Pink Floyd

• Začetnik teme Začetnik teme IDIOT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hm, Division Bell - Zvono Podele... jes' sad kad kazes vidim da ima smisla.
Ja sam te tekstove nesto citao i tumacio, ali nekako nisam uspeo da ih uvatim ni za glavu ni za rep :)

Jedino bash Keep Talking, koja je prefektno jednostavna i jasno predstavljena poruka. Ovi ostali tekstovi su im se malo ukomplikovali... fali im Waters (:

Echoes je proizasla iz "Return of the Son of Nothing", koju su prvi put svirali na nastupu Crystal Palace Garden Party (bootleg moze da se nadje na netu)
Koliko se secam Waters je u nekom intervju rekao da tekst pesme govori o mogucnosti ljudi da prepoznaju humanost jedni u drugima...

Strangers passing in the street
By chance two separate glances meet
And I am you and what I see is me
And do I take you by the hand
And lead you through the land
And help me understand the best I can

Ako nekoga zanima, mogu da okacim prvo izvodjenje Return of the son of nothing....snimak nije bas dobar, ali, sta da se radi....ipak je to '70 godina :)

Poslednja izmena:
Ma echoes je vrh. Verzija iz Pompeje je savrseno sredjena ali i studijska je mnogo dobra. Malo je haoticna ali to joj bas daje posebnu car. Ona gitara na pocetku je...prosto te odvede na neko posebno mesto.

Ja to bas i ne bih nazvao trazenjem. Vise je to bilo razvlacenje Sydove ideje, a to je bio Psy Rock. Stvari su pocele da se lome negde u Atom Heart Mother, al' da Echoes je svakako bila prva stvar koja je obelezila najbolje od Floyda i postavila temelj buduceg koncepta benda.

Inace, negde sam jednom procitao izjavu, dal' Masona ili Wrighta, iz nekog intervjua, da tekst iz Echoesa, oni licno i ne smatraju bogznakoliko vrhunskim... u odnosu na ostale koje su kasnije uradili i da je daleko veca vrednost Echoesa u muzici i aranzmanu. Ja se slazem s tim (:

Ja to bas i ne bih nazvao trazenjem. Vise je to bilo razvlacenje Sydove ideje, a to je bio Psy Rock. Stvari su pocele da se lome negde u Atom Heart Mother, al' da Echoes je svakako bila prva stvar koja je obelezila najbolje od Floyda i postavila temelj buduceg koncepta benda.

Inace, negde sam jednom procitao izjavu, dal' Masona ili Wrighta, iz nekog intervjua, da tekst iz Echoesa, oni licno i ne smatraju bogznakoliko vrhunskim... u odnosu na ostale koje su kasnije uradili i da je daleko veca vrednost Echoesa u muzici i aranzmanu. Ja se slazem s tim (:

I ja se slazem.

to je rekao waters :)

i ja se slazem....

a waters je i izmenio tekst od:

Planets meeting face to face
Bound to the air of light, how sweet!
If purposely we might embrace
The perfect union deep in space
Ever might this once relent
And give us leave to shine as one
Our two lights shining better than one light can

And in that longing to be one
The parting "suns" shine as one
I see you've got to travel on
And on and on, around the sun

u

Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.

And no-one called us to the land
And no-one knows the wheres or whys
But something stirs and something tries
And starts to climb towards the light

Poslednja izmena:
Inace meni je lirika floyda teska i nejasna. Uvek se trudim da je shvatim ali mi ne polazi za rukom. Znate imam samo 15 leta,mozda to dolazi s godinama. Zato volim pesme poput one of these days,tekst potpuno jasan "one of these days,i am going to cut you into a little pieces" i onda svi znate sta ide dalje, uf!

Breathe

Breathe, breathe in the air
Don't be afraid to care
Leave but don't leave me
Look around and chose your own ground
For long you live and high you fly
And smiles you'll give and tears you'll cry
And all you touch and all you see
Is all your life will ever be
Run, run rabbit run
Dig that hole, forget the sun,
And when at last the work is done
Don't sit down it's time to start another one
For long you live and high you fly
But only if you ride the tide
And balanced on the biggest wave
You race toward an early grave.

Dogs isto ima malo konfuzniji tekst od drugih.
Inace tu je najbitnije znati ko je ko u prici. Psi su tajkuni, ekonomski magnati, kapitalci, u sustini svi oni koji moc drze u sopstvenom novcu. Vole da ujedaju, cesto se koskaju i izmedju sebe, kad su pojedinacno nemocni dejstvuju u coporu. Grizu za jos i jos, grabe svaku priliku da se bore za opstanak.

Ceo album Animals snimljen je na osnovu knjige Dzordza Orvela "Animal Farm"(s'tim sto se uknjizi blati komunizam a ovde najvise kapitalizam), a u pesmi Dogs se slazem sa tobom, govori o ljudima koji su zeljni moci njihovo prezivljavanje kako su stekli vlast, kako je odrzavaju i na krajiu kako skoncaju!!!

Back