Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aaaaaa, pa to sve objasnjava. Ja sam mislila da ona na slici ima godinu dana, pa mi bilo cudno sto je tako mala. a lepi su i ovi stenci, samo sto se ne vide bas dobro.
Ovaj moj kreten treba sad da se pari sa zenkom slicne boje kao sto je ta sa slike, pa ja se nadam da ce biti sareni stenci, a manje crnih. trebalo bi da bude manje crnih jer je Dzipsiju majka bila crno-bela, a otac svetlo-zut.
Ovo je moj pas iz snova

Znam.
Otac:CH Tigar, Snooty linija
Majka:Beti, 40% Boolyson
To je to. Ja sam ga nabavila jer mu majka "i nije neka krv" kako je on rekao, tj. nece da skrecuje. A otac je sad skoro postao CH mislim da pre nije bio.

E inace, sto se tice boje, vecina stenaca ce vuci vise na majku, jer je ona nosilac gena, tako da ako je majka crna, a otac zut, vecina ce ih biti crna. Uostalom crna je dominantnija u odnosu na bilo koju boju.
Tako isto, ako su oba roditelja crna, ne mora da znaci da ce stenci biti isto svi crni( vecina hoce) jer je moguce da povuku na nekog baku ili deku koji je bio druge boje

Znam.
Otac:CH Tigar, Snooty linija
Majka:Beti, 40% Boolyson
To je to. Ja sam ga nabavila jer mu majka "i nije neka krv" kako je on rekao, tj. nece da skrecuje. A otac je sad skoro postao CH mislim da pre nije bio.
Majka mu je kako ti kazes odlicna krv samo sto ona kao pojedinac nije dobra ja neznam gde si kupila psa i od koga za ch tigra nisam cuo ali sve je moguce a i svuda ima prevaranata kad prodaju izmisljaju ali tebi je lep pas i dobar a to ti je bitno

Uzela sam ga iz Indjije. Nema veze sto je ona Boolyson,kad nije cela nego mesana.A sto se tice Tigra, meni je taj lik rakao da ce biti sampion, i pre par meseci neki lik me na ulici pitao, posto mu se svideo Gipsy ko su mu roditelji i kad sam mu rekla za oca, on je rekao da je Tigar iz Indjije postao sad skoro CH.
Meni je to sasvim nebitno. Kao sto kazes, lep je i ima fantastican karakter, a to mi je jedino bitno.
Nego ne mogu nikako da ga uhvatim da ga slikam kad smo u stanu, vrpolji se i uvek je slika katastrofa, videcu da ga izvedem napolje sa nekim, pa da ga tad slikam

Da upravu si, tek sam sad videla sa kog je sajta skinuto. Imam osecaj i da ga ne setaju, da im je jadnik stalno vezan. MNOGO mi je zao takvih pasa.:(
Nisu oni jadni krivi sto su takvi.
Meni se mnogo svidja ta boja

Evo, malo pre sam preturala po slikama, i slucajno naletela na Gipsy-evu sliku kad je imao 3 meseca. Nisam mogla da odolim, morala sam da je stavim.:lol:
Na slici je uhvacen na delu, kako zvace sundjer za masazu koji je ukrao iz wc-a. Prvo sam ga slikala, a onda je dobio batine:)

ljudi da li pitovi sami dizu ushi sa nekih 7-8 meseci? Ima jedan pit kod mene koji je digao ushi skroz kao vucijak i meni je to malo cudno, ali nisam siguran pa reko da pitam?!

Ne, kupiraju im se sa 4 meseca ali to je mucenje za zivotinju i nosi rizik kao i sve ostale hirurske intervencije, narocito sto se radi u totalnoj narkozi. U svakom slucaju, pitaj veta o duzinama usiju, pogledaj po raznim sajtovima fotke... Gooogle je zakon za to.

Nadam se da ce mi neko ko se razume u kinologiju objasniti razliku izmedju; pit bula, pit bul terijera i staforda. vise ni sam ne znam ko je od njih lud, ko agresivan a ko paren u incestu? Vlasnik maznog staforda.

Verovatno je neko vec odgovorio ali ja se vadima na neiskustvo, ipak sam novopeceni forumas. Evo ovako. Nekada davno...bla,bla,truc, neki terijeri u Engleskoj na tu foru ali iskljucivo plavi (citaj:sivi)... Stenad u drugim bojama... Tra-la-la... Amerikanci otkupljivali "shkartove" tj. stenad nedozvoljenih boja za male pare i to ti je sve isto samo sto se u uzgoju otislo u dva razlicita pravca:stafordi za izlozbe a pitovi za borbe. Genotip isti, sve isto, i dan-danas ima u SAD pasa sa sasvim regularnim papirima za obe rase. Samo ovim snobovima u Evropi ovi drugi ne odgovaraju pa nece da ih priznaju. Zaboravljaju da su do prekjuce na evropskim dvorovima polupismeni vlastelini jeli rukama i hushkali pse, medvede, bikove itd. da se bore medju sobom. A ti testovi DNK, to slobodno macku o rep. Doduse, jadan macak... Ne zamerite, vec spavam.:oops:

jel to neko obrisao postove onog lika? Ili sam ja sanjala da je neko pisao nesto ruzno?

Ili si mozda mislila na onaj post u kom ja najblaze receno kritikujem izvesnog Pikola. My fault! Zaboravila sam da proverim datum kad je poslao svoj stav i zato placam danak neiskustvu. Inace, kao neko iz grada u kom su se svojevremeno intezivno odrzavale borbe, tvrdim da pas iza ringa MORA da iznese makar ogrebotine po njusci. A zar vama nije dosadilo da i vas, normalne ljude svrstavaju u onaj klise kom ocigledno pripadaju neki likovi koji su ocigledno na pogresnom forumu (ljudi, ovde se VOLE svoji ljubimci) i koji nabavljaju pita ili neku drugu "opaku" rasu samo da bi lecili komlekse?

E, ma nisam mislila na tebe, to je neki lik psovao ostale. Vidim post, posle par minuta udjem opet da napisem nesto, kad ono-nema ga! Bas su brzi ti moderatori!
sto se tice pitanja, oguglala sam na te stvari, kad me na ulici pitaju koja je to rasa(ako ne znaju) i ja im kazem, a oni me pogledaju ko da nisam normalna. Ma sta me briga, neka misle sta hoce, ja i svi koji znaju Gipsy-ja, znaju kakav je on i obozavaju ga.
Pre neki dan sam slucajno srela dve starije dame ispred maxija. One su bukvalno dotrcale do njega vristeci, ja gledam sta im je, i pocele da ga grle i ljube...Gipsy se odusevio, krenuo da skace i da ih ******i po licu. I onda su mi rekle da su imale slicnog pita koji je nedavno uginuo od starosti. Ja se odusevila sto jos postoje takvi ljudi bez predrasuda.
A ne mozete da zamislite prolaznike, kako su reagovali. Neki su pravili face, neki se zgrazavali, a bilo je i onih koji nisu mogli da veruju kako se ta "zver" obradovala ko neka pudlica. Kasnije mi je jedan covek prisao koji je video sve to i rekao mi da nikad nije video takvog psa da se tako ponasa i da mu je to promenilo misljenje. Ceo dan sam posle toga bila srecna.:):):)

Ti ne volis svoje pse, cim ih "koristis za borbe". Fazon, volis svog psa, a mozes da gledas kako ga neki drugi pit kida u ringu. To nije ljubav. To je posao na kom ti zaradjujes. A ako nisi psovao, onda stvarno ne znam zasto ti je post izbrisan.

Zvucacu otrcano sa ko-zna-koji-put istim pocetkom ali dok sam volontirala u Orki, ljudi iz nekog preduzeca su doveli na sterilizaciju prelepu zutu kuju sa nekupiranim usima i desilo se nesto slicno kao tebi (pit bull lover) u kojoj smo svi ostali zgranuti, naravno, u najpozitivnijem smislu. Naime, jedna gospodja iz te ekipice je zgrlila doticnu kuju i pocela placuci da je ljubi i da nas moli da joj ne zasecamo uvo. (Zasecanje jednog uveta kao jedan od 3 vida obelezavanja, pored tetovaze sa jedinstvenim brojem u drugom uvetu i crvene ogrlice). NNaravno, tokom tih nedelju dana koliko je trajao njen oporavak od operacije, ta gospodja je retko koji dan propustila da ne dodje kod nas da je obidje. I stvarno ne znam kao neko moze da tvrdi da voli nekoga, bio to i "samo" pas a da neposredno doprinosi njegovoj fizickoj patnji. Ranije, dok je moj Gizmo (neki se pitaju sta ja, vlasnik malog psa trazim ovde) bio mladji, kad me nekom svojom gluposcu toliko iznervira da ga udarim, posle se bar jos nekoliko sati kajem zbog toga. Inace, bez obzira sto imam malog psa, to ne menja cinjenicu da su moja velika ljubav veliki psi tipa molosa, molosoida isl. iz ll FCI i tih par rasa terijera od kojih se vecina ljudi zgrazava i zove ih...ma, znate kako.

Back