna kretencina, ja ako moj pas bude imao potomstvo normalnio da cu da pazim kome ih dajem, a i ti ljudi takodje...
nemacki ovcar je bio ubica 80-ih, rotvajler 90-ih, sad jedna druga rasa mora da preuzme odgovornost, a zbog takvih kao sto si ti ovaj pas je na losem glasu. Koliko ****** ima slucajeva da je neki pas koji nije pit bull zaklao nekog, pa se onda ne naglasava koja je rasa, samo se napise usputno, a kad to uradi pit, onda je to na naslovnoj strani. Po statistikama pit bull je po broju napada od dvadeset pasa na drugom mestu od pozadi!!!!! Na prvom mestu je NO. Pa sta sad, ajmo da zabranimo sve rase koje su u mogucnosti da usmrte nekog, i nek nam ostanu samo psi za pratnju. Budaletino jedna dzangrizava, boli me uvo sta ti mislis, samo nemoj da pljujes rasu kad nemas pojma. I sta fali ako zensko uzme takvu rasu psa, pa sto puta ga bolje vaspitava nego neki muskarac, stvarno ne znam dal ti imas psa, ali ako se ne razumes u neke stvari onda se ni ne mesaj.

Izvini molim te.
Ja zaista ne znam slucajeve da je pas neke druge rase ubio ili zestoko unakazio coveka.
Potpuno je besmislena tvoja teza da je pit bul na losem glasu zbog navodno glupih i uplasenih ljudi kao sto smo mi.
Mozda su tvoje statistike i tacne, mozda i nisu nebitno.
Bitno je da od pit bulovog napada ljudi zestoko stradaju, ali zestoko, neuporedivo u odnosu na napade drugih pasa.
Toliko besa ima u tvom postu, toliko nekontrolisanosti, toliko iskljucivosti, da samo potvrdjujes tezu o ljudima koji gaje takve pse.
I tigrovi koji su rodjeni u zooloshkom vrtu umeju da se maze i da budu prilicno pitomi, pa ih to ne cini manje zverima.

Moju komsinicu, baku od 70 godina napao je pit bul njenog unuka.
Znaci pas sa kojim je zivela od kad je dosao u kucu, pas koga je hranila, pas sa kojim je provodila 24h dnevno. Samo zbog toga sto mu je u nekom trenutnu u glavi nesto puklo kad je premestala unukove patike.
Napao je tako zestoko, da joj je ruku slomio na tri mesta i da se spasla samo pukom slucajnoscu jer ga je izbezumljena od bola i shoka udarila unukovim tegom od 2 kg u oko, pa se on shokirao i pustio je za toliko da izbaulja iz kuce.
Trebalo je cuti njena zapomaganja, i trebalo je videti kako niko od komsija nije smeo da se usudi da udje da joj pomogne, sem komsije koji je poneo pishtolj, ali se ona vec izvukla.
Ja sam je licno odvezao u urgentni centar i to je bilo jedno shokantno iskustvo.

Znaci, ne branim nikome da voli neku rasu, ali nemojte prodavati maglu i pricati ono sto vama odgovara.
Istina je sasvim drugacija i vi to dobro znate, stoga i tolika agresija.

A moderator moze da brise sve sto mu ne odgovara, i da ovo pretvori u odu pit bulu kao rasi, ali to nece promeniti istinu, da je to vrlo opasan pas.

P.S. Sta ja imam od toga, sto ce neki vlasnik pit bula biti kriv i biti osudjen ako mi njegov pas napadne i unakazi ili ubije dete.
Takvog psa ima da izvodi sa brnjicom, a ne kao mnogi od vas, da ga puste da bez brnjice slobodno trchi po parku.
To je neodgovorno ponashanje i ja bih za to odredio uzasno velike kazne.
Kad dodje do napada, vec je kasno za bilo sta

Обрисала сам текст који је Јевдјо поставио из једног разлога - овде пишемо о самој раси а не о неурачунљивости једне особе која је од њих направила звери. И од сада ћу без опомене и објашњења да бришем такве текстове.

ali ovo je najači post, dakle njena teza je da ubistvo ne govori ništa o o rasi već samo o gazdi i njegovom odnosu prema konkretnom psu i zato valja obrisati postove jer iz njih o rasi AMA BAŠ NIŠTA NE MOŽEMO SAZNATI NITI NASLUTITI...

dakle kada tigar ubije to ne znači da su tigrovi opasni, to je pogrešno zaključivanje, nego ćemo antropomorfizovati životinje i držaćemo se teze - nema kolektivne odgovornosti.... ma jelte?

pa ta dva pitbula su slobodno šetala poljem oko kuće kuće vlasnika u senti... nisu bili ugroženi ničim, bili su slobodni i niko nije ušao u njihov boks niti napao njihove štence, pa kao imali razlog, već je žena išla ka prodavnici da kupi za doček da se ima nešto na trpezi, praznično raspoloženje i te stvari, i oni su je iz čista mira presreli I rastrgli...

ne slazem se, nebitno. Ja se iznerviram kad je neko neobavesten i neupoznat sa tom rasom, a prica kao da je godinama drzi. Taj bes mi stvarate ljudi poput tebe.
Necu vise o tome da pricam, ljude kaovas ne vredi ubedjivati kad ostajete pri svom misljenju.
A znate onu izreku, onoga sto se covek plasi, on to i unisti

Pit Bull saves 2 women from deadly cobra,
dies wagging his tail BARANGAY LAPASAN (Philippines)
Mar 1, 2007

The children in the Fronteras household refer to their dog as "kuya" ("big brother"), and he certainly proved it on the day he sacrificed his life to protect the family.
On Monday, Feb. 12 at around 2 p.m., "Chief", an American Pit Bull Terrier, rescued Liberata la Victoria, 87, and her granddaughter Maria Victoria Fronteras from a deadly cobra which had entered their house through an opening in the kitchen.
Liberata la Victoria and Chief had been watching TV on the sofa when suddenly Chief jumped up and alerted her to the presence of a cobra less than 10 feet away. Maria Victoria rushed in and pulled her grandmother into a separate room, hoping the snake would leave.
But when Maria Victoria later emerged from the room, she was terrified to find the cobra poised about two feet away. Equally startled, the cobra expanded its hood and appeared to be spitting venom as it prepared to strike.
"The snake was in front of us, maneuvering a deadly attack," says Maria Victoria. "I screamed out loud to ask for help." 1
That's when from "out of nowhere", Chief dashed between the cobra and the two women, using himself as a shield against the cobra's attacks. Chief then seized the cobra by the neck and slammed it into the floor, killing it. But for Chief it was a Pyrrhic victory. In the struggle, he sustained a fatal bite to the jaw, and moments later he began gasping for breath and collapsed.
The family sought the help of a veterinarian, but they were told that nothing could be done. According to the vet, the bite was too close to Chief's brain, and the venom had already spread. Maria Victoria called her husband Marlone who, stunned by the news, rushed home immediately.
Ian de la Rama, a friend of the family, says it was less than 30 minutes from the time Chief had been bitten that he "went wobbly and lost control of his organs," 2 urinating and defecating uncontrollably. Yet he still kept clinging to life. It wasn't until Marlone arrived that Chief finally let go.
Ian de la Rama describes, "Chief gave his two deep breaths and died. He was fighting and saving his last ounces of breath to see a glimpse of his master for the last two seconds of his life." 1
Ian adds that the last thing Chief did as he gazed up at Marlone was wag his tail.

"You think dogs will not be in heaven? I tell you, they will be there long before any of us."
Robert Louis Stevenson (1850-1894)

lover nemoj da se svađas sa njim ili njom.
on ili ona je tu pogresio/la zato sto ovo nije teme gdje se pise lose o pit bull terrijerima nego jednostavno nesto fino o njima i ja sam na temi labrador retrivera rekao da su mi zlatni retriveri ljepsi od labradora ali nisam nista ruzno pisao o njima cak naprotiv oni su meni najljepsa rasa posle zlatnih ret.........
ali ovo sto je napisano je stvarno previse!!!!
sad si potpuno pukla koliko mogu vidjeti posto budaletino jedna i kretencino nisu bas fine rijeci ali bih mu i ja to rekao da je nesto tako ruzno rekao za goldene a tesko ce se to ikad desiti posto retriveri nisu takvi psi

ne slazem se, nebitno. Ja se iznerviram kad je neko neobavesten i neupoznat sa tom rasom, a prica kao da je godinama drzi. Taj bes mi stvarate ljudi poput tebe.
Necu vise o tome da pricam, ljude kaovas ne vredi ubedjivati kad ostajete pri svom misljenju.
A znate onu izreku, onoga sto se covek plasi, on to i unisti

pa problem jeste i tome što opise te rase daju njeni obožavaoci, što je subujektivno pa ne odgovara istini...

a čekaj ovo zadnje, jel to neka tvoja želja da me pitbuli srede?
e baš ti hvala.... ja nemam ništa lično protiv nekog ovde na temi, samo suprostavljamo mišljenja...

Nego reci mi - koji je sledeci plan nakon sto istrebis sve opasne rase sa njihovim vlasnicima? Hoces li krenuti da trebis i ruzne ljude sa besnim izrazima lica zato sto se nikad ne zna hoce li neko od njih postati ubica?

Zapravo imam vec dzak.
Samo ne znam koje je tvoje opravdanje za toliko mrznje prema svemu i svakome.

nije dovoljno da se ima, treba i da se udara...

a da videh pogrešno sam pročitao zadnji red kao "ono te i uništi"...

nema tu mržnje mačkić, to je bunt protiv opasne uspavanke koja se valja ovde da isključivo sve zavisi od vlasnika. neka bude pod
kontrolom vlasnika 95% ali onih 5% šansi da stvari izmaknu kontroli su i dalje velika opasnost i to treba otvoreno reći....

Pogresih izreku, izostavila sam onaj prvi deo, koji glasi: sta covek ne razume, toga se plasi, a cega se plasi on to i unisti
Dragojlo, koliko vidim, nigde nisam napisala da bi htela da te pit bullovi uniste. Ma mackic, onda na redu dolaze pudlice i mali psi, posto se nikad ne zna na sta su spremni. Zamislite civavu sa snagom pit bula, koja bi to ubica bila.

Back