Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav!!!!

Ja sam kupio svoju bebu (Donata) kada je bio star 16 sedmica..Prvih 5 dana je samo spavao i pomalo pio vode. Kupi par igracaka i pokusj da se igras s'njom jer je sada promijenila sredinu , pretpostavljam da nemas u kuci drugog psa tako da joj je dosadno.... Ako nista nebude vodi je kod veterinara
Postavi nam par slika da vidimo kako izgleda

anando

ljudi kad je najbolje pariti zenku?mislim koji dan teranja?odvela sam danas dzipsija da se pari,bice kod tih ljudi dva0-tri dana,da bi bili sigurni.njoj je danas 12. dan,jos joj ide krv po malo...ajde pomagajte nesto mi sve glupavo,ovo mi je prvi put da cu da spavam bez njega...

ljudi kad je najbolje pariti zenku?mislim koji dan teranja?odvela sam danas dzipsija da se pari,bice kod tih ljudi dva0-tri dana,da bi bili sigurni.njoj je danas 12. dan,jos joj ide krv po malo...ajde pomagajte nesto mi sve glupavo,ovo mi je prvi put da cu da spavam bez njega...

Pa od 10 og do nekog 17og 20og dana od prilike ako su uocili na vreme kad je pocelo teranje dotle bi i krvarenje trebalo da prestane.
zAnaci Dzipsi ce da bude tata jeee bebice:D:D:D joj sto ja volim bebice da imam uslova uzela bih jos jednog psa da Mrvki pravi drustvo. Inace ova moja nikako da udje u teranje a ponasa se nenormalno vise je nego hiper aktivna. Kad se vratimo iz setnje sve mislim bice mirna , al malo sutra u stanju je da trci 24h. Popije malo vode pa kad krene da jurca kroz kucu , ja samo cekam kad ce dda se polomi. Ali mnogo je smesna i slatka podvije rep ukoci noge slepi usi i tako trci :p:rolleyes:

E evo sad sam nasla neku staru temu...kuja ima teranje 21 dan,prve dve nedelje ne da muzijacima,ali posle 15.dana dozvoljava...uh sad mi je lakse...znaci,nismo zakasnili...extra...evo par njenih slicica...
ona je pit,al ima staforda u sebi,koliko sam ja razumela...dace prve stence,ja dobijam pola od koliko ih bude...jao...malo mi je glupo,sto ce biti 1\4 staford,ali sta sad...posle ovog puta,samo sa pitovima!!!!:D
vec sam nasla ljude kojima bi ih dala!!!!!zavisi koliko ih bude!
malo mi je cim,moja beba ce biti tamo sama,bez mene,po prvi put u tudjoj kuci...nadam se da mu se nece nesto desiti....ne daj boze da im pobegne ili tako nesto...

slike su sve slicne,al sta da radim,samo njih su mi dali za sad

Pa od 10 og do nekog 17og 20og dana od prilike ako su uocili na vreme kad je pocelo teranje dotle bi i krvarenje trebalo da prestane.
zAnaci Dzipsi ce da bude tata jeee bebice:D:D:D joj sto ja volim bebice da imam uslova uzela bih jos jednog psa da Mrvki pravi drustvo. Inace ova moja nikako da udje u teranje a ponasa se nenormalno vise je nego hiper aktivna. Kad se vratimo iz setnje sve mislim bice mirna , al malo sutra u stanju je da trci 24h. Popije malo vode pa kad krene da jurca kroz kucu , ja samo cekam kad ce dda se polomi. Ali mnogo je smesna i slatka podvije rep ukoci noge slepi usi i tako trci :p:rolleyes:

joj nastass hvala ti na tako brzom odgovoru,ne mogu da razmisljam ni o cemu drugom,sve se desilo iznenada,danas su me zvali i ja ga danas odvela...
inace i moj trci tako po kuci,podvije rep,spusti dupe i zalize usi...i kad trci,ne gleda gde,porusi sve,izubija se o namestaj...

Bas je slatka zenkica, mislim da ce im bebe biti preslatke! :)
Nema veze sto je pola staf, ionako su oni vrlo slicni, a koliko vidim ima lepe usi tako da malisama nece morati da se seku.
Kad su ti ih pre rezervisali? :):)

pa prijatelji,koji vole dzipsija,onda prijatelj(saleposejdon mu je nick na forumu)od koga sam uzela papagaja,je rekao da bi i on isto uzeo,jedan covek ovde iz kraja...ima ih dovoljno u sv.sl. Jao ljudi,toliko se brinem,boze ja nisam normalna,samo razmisljam o tome da li mu je dobro,da li je uplasen,da li je gladan,jel su ga sad premestili u kucu,posto je bio prvo napolju...najvise od svega se plasim da im ne pobegne,jer dvoriste nije potpuno ogradjeno...e sad,rekli su da ga nece ispustati iz vida,ali meni to nije dovoljna uteha...ne znam,nikad se nisam ovoliko brinula,stvarno sam paranoicna...jos sad,kad sam saznala da je njoj tek 12.dan,pa koliko ce onda da ostane tamo,5-6 dana,uf...to je mnogo...

Pa ako nisu daleko ti pokusaj da provodis vreme i tamo malo sa njim...ne bi mu skodilomada po pravilu,zenka se dovodi kod muzjaka, samo to u poslenje vreme niko ne praktikuje....To su ipak zivotinje a muzjaci imaju svoju teritoriju na kojojj se osecaju sigurno....
Ja mislim da sam se vec izjasnila, ali nije na odmet da opet kazem...Staford JE pit bul, samo su morali drugacije da ga krste da bi mogli da ga registruju kao rasu. http://www.bulldogbreeds.com/americanstaffordshireterrier.html
Ovde imas to strucnije objasnjeno.....ameri kad zakomplikujuuuuuu....

Znas kako,jednom je jedan covek rekao,citiram "kad budem poceo da parim pit bulove zbog boje,glave i izgleda uopste,nazvacu ih stafordima". Tako i jeste,tako su i nastali...
Ma sutra cu ih zvati da vidim sta se desava,a prekosutra idem tamo. Rekli su mi oni da dodjem kad god hocu,ali glupo mi da ih davim i smaram stalno...:D:D:D
Mislila sam i da im kazem,da je oni dovedu ovde,ali ja idem na fax,znaci odsustvovacu odredjeno vreme dana,a ko zna sta bi mi napravili po kuci...ovako su se oni potpuno posvetili tome...nadam se,tako su rekli:)
Ja sam znaci blizu Hrama,a oni su na Medaku kod okretnice onih autobusa,kod crkve...i to tako zakukuljeno,u nekim ulicicama,nema sanse opet da ih nadjem sama...jao samo malo da se naviknem na njegovo odsustvo...znam da je ovo bolesno koliko ja brinem....ma znas sta,bas me briga,sutra cu opet da odem!!!!Samo da izvalim kako do tamo da stignem...

ih bre znam kako se osecas i ja bih odlepila bez Mrvke, ali imas nasu moralnu podrsku.
A nikako da se sretnemo bre u parkicu. Uspesno zaobilazimo one kokere a i oni nas, nisu mi jasni neki ljudi al ajde. Neko vece smo sreli devojku koja seta mladog vucijaka, pa su se jurili po parku , ova moja lujka je toliko cikala i lajala na njega da to nije normalno. Hvala Bogu pa je devojka normalna i razume da je to sasvim prirodno da zenka tako reaguje na muzjaka.. Komentar neka trce bar ce kuci biti mirniji...heheh nadam s e da je njen pas bio miran ovu i strujom da tresu ne bi je umorili, legne 5 min. i posle je ko nova.
Kada buduci tata dodje kuci pa da se vidimo!!!!!!
jaoooo bebe :):):):):)

malopre sam se cula sa njima,kazu da je sve ok,jos je smara i naskace,uveli su ih u kucu,ozdrao se ko nezdrav(a ja cula da muzijaci pored zenke u teranju,ne jedu:D ),sad su otisli da ih prosetaju...i tako...kazu da je malo kenjkao i kmecao kad sam otisla.ali se brzo smirio...dogovorili smo se da ga sutra posetim...:)

@nastasa
dogovoreno!!!!! mozda dodjem i sa po kojim njegovim detetom kroz koji mesec,da se pravim vazna kako sam postala baka:):):)

AAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH,Sad sam se u mojoj lobanji postavila na tvoje mesto, i mozak me zaboleo, a srce mi se stislo!!!!!!!!!!!!!!!!!:shock::shock::shock::shock::shock::shock:
Ne Rina NISI NAJBOLESNIJA OVDE Ima nas jos!!!!!!:shock::shock::shock::shock::shock:
kapiram da bi svi bili u istom tripu, ALI MNOOOOOGOOO cu da budem ljubomorna kad ti postanes baka sa malim lopticama a ja ,sa ovom mojom elementarnom nepogodom od psa jos miljama daleko od te price.....:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

[/COLOR]

AAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH,Sad sam se u mojoj lobanji postavila na tvoje mesto, i mozak me zaboleo, a srce mi se stislo!!!!!!!!!!!!!!!!!:shock::shock::shock::shock::shock::shock:
Ne Rina NISI NAJBOLESNIJA OVDE Ima nas jos!!!!!!:shock::shock::shock::shock::shock:
kapiram da bi svi bili u istom tripu, ALI MNOOOOOGOOO cu da budem ljubomorna kad ti postanes baka sa malim lopticama a ja ,sa ovom mojom elementarnom nepogodom od psa jos miljama daleko od te price.....:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

e hvala ti,bas si me oraspolozila!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D
ne mogu ni na sta drugo da mislim,danas mi bio bas glupav neki dan,jos on nije bio tu...ljudi,pa ja bi umrla bez njega...otvaram frizider i sve se okrecem i cekam da dodje ko neki kreten, onda sam posle ostavila u tanjiru mahinalno jedan sendvic za njega, nesto zasmrdelo,ja pomislim da se on upuvao i onda se setim...kakav osecaj covece....pa gotovo,odlucila sam,ovo je suvise veliki sok za moje srce,kad se vrati vise NIKAD necu da ga ostavljam samog. NIKAD I NIGDE!!!!!!!!!!!!! :):):):):)
I moj je bio elementarna nepogoda,do pre par meseci(i sad je isto,sad je kosava,a pre je bio cunami!!!!:D:D:D), sve to dodje na svoje vremenom,sad vise i nece da se igra sa svim psima,nego samo sa odredjenim drustvom....videces polako,nerviraj se sad na njega i budi srecna,posle neces imati zbog cega da mu zameras:D:D:D:D

Rina kuja ima teranje 21dan ali sve zavisi od kuje do kuje koji su joj dani najbolji za parenje. Nekoj je to 7-8dan a nekoj 18. To mi je veterinar rekao i ja cu sledeci put kad budem hteo da parim mog psa obavezno je voditi na analizu krvi i veterinar ti kaze kad je najbolje da se vodi kod muzjaka,tj u tvom slucaju kad da ti dodje zenkica.

Rina kuja ima teranje 21dan ali sve zavisi od kuje do kuje koji su joj dani najbolji za parenje. Nekoj je to 7-8dan a nekoj 18. To mi je veterinar rekao i ja cu sledeci put kad budem hteo da parim mog psa obavezno je voditi na analizu krvi i veterinar ti kaze kad je najbolje da se vodi kod muzjaka,tj u tvom slucaju kad da ti dodje zenkica.

Hvala Losmi,nadam se da nije kasno...ja sam odlucila da ostane kod njih jos maksimum 3 dana i cetvrtog ga vracam,ne mogu presvisnucu bez njega. A akose do tad ne budu parili,sta da im radi,tad ce biti njoj vec 18.dan...:|:|:|

Prosek je 11-14 dan od pocetka teranja mada neke kuje pustaju muzljaka vec 2 a neke tek posle 20 dana.
Ako kuji nije dan za parenje ne bi trebala da provodi vreme konstantno uz muzljaka jer postoji verovatnoca da: je iznervira pa da posle do parenja ni ne dodje, da je on povredi u pokusajima skoka, da se on istrosi i kad dodje vreme parenja dane bude "kvalitetan", cak se mogu i ozbiljno potuci (dozivela sam to)
Inace nije praksa da se muzljak vodi kod kuje jer mu time podstices nagon za bezanjem (njegovo razmisljanje: kad sam prosli put bio van kuce, pario sam se, znaci za zenkama treba tragati, jurisss).
Mozda bi bilo pametnije da ga ako se do sada nisu parili dovedes kuci, pa da oni svrate sutra popodne do vas. Parenje se moze obaviti i u stanu ili u parku i ako je pravo vreme do njega dodje za 15-20 minuta posle susreta. Ako ga opet ne pusta onda opet prekosutra i tako dok ne upali. Kad do parenja dodje tada se kuja moze dovesti opet za 48 sati jer toliko vreme je pokriveno jednim parenjem.
Zato je pametno odraditi test plodnih dana da se ne maltretiraju ni on ni ona.

hvala evocati na savetu,idem danas u 5 kod njih, pa cu da popricam o tome...rekli su mi danas kad smo se culi da on vise toliko i ne navaljuje na nju,ide gde i ona ali je ne smara. Tako je njima savetovao neki veterinar i ja mislila,valjda covek zna...ja ne mogu zenku ovde da dovedem trenutno,posto idem svaki dan na fakultet,imam sad ispitni rok,pa i kad sam kuci frka je velika,a oni su zbog nje uzeli godisnji odmor,pa smo mislili da je tako logicnije,da on dodje tamo...ali za ubuduce da znam...recicu im sve danas,pa cemo se valjda nesto dogovoriti...
Jos jednom,hvala puno...

Naravno.:wink:
Moram i ja da priznam da zavidim svima vama koji ste imali, ili cete imati male kuce svojih kuca.:oops: Ma samo nek su svi srecni i zdravi, a docekacu i ja valjda neko leglo, ako ne od Tedija onda od neke buduce kuce..:heart:

URAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! Vratila sam Dzipsija!!!!!!!! ispostavilo se da je sinoc bio nemoguc, a i ocekivala sam to,ovo mu je prvi put da je spavao van kuce!!!! Rekla sam im sve sto sam saznala od vas sto se tice parenja,i dogovorili smo se da oni svaki dan dolaze ovde pa ce biti neceg
Sad se super slazu,on je sve vreme gleda i ljubi,ako joj nekopridje,nacrta se izmedju,za svaki slucaj! Veceras cu mirno da spavam...inace obe porodice su uzbudjene,upoznala sam sad neke njihove rodjake koji ce da uzmu stene,oddusevljeni su,jedva cekaju...ljudi su stvarno dobri,tako da znam da ce stenci sigurno otici u dobre ruke...jeeee

jao ljudi ovo nije normalno...svaki dan se cimamo i nalazimo sa zenkom i nikako da se desi...prvo mu nije uopste dala ni da je ponjusi,a evo danas je stajala i sve je bilo ok,izgleda da jooj je doslo vreme i onda sok...ovaj moj debil kretenski ne zna kako se to radi (da vam ne pricam bas u detalje,recimo da je naskoci,ali ne zna sta dalje:) )!!!!!!!!! Jao bre, da li je moguce,poludeli smo...nikad nisam cula za tako nesto,stvarno ponizavajuce....i sta sad,njoj je danas bio pravi dan,mozda ce i sutra i ako se sutra ne desi,gotovo...i sve zbog ovog trapavka...ja im predlozila ako mogu da nadju nekog drugog muzijaka,ali oni nece...
koja komedija...nije on za potpmstvo pa to ti je...nista ako se ne desi,cekacemo jos koji mesec,mozda dodje neka prilika i onda sec-sec kastracija. P a sta da mu radim,naskace na bukvalno svaku zenku. E koji je on folirant perverzni,kao nesto se pravi a ustvari nema pojma...
Ma toliko me iznervirao,da to nije normalno,jos mi glupo sto smo ljude zavlacili,kao desice se,bice lepi stenci i cvrc-nista od svega toga jer siledzija moj ne zna nista. Da ne pricam sto me svi zezaju kako treba da ga odvedem na predavanje iz seksologije...

Back