Писани извори на интернету и литература

Не знам како су "мутне"?

Прерадиш са АББУУ-јем.

Што се тиче овога што Мркаљ рече, ја имам можда "све" те књиге (и још више од тога). Проблем је вријеме и недостатак технички средстава. Прије свега вријеме. Море се све то ставити на торенте итд.

Poslednja izmena:
Не знам како су "мутне"?

Прерадиш са АББУУ-јем.

Kada skinem knjigu preko programa GoogleBooks downloader stranice su mutne (mala rezolucija), a kad to pretvorim u pdf stvar je jos gora.
Šta ti je to ABBUU ?

--------------------------------------------

Digitalna biblioteka Univerziteta u NS
http://digitalna.ff.uns.ac.rs/

Kada skinem knjigu preko programa GoogleBooks downloader stranice su mutne (mala rezolucija), a kad to pretvorim u pdf stvar je jos gora.

Zanimljivo je čuti da taj Downloader uopšte radi svoj posao, umesto da se ponaša kao čista hrpa virusa i adware-a.

Ako koristiš Google Chrome mogu da se skidaju jednom manipulacijom - ali tako skidaš stranicu po stranicu. Znači, vredi samo za članke i zanimljive isečke iz knjiga, a nipošto za cele knjige sa 200,300, 500... strana.

Zanimljivo je čuti da taj Downloader uopšte radi svoj posao, umesto da se ponaša kao čista hrpa virusa i adware-a.

Ako koristiš Google Chrome mogu da se skidaju jednom manipulacijom - ali tako skidaš stranicu po stranicu. Znači, vredi samo za članke i zanimljive isečke iz knjiga, a nipošto za cele knjige sa 200,300, 500... strana.

Ja sam imao takođe loše iskustvo sa Google Books Downloaderom i odmah sam ga deinstalirao.

Dostupne stranice knjiga pod kopirajtom ranije sam skidao pomoću Iternet Explorera, pri čemu je bio omogućen pristup u Temporary Internet Files, a sada je to sakriveno (ne samo sa atributom Hidden) i od bogaoca.

Sada koristim Fajerfoks gde u Kešu postoje strane. Pazim da učitavam strane hronološki, pritom sa maksimalnim zumom, i posle u Total Commanderu idem na višestruko preimenovanje fajlova pri čemu u ime ubacujem counter, tako da to nije neki problem. Naravno, ovo se isplati raditi samo za preko potrebne knjige.

Dok prelistavam knjigu browserom ne radim ništa drugo da mi se ne meša sadržaj sa stranicama knjige. Istovremeno učitava i css fajlove i još po nešto, ali se skenovi stranica knjige lako uočavaju, jer su pri maksimalnom zumu između 300 i 800 K veliki. Napomena, svi fajlovi u Fajerfoksovom kešu nemaju ekstenziju tako da pri višestrukom preimenovanju dodajem i ime ekstenzije "jpg".

Poslednja izmena:
Evo, ko koristi Fajerfoks, može keš fajlove da "vidi" ovde:

c:\Users\[IME KORISNIKA]\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\[blablabla].default\cache2\entries\

dakle, u 10. generaciji subfoldera. Obratiti pažnju da vam je prilikom traganja omogućen prikaz Hidden fajlova i foldera (u Total Commanderu: Options>Display>Show Hidden Files) jer je već AppData skriven.

Fajerfoks je besplatan, Total Commander takođe, s tim što pri svakom startu moraš da klikneš jedan od tri ponuđena broja dok ne registruješ.

- - - - - - - - - -

Takođe, sve ovo važi za Windows 7 sp3, za dalje ne garantujem ništa. :mrgreen:

Ja sam imao takođe loše iskustvo sa Google Books Downloaderom i odmah sam ga deinstalirao.

Dostupne stranice knjiga pod kopirajtom ranije sam skidao pomoću Iternet Explorera, pri čemu je bio omogućen pristup u Temporary Internet Files, a sada je to sakriveno (ne samo sa atributom Hidden) i od bogaoca.

Sada koristim Fajerfoks gde u Kešu postoje strane. Pazim da učitavam strane hronološki, pritom sa maksimalnim zumom, i posle u Total Commanderu idem na višestruko preimenovanje fajlova pri čemu u ime ubacujem counter, tako da to nije neki problem. Naravno, ovo se isplati raditi samo za preko potrebne knjige.

Dok prelistavam knjigu browserom ne radim ništa drugo da mi se ne meša sadržaj sa stranicama knjige. Istovremeno učitava i css fajlove i još po nešto, ali se skenovi stranica knjige lako uočavaju, jer su pri maksimalnom zumu između 300 i 800 K veliki. Napomena, svi fajlovi u Fajerfoksovom kešu nemaju ekstenziju tako da pri višestrukom preimenovanju dodajem i ime ekstenzije "jpg".

U Chrome-u, može da se ode na prikaz knjige, pa desni klik -> Inspect -> Sources, i tamo se pod folderom "books" (ili tako nešto) nižu stranice koje odatle mogu da se prevlače u folder po želji.

Ipak, čini se da je ovo tek vrlo malo - ili nimalo - brži i lepši posao od tog načina za Fajerfoks.

Downloader radi super snimi ti sve strane knjige u jedan folder u jpg (ali samo one knjige koje mozes da citas cele na google books) jedino što je rezolucija svake stranice loša može da se čita ali je malo mutno.

Što se tiče skidanja i ja mogu stranu po stranu da skinem preko bilo kog browser-a sa običnim PrintScreen-om ali se ne isplati to raditi za celu knjigu.

Нијесам користио GoogleBooks downloader, тако да стварно не знам. Аббуу је ABBYY Finereader. Ја са Гоогле боокс скидам књигу по књигу... опција download pdf.

Ta opcija ne postoji na google books-u... bar ne više.

Na koju knjigu misliš? Može link?

Na bilo koju. npr. ove dve što si ti gore postavio.

-----------------------------------------

Inače sve ovo važi samo ako je knjiga na google books-u vidljiva i dostupna. Da li ima neki način da se skinu cele knjige koje su sa ograničenim pristupom (vidljive samo neke strane) ?

Na bilo koju. npr. ove dve što si ti gore postavio.

-----------------------------------------

Inače sve ovo važi samo ako je knjiga na google books-u vidljiva i dostupna. Da li ima neki način da se skinu cele knjige koje su sa ograničenim pristupom (vidljive samo neke strane) ?

Pa, vidljive i dostupne knjige imaju gotove pdf-ove za skidanje kao standardnu opciju Google Booksa.:dontunderstand:

Zato sam ih i postavio.

Ovo što sam gore napisao napisao sam za knjige sa ograničenim pristupom ili ako je iz nekog razloga potrebna veća rezolucija zbog neke ilustracije i sl.
- - - - - - - - - -

Takođe, dobar broj knjiga koje su starije od 1900. a ne mogu da se skinu iako piše da su digitalizovane mogu da se skinu korišćenjem proksija.

- - - - - - - - - -

U Chrome-u, može da se ode na prikaz knjige, pa desni klik -> Inspect -> Sources, i tamo se pod folderom "books" (ili tako nešto) nižu stranice koje odatle mogu da se prevlače u folder po želji.

Ipak, čini se da je ovo tek vrlo malo - ili nimalo - brži i lepši posao od tog načina za Fajerfoks.

Dobra stvar, isprobaću. Koristim i Chrome.

Hvala ti!

Pa, vidljive i dostupne knjige imaju gotove pdf-ove za skidanje kao standardnu opciju Google Booksa.:dontunderstand:

Ja tu opciju nemam. Znam da je ranije postojala ali sada je nema.
Npr. gde je ta opcija ovde ?
Untitled.jpg

--------------------------------

Ništa upravo sam skapirao da je opcija ukinuta za Chrome (koji ja koristim), ali da radi na Vatrenoj lisici :D

Hvala u svakom slučaju :)

Poslednja izmena:
Ja tu opciju nemam. Znam da je ranije postojala ali sada je nema.
Npr. gde je ta opcija ovde ?

--------------------------------

Ništa upravo sam skapirao da je opcija ukinuta za Chrome (koji ja koristim), ali da radi na Vatrenoj lisici :D

Hvala u svakom slučaju :)

MejBTfy.jpg

zoom:

8QoJf4W.jpg

- - - - - - - - - -

Dakle, na onaj točkić gore desno pa na meni Download PDF.

Back